Foodservice nieuws

Meer Foodservice

Verpakkingsbedrijf deSter daagt creatievelingen uit met een ‘Packathon’

Een duurzaamheidsuitdaging die tot doel heeft creatievelingen te inspireren om milieuvriendelijke, herbruikbare verpakkingsoplossingen voor voeding te ontwerpen.

Gault&Millau 2024: Boury op nummer 1 en Maxime Collard is chef van het jaar

Meer dan 1.300 restaurants kregen een plekje in de gids, dat zijn er zo’n 80 minder dan vorig jaar. 165 restaurants konden hun score verbeteren en 170 adressen staan voor de eerste keer in de gids.

Nationaal Foodservice Congres 2023: Aftermovie

Een bomvolle Flanders Expo zaal, tal van inspirerende keynotes , een paar interactieve peilingen in het publiek, een vooruitziende foodservice blik en een verrassende motivational als kers op de taart. 

Foodservice Inspirator: JULES KONINCKX

Jules is samen met Luc De Laet het brein achter toprestaurant Maven. Hij is Beenhouwer, Chef, Vleessommelier en Food Entrepreneur.

Het is ‘Week van de Friet’! Alle spotlights op de frituur

Jaarlijks wordt aan alle frituren gevraagd om 79 euro in het potje te storten van de VLAM. Daarmee financiert ze de promotiecampagne 'Week van de Friet'. Een week waarin onze nationale trots centraal staat.

Foodservice Kwartaalupdate Q3 – 2023

De zonnige maand september gaf nog een extra duwtje aan de omzet in foodservice. Consumenten blijven vlot geld uitgeven en de markt groeit. Ondanks grote uitdagingen voor ondernemers...

Nederlandse cateraar Vermaat zet eerste stap in België

Ziekenhuis Netwerk Antwerpen opende afgelopen maand een ultramodern nieuw ziekenhuis op het Antwerpse Eilandje. Daarbij koos ze opvallend voor een Nederlandse cateraar

Dunkin Donuts in handen van Van der Valk

De hotelgroep Van der Valk heeft een meerderheidsbelang in Dunkin' Nederland en België genomen.

The Mocktail Club haalt half miljoen groeikapitaal op

Het gaat goed met de start-ups van het kennisnetwerk van FSA! De alcoholvrije cocktails slaan in als een bom en dat is investeerders niet ontgaan.

Annual Report Foodservice Belgium 2023 (ENG version)

Foodservice Alliance publishes every year an English version of the Annual Monitor Foodservice! Here you can find the English report of 2023 with an update of the most important channel insights and developments in the Belgian foodservice market.

Foodservice Petrolshop Monitor 2023

Update met de belangrijkste marktontwikkelingen rond eten en drinken in het Belgische petrolshopkanaal.

Wereldwijd succes EATALY komt naar Brussel

De eerste geruchten dat het Italiaanse slowfox concept naar Brussel zou komen dateren al van 2019. Maar nu lijkt de kogel door de kerk.

De zomer van 2023: ‘gezellig binnen’

Een prachtige terrasjeszomer is het spijtig genoeg niet geworden. Maar ondanks het kwakkelweer sluiten we de zomer van 2023 niet af in mineur.

Eerste AI restaurant opent in Nederland

In restaurant Bunkr in het Nederlandse Eindhoven wordt een grote stap gezet in toekomst van de gastvrijheidssector

Jaarmonitor Foodservice 2023

De Jaarmonitor Foodservice is hét naslagwerk met alle laatste ontwikkelingen in de wereld van eten en drinken buitenshuis.

Het verhaal van IZY COFFEE

Ontdek het unieke groeiverhaal achter de nieuwe koffieformule met West-Vlaamse roots: IZY Coffee

Verpakkingsbedrijf deSter daagt creatievelingen uit met een ‘Packathon’

Een duurzaamheidsuitdaging die tot doel heeft creatievelingen te inspireren om milieuvriendelijke, herbruikbare verpakkingsoplossingen voor voeding te ontwerpen.

Gault&Millau 2024: Boury op nummer 1 en Maxime Collard is chef van het jaar

Meer dan 1.300 restaurants kregen een plekje in de gids, dat zijn er zo’n 80 minder dan vorig jaar. 165 restaurants konden hun score verbeteren en 170 adressen staan voor de eerste keer in de gids.

Nationaal Foodservice Congres 2023: Aftermovie

Een bomvolle Flanders Expo zaal, tal van inspirerende keynotes , een paar interactieve peilingen in het publiek, een vooruitziende foodservice blik en een verrassende motivational als kers op de taart. 

Foodservice Inspirator: JULES KONINCKX

Jules is samen met Luc De Laet het brein achter toprestaurant Maven. Hij is Beenhouwer, Chef, Vleessommelier en Food Entrepreneur.

Het is ‘Week van de Friet’! Alle spotlights op de frituur

Jaarlijks wordt aan alle frituren gevraagd om 79 euro in het potje te storten van de VLAM. Daarmee financiert ze de promotiecampagne 'Week van de Friet'. Een week waarin onze nationale trots centraal staat.

Foodservice Kwartaalupdate Q3 – 2023

De zonnige maand september gaf nog een extra duwtje aan de omzet in foodservice. Consumenten blijven vlot geld uitgeven en de markt groeit. Ondanks grote uitdagingen voor ondernemers...

Nederlandse cateraar Vermaat zet eerste stap in België

Ziekenhuis Netwerk Antwerpen opende afgelopen maand een ultramodern nieuw ziekenhuis op het Antwerpse Eilandje. Daarbij koos ze opvallend voor een Nederlandse cateraar

Dunkin Donuts in handen van Van der Valk

De hotelgroep Van der Valk heeft een meerderheidsbelang in Dunkin' Nederland en België genomen.

The Mocktail Club haalt half miljoen groeikapitaal op

Het gaat goed met de start-ups van het kennisnetwerk van FSA! De alcoholvrije cocktails slaan in als een bom en dat is investeerders niet ontgaan.

Annual Report Foodservice Belgium 2023 (ENG version)

Foodservice Alliance publishes every year an English version of the Annual Monitor Foodservice! Here you can find the English report of 2023 with an update of the most important channel insights and developments in the Belgian foodservice market.

Foodservice Petrolshop Monitor 2023

Update met de belangrijkste marktontwikkelingen rond eten en drinken in het Belgische petrolshopkanaal.

Wereldwijd succes EATALY komt naar Brussel

De eerste geruchten dat het Italiaanse slowfox concept naar Brussel zou komen dateren al van 2019. Maar nu lijkt de kogel door de kerk.

De zomer van 2023: ‘gezellig binnen’

Een prachtige terrasjeszomer is het spijtig genoeg niet geworden. Maar ondanks het kwakkelweer sluiten we de zomer van 2023 niet af in mineur.

Eerste AI restaurant opent in Nederland

In restaurant Bunkr in het Nederlandse Eindhoven wordt een grote stap gezet in toekomst van de gastvrijheidssector

Jaarmonitor Foodservice 2023

De Jaarmonitor Foodservice is hét naslagwerk met alle laatste ontwikkelingen in de wereld van eten en drinken buitenshuis.

Het verhaal van IZY COFFEE

Ontdek het unieke groeiverhaal achter de nieuwe koffieformule met West-Vlaamse roots: IZY Coffee

Verpakkingsbedrijf deSter daagt creatievelingen uit met een ‘Packathon’

Een duurzaamheidsuitdaging die tot doel heeft creatievelingen te inspireren om milieuvriendelijke, herbruikbare verpakkingsoplossingen voor voeding te ontwerpen.

Gault&Millau 2024: Boury op nummer 1 en Maxime Collard is chef van het jaar

Meer dan 1.300 restaurants kregen een plekje in de gids, dat zijn er zo’n 80 minder dan vorig jaar. 165 restaurants konden hun score verbeteren en 170 adressen staan voor de eerste keer in de gids.

Nationaal Foodservice Congres 2023: Aftermovie

Een bomvolle Flanders Expo zaal, tal van inspirerende keynotes , een paar interactieve peilingen in het publiek, een vooruitziende foodservice blik en een verrassende motivational als kers op de taart. 

Nationaal Foodservice Congres 2023
Nationaal Foodservice Congres 2023
Nationaal Foodservice Congres 2023
Foodservice Inspirator: JULES KONINCKX

Jules is samen met Luc De Laet het brein achter toprestaurant Maven. Hij is Beenhouwer, Chef, Vleessommelier en Food Entrepreneur.

Het is ‘Week van de Friet’! Alle spotlights op de frituur

Jaarlijks wordt aan alle frituren gevraagd om 79 euro in het potje te storten van de VLAM. Daarmee financiert ze de promotiecampagne 'Week van de Friet'. Een week waarin onze nationale trots centraal staat.

Foodservice Kwartaalupdate Q3 – 2023

De zonnige maand september gaf nog een extra duwtje aan de omzet in foodservice. Consumenten blijven vlot geld uitgeven en de markt groeit. Ondanks grote uitdagingen voor ondernemers...

Nederlandse cateraar Vermaat zet eerste stap in België

Ziekenhuis Netwerk Antwerpen opende afgelopen maand een ultramodern nieuw ziekenhuis op het Antwerpse Eilandje. Daarbij koos ze opvallend voor een Nederlandse cateraar

Dunkin Donuts in handen van Van der Valk

De hotelgroep Van der Valk heeft een meerderheidsbelang in Dunkin' Nederland en België genomen.

The Mocktail Club haalt half miljoen groeikapitaal op

Het gaat goed met de start-ups van het kennisnetwerk van FSA! De alcoholvrije cocktails slaan in als een bom en dat is investeerders niet ontgaan.

Channel Experience Day – Health & Care
Channel Experience Safari – Zomer in Knokke
Masterclass Packaging 2.0 in Foodservice
Masterclass Packaging 2.0 in Foodservice