Foodservice nieuws

Meer Foodservice

Foodservice Kwartaalupdate Q1 – 2024

Tijdens het eerste kwartaal van dit jaar bleef de gemiddelde bezoekpenetratie aan foodservice stabiel tegenover het laatste kwartaal van 2023. Binnen de drie hoofdkanalen horeca, catering en convenience zijn er sterkere tendensen zichtbaar.

IJsproducent Crème de la Crème overgenomen door Greenyard

Na de overname van de Italiaanse ijslollyproducent Gigi Gelato, versterkt Greenyard daarmee zijn positie op de markt van de plantaardige ijsjes

Fastned opent eerste shop bij Belgisch snellaadstation

De komende jaren zal Fastned nog meer shops openen langs de Europese snelwegen. Maar België is op dit moment lastig met het concessiebeleid dat de overheid voert.

ALMA buigt: opnieuw frietjes in studentenrestaurant

In 2018 werden ze onverbiddelijk van het menu gehaald wegens te ongezond. Maar nu geeft het Leuvense studentenrestaurant de strijd op

Dille & Kamille opent pop-uprestaurant

Dit jaar bestaat winkelketen Dille & Kamille 50 jaar. Om dat te vieren openen ze in mei een pop-uprestaurant in Antwerpen waar uitsluitend vegetarisch wordt gekookt

McDonalds lanceert geurmarketing in Nederland

Het bekende 'fastfoodluchtje' van Mc Donalds wordt blijkbaar overal herkend. In de lift, de metro, een vergaderzaal. Zelfs als er geen McDonalds-product in het zicht is

Vanaf nu kan je lid worden van deliveryplatform UberEats

Uber One is een lidmaatschapsprogramma dat klanten exclusieve voordelen en besparingen biedt bij het bestellen van maaltijden en boodschappen

België verliest koppositie in diepvriesgroenten aan China

Covid, grillige weersomstandigheden en toenemende kosten veroorzaakten de afgelopen 5 jaar een flinke dynamiek in de mondiale groentestromen. In de nieuwe Wereld Groente Kaart van Rabobank zijn opmerkelijke trends af te lezen

Trendrapport ‘Future menus 2024’

Unilever heeft haar jaarlijkse trendrapport Future Menus 2024 uitgebracht. In het rapport worden acht wereldwijde trends beschreven in foodservice. Met name de invloed van Gen Z op de voedingsindustrie krijgen de aandacht.

TREND: Impact van de Ramadan

Voor de meer dan 800.000 moslims in ons land, loopt de Ramadan op haar einde. FSA dook in de markt om beter te begrijpen hoe belangrijk deze culturele traditie is.

Topchef Rasmus Munk schopt gasten geweten met walgelijke beleving

Munk wil zijn gasten doordringen van wereldproblematieken zoals honger, klimaatverandering en dierenleed. Door middel van wat hij 'expressies' noemt.

Foodservice Inspirator: NILS PROOST

In 2023 openden Nils Proost, samen met Annelies Tersago ‘Neon Restaurant’. Intussen worden ze overladen met awards, koksmutsen, radijzen en ander lof. Maak kennis met dit prijsbeest!

België valt uit de boot tijdens Bocuse d’Or

De winnaars van de Europese finale van Bocuse d'Or zijn bekend. Tien landen konden hun plaats verzekeren in de wereldfinale in Lyon in 2025. België niet...

Circle K laat nieuwe look zien in Jabbeke

Circle K opende onlangs zijn eerste tankshop in België. De formule van het Canadese Couche-Tard opende in het West-Vlaamse Jabbeke, langs de E40.

Terras rekent 10 euro voor stoelen in de zon

”Maar in de schaduw zitten in het Spaanse Sevilla kan voorlopig gelukkig ook nog gewoon gratis”

Terugblik: Foodservice Voorjaarscongres 2024

Meer dan 400 foodserviceprofessionals lieten zich tijdens vakbeurs TAVOLA inspireren op het kruispunt tussen foodservice en speciaalzaken.

Foodservice Kwartaalupdate Q1 – 2024

Tijdens het eerste kwartaal van dit jaar bleef de gemiddelde bezoekpenetratie aan foodservice stabiel tegenover het laatste kwartaal van 2023. Binnen de drie hoofdkanalen horeca, catering en convenience zijn er sterkere tendensen zichtbaar.

IJsproducent Crème de la Crème overgenomen door Greenyard

Na de overname van de Italiaanse ijslollyproducent Gigi Gelato, versterkt Greenyard daarmee zijn positie op de markt van de plantaardige ijsjes

Fastned opent eerste shop bij Belgisch snellaadstation

De komende jaren zal Fastned nog meer shops openen langs de Europese snelwegen. Maar België is op dit moment lastig met het concessiebeleid dat de overheid voert.

ALMA buigt: opnieuw frietjes in studentenrestaurant

In 2018 werden ze onverbiddelijk van het menu gehaald wegens te ongezond. Maar nu geeft het Leuvense studentenrestaurant de strijd op

Dille & Kamille opent pop-uprestaurant

Dit jaar bestaat winkelketen Dille & Kamille 50 jaar. Om dat te vieren openen ze in mei een pop-uprestaurant in Antwerpen waar uitsluitend vegetarisch wordt gekookt

McDonalds lanceert geurmarketing in Nederland

Het bekende 'fastfoodluchtje' van Mc Donalds wordt blijkbaar overal herkend. In de lift, de metro, een vergaderzaal. Zelfs als er geen McDonalds-product in het zicht is

Vanaf nu kan je lid worden van deliveryplatform UberEats

Uber One is een lidmaatschapsprogramma dat klanten exclusieve voordelen en besparingen biedt bij het bestellen van maaltijden en boodschappen

België verliest koppositie in diepvriesgroenten aan China

Covid, grillige weersomstandigheden en toenemende kosten veroorzaakten de afgelopen 5 jaar een flinke dynamiek in de mondiale groentestromen. In de nieuwe Wereld Groente Kaart van Rabobank zijn opmerkelijke trends af te lezen

Trendrapport ‘Future menus 2024’

Unilever heeft haar jaarlijkse trendrapport Future Menus 2024 uitgebracht. In het rapport worden acht wereldwijde trends beschreven in foodservice. Met name de invloed van Gen Z op de voedingsindustrie krijgen de aandacht.

TREND: Impact van de Ramadan

Voor de meer dan 800.000 moslims in ons land, loopt de Ramadan op haar einde. FSA dook in de markt om beter te begrijpen hoe belangrijk deze culturele traditie is.

Topchef Rasmus Munk schopt gasten geweten met walgelijke beleving

Munk wil zijn gasten doordringen van wereldproblematieken zoals honger, klimaatverandering en dierenleed. Door middel van wat hij 'expressies' noemt.

Foodservice Inspirator: NILS PROOST

In 2023 openden Nils Proost, samen met Annelies Tersago ‘Neon Restaurant’. Intussen worden ze overladen met awards, koksmutsen, radijzen en ander lof. Maak kennis met dit prijsbeest!

België valt uit de boot tijdens Bocuse d’Or

De winnaars van de Europese finale van Bocuse d'Or zijn bekend. Tien landen konden hun plaats verzekeren in de wereldfinale in Lyon in 2025. België niet...

Circle K laat nieuwe look zien in Jabbeke

Circle K opende onlangs zijn eerste tankshop in België. De formule van het Canadese Couche-Tard opende in het West-Vlaamse Jabbeke, langs de E40.

Terras rekent 10 euro voor stoelen in de zon

”Maar in de schaduw zitten in het Spaanse Sevilla kan voorlopig gelukkig ook nog gewoon gratis”

Terugblik: Foodservice Voorjaarscongres 2024

Meer dan 400 foodserviceprofessionals lieten zich tijdens vakbeurs TAVOLA inspireren op het kruispunt tussen foodservice en speciaalzaken.

Foodservice Kwartaalupdate Q1 – 2024

Tijdens het eerste kwartaal van dit jaar bleef de gemiddelde bezoekpenetratie aan foodservice stabiel tegenover het laatste kwartaal van 2023. Binnen de drie hoofdkanalen horeca, catering en convenience zijn er sterkere tendensen zichtbaar.

IJsproducent Crème de la Crème overgenomen door Greenyard

Na de overname van de Italiaanse ijslollyproducent Gigi Gelato, versterkt Greenyard daarmee zijn positie op de markt van de plantaardige ijsjes

Fastned opent eerste shop bij Belgisch snellaadstation

De komende jaren zal Fastned nog meer shops openen langs de Europese snelwegen. Maar België is op dit moment lastig met het concessiebeleid dat de overheid voert.

ALMA buigt: opnieuw frietjes in studentenrestaurant

In 2018 werden ze onverbiddelijk van het menu gehaald wegens te ongezond. Maar nu geeft het Leuvense studentenrestaurant de strijd op

Dille & Kamille opent pop-uprestaurant

Dit jaar bestaat winkelketen Dille & Kamille 50 jaar. Om dat te vieren openen ze in mei een pop-uprestaurant in Antwerpen waar uitsluitend vegetarisch wordt gekookt

McDonalds lanceert geurmarketing in Nederland

Het bekende 'fastfoodluchtje' van Mc Donalds wordt blijkbaar overal herkend. In de lift, de metro, een vergaderzaal. Zelfs als er geen McDonalds-product in het zicht is

Vanaf nu kan je lid worden van deliveryplatform UberEats

Uber One is een lidmaatschapsprogramma dat klanten exclusieve voordelen en besparingen biedt bij het bestellen van maaltijden en boodschappen

België verliest koppositie in diepvriesgroenten aan China

Covid, grillige weersomstandigheden en toenemende kosten veroorzaakten de afgelopen 5 jaar een flinke dynamiek in de mondiale groentestromen. In de nieuwe Wereld Groente Kaart van Rabobank zijn opmerkelijke trends af te lezen

Trendrapport ‘Future menus 2024’

Unilever heeft haar jaarlijkse trendrapport Future Menus 2024 uitgebracht. In het rapport worden acht wereldwijde trends beschreven in foodservice. Met name de invloed van Gen Z op de voedingsindustrie krijgen de aandacht.

TREND: Impact van de Ramadan

Voor de meer dan 800.000 moslims in ons land, loopt de Ramadan op haar einde. FSA dook in de markt om beter te begrijpen hoe belangrijk deze culturele traditie is.

Topchef Rasmus Munk schopt gasten geweten met walgelijke beleving

Munk wil zijn gasten doordringen van wereldproblematieken zoals honger, klimaatverandering en dierenleed. Door middel van wat hij 'expressies' noemt.

Foodservice Inspirator: NILS PROOST

In 2023 openden Nils Proost, samen met Annelies Tersago ‘Neon Restaurant’. Intussen worden ze overladen met awards, koksmutsen, radijzen en ander lof. Maak kennis met dit prijsbeest!

België valt uit de boot tijdens Bocuse d’Or

De winnaars van de Europese finale van Bocuse d'Or zijn bekend. Tien landen konden hun plaats verzekeren in de wereldfinale in Lyon in 2025. België niet...

Circle K laat nieuwe look zien in Jabbeke

Circle K opende onlangs zijn eerste tankshop in België. De formule van het Canadese Couche-Tard opende in het West-Vlaamse Jabbeke, langs de E40.

Terras rekent 10 euro voor stoelen in de zon

”Maar in de schaduw zitten in het Spaanse Sevilla kan voorlopig gelukkig ook nog gewoon gratis”

Terugblik: Foodservice Voorjaarscongres 2024

Meer dan 400 foodserviceprofessionals lieten zich tijdens vakbeurs TAVOLA inspireren op het kruispunt tussen foodservice en speciaalzaken.