Foodservice nieuws

Meer Foodservice

Nat weer en de HORECA: een uitdagende combinatie in het tweede kwartaal van 2024…

FSA presenteert haar kwartaalupdate met de laatste ontwikkelingen in de horeca, catering en conveniencemarkt in België.

Foodservice Kwartaalupdate Q2 – 2024

Het slechte weer, de hoge prijzen en de druk op de bereidheid tot besteden speelt de foodservicemarkt steeds meer parten. Er zijn kanalen die sterk onderuit gaan, maar daarnaast zijn er ook kanalen die fors groeien.

Starbucks voegt energy drinks toe aan het menu in VS

Melon Burst Iced Energy en Tropical Citrus Iced Energy zijn de twee eerste energiedrankjes die Starbucks gaat maken op basis van thee.

Nationale Catering Monitor 2024 is beschikbaar!

De Belgische cateringmarkt toont vandaag tekenen van herstel na de pandemie. Het aantal bezoeken aan het bedrijfsrestaurant is weer toegenomen. Toch blijven bedrijven de nasleep voelen. De invloed van toegenomen thuiswerk blijft zichtbaar met een aanhoudende kloof in de omzetten vergeleken met het precoronatijdperk.

Nationale Catering Monitor 2024

De Belgische cateringmarkt toont vandaag tekenen van herstel na de pandemie. Het aantal bezoeken aan het bedrijfsrestaurant is weer toegenomen. Toch blijven bedrijven de nasleep voelen. De invloed van toegenomen thuiswerk blijft zichtbaar met een aanhoudende kloof in de omzetten vergeleken met het precoronatijdperk.

Toenemde druk op de portemonnee dwingt fastfoodketens tot prijsgevecht

Bij McDonald’s kan je tegenwoordig het McSmart Menu bestellen waarbij je een heel menu met hamburger, frieten en frisdrank hebt voor slechts €5,45. Voor die prijs heb je al geen pita of kebab meer.

DeSter innoveert met papieren bestek voor McDonalds

DeSter zet grote stappen op het gebied van innovatie. Hun nieuwste product, papieren bestek, is een groot succes. De vraag overtreft de productie

Nieuwe oplossing voor pizza-dozenprobleem in Central Park New York

Zou deze slim bedachte vuilnisbak ook inspiratie kunnen zijn voor parken en pleinen in België? Ook bij ons zijn 'pizza's in het park' steeds populairder...

Group Bruno bouwt in Pelt modernste tankstation en zet volgende stap in duurzame mobiliteit

Het Limburgse bedrijf blijft geloven in de toekomst van het tankstation. Mede door de komst van groene diesel!

AI-assistant DONNA haalt 1,5 mio euro vers kapitaal op

Donna is een AI-assistent die sales professionals op de baan ondersteunt en toelaat zich volledig te focussen op verkopen.

G&V Energy Group neemt twee tankstations langs de snelweg in Marke over

In 2026 krijgt het Esso-tankstation in Marke onder de nieuwe naam “Waterlelie” een complete make-over die een toonbeeld moet worden van duurzaamheid en rust.

Brouwerij Cabardouche viert vijfjarig jubileum en opent eigen taproom

De brouwerij vervult daarmee nog meer haar rol als centrale ontmoetingsplek voor de lokale gemeenschap van Borgerhout.

HERSTEL EN VERANDERING: Hoofdpunten van het Nationaal Cateringcongres in Brugge

Op donderdag 13 juni verzamelden professionals uit de cateringindustrie zich in het BMCC te Brugge voor het Nationaal Cateringcongres. Dit congres bood een podium aan diverse experts en bedrijven om de toekomstige richtingen en huidige uitdagingen binnen de sector te bespreken, waaronder het herstel na de pandemie.

Studentenrestaurant VUB beklad met pro-Palestijnse leuzen: “Minstens 25.000 euro schade”

Het vandalisme, met leuzen als ‘Student Intifada’, ‘Free Palestine - Academic Boycot’ en ‘Boycott Israël’, heeft voor aanzienlijke schade gezorgd

Waarom Zilte en Boury met 3 Michelinsterren niet in World 50 Best staan en The Jane wel?

Michelin staat eerder voor traditie en continuïteit, terwijl World 50Best trendgevoeliger is. En vergeet ook 'campaining' niet...

Disfrutar in Barcelona Bekroond als Beste Restaurant ter Wereld

Volgens de recensenten van de World’s 50 Best Restaurants bieden de chefs van dit restaurant - met roots bij El Bulli - het ultieme

Nat weer en de HORECA: een uitdagende combinatie in het tweede kwartaal van 2024…

FSA presenteert haar kwartaalupdate met de laatste ontwikkelingen in de horeca, catering en conveniencemarkt in België.

Foodservice Kwartaalupdate Q2 – 2024

Het slechte weer, de hoge prijzen en de druk op de bereidheid tot besteden speelt de foodservicemarkt steeds meer parten. Er zijn kanalen die sterk onderuit gaan, maar daarnaast zijn er ook kanalen die fors groeien.

Starbucks voegt energy drinks toe aan het menu in VS

Melon Burst Iced Energy en Tropical Citrus Iced Energy zijn de twee eerste energiedrankjes die Starbucks gaat maken op basis van thee.

Nationale Catering Monitor 2024 is beschikbaar!

De Belgische cateringmarkt toont vandaag tekenen van herstel na de pandemie. Het aantal bezoeken aan het bedrijfsrestaurant is weer toegenomen. Toch blijven bedrijven de nasleep voelen. De invloed van toegenomen thuiswerk blijft zichtbaar met een aanhoudende kloof in de omzetten vergeleken met het precoronatijdperk.

Nationale Catering Monitor 2024

De Belgische cateringmarkt toont vandaag tekenen van herstel na de pandemie. Het aantal bezoeken aan het bedrijfsrestaurant is weer toegenomen. Toch blijven bedrijven de nasleep voelen. De invloed van toegenomen thuiswerk blijft zichtbaar met een aanhoudende kloof in de omzetten vergeleken met het precoronatijdperk.

Toenemde druk op de portemonnee dwingt fastfoodketens tot prijsgevecht

Bij McDonald’s kan je tegenwoordig het McSmart Menu bestellen waarbij je een heel menu met hamburger, frieten en frisdrank hebt voor slechts €5,45. Voor die prijs heb je al geen pita of kebab meer.

DeSter innoveert met papieren bestek voor McDonalds

DeSter zet grote stappen op het gebied van innovatie. Hun nieuwste product, papieren bestek, is een groot succes. De vraag overtreft de productie

Nieuwe oplossing voor pizza-dozenprobleem in Central Park New York

Zou deze slim bedachte vuilnisbak ook inspiratie kunnen zijn voor parken en pleinen in België? Ook bij ons zijn 'pizza's in het park' steeds populairder...

Group Bruno bouwt in Pelt modernste tankstation en zet volgende stap in duurzame mobiliteit

Het Limburgse bedrijf blijft geloven in de toekomst van het tankstation. Mede door de komst van groene diesel!

AI-assistant DONNA haalt 1,5 mio euro vers kapitaal op

Donna is een AI-assistent die sales professionals op de baan ondersteunt en toelaat zich volledig te focussen op verkopen.

G&V Energy Group neemt twee tankstations langs de snelweg in Marke over

In 2026 krijgt het Esso-tankstation in Marke onder de nieuwe naam “Waterlelie” een complete make-over die een toonbeeld moet worden van duurzaamheid en rust.

Brouwerij Cabardouche viert vijfjarig jubileum en opent eigen taproom

De brouwerij vervult daarmee nog meer haar rol als centrale ontmoetingsplek voor de lokale gemeenschap van Borgerhout.

HERSTEL EN VERANDERING: Hoofdpunten van het Nationaal Cateringcongres in Brugge

Op donderdag 13 juni verzamelden professionals uit de cateringindustrie zich in het BMCC te Brugge voor het Nationaal Cateringcongres. Dit congres bood een podium aan diverse experts en bedrijven om de toekomstige richtingen en huidige uitdagingen binnen de sector te bespreken, waaronder het herstel na de pandemie.

Studentenrestaurant VUB beklad met pro-Palestijnse leuzen: “Minstens 25.000 euro schade”

Het vandalisme, met leuzen als ‘Student Intifada’, ‘Free Palestine - Academic Boycot’ en ‘Boycott Israël’, heeft voor aanzienlijke schade gezorgd

Waarom Zilte en Boury met 3 Michelinsterren niet in World 50 Best staan en The Jane wel?

Michelin staat eerder voor traditie en continuïteit, terwijl World 50Best trendgevoeliger is. En vergeet ook 'campaining' niet...

Disfrutar in Barcelona Bekroond als Beste Restaurant ter Wereld

Volgens de recensenten van de World’s 50 Best Restaurants bieden de chefs van dit restaurant - met roots bij El Bulli - het ultieme

Nat weer en de HORECA: een uitdagende combinatie in het tweede kwartaal van 2024…

FSA presenteert haar kwartaalupdate met de laatste ontwikkelingen in de horeca, catering en conveniencemarkt in België.

Foodservice Kwartaalupdate Q2 – 2024

Het slechte weer, de hoge prijzen en de druk op de bereidheid tot besteden speelt de foodservicemarkt steeds meer parten. Er zijn kanalen die sterk onderuit gaan, maar daarnaast zijn er ook kanalen die fors groeien.

Starbucks voegt energy drinks toe aan het menu in VS

Melon Burst Iced Energy en Tropical Citrus Iced Energy zijn de twee eerste energiedrankjes die Starbucks gaat maken op basis van thee.

Nationale Catering Monitor 2024 is beschikbaar!

De Belgische cateringmarkt toont vandaag tekenen van herstel na de pandemie. Het aantal bezoeken aan het bedrijfsrestaurant is weer toegenomen. Toch blijven bedrijven de nasleep voelen. De invloed van toegenomen thuiswerk blijft zichtbaar met een aanhoudende kloof in de omzetten vergeleken met het precoronatijdperk.

Nationale Catering Monitor 2024

De Belgische cateringmarkt toont vandaag tekenen van herstel na de pandemie. Het aantal bezoeken aan het bedrijfsrestaurant is weer toegenomen. Toch blijven bedrijven de nasleep voelen. De invloed van toegenomen thuiswerk blijft zichtbaar met een aanhoudende kloof in de omzetten vergeleken met het precoronatijdperk.

Toenemde druk op de portemonnee dwingt fastfoodketens tot prijsgevecht

Bij McDonald’s kan je tegenwoordig het McSmart Menu bestellen waarbij je een heel menu met hamburger, frieten en frisdrank hebt voor slechts €5,45. Voor die prijs heb je al geen pita of kebab meer.

DeSter innoveert met papieren bestek voor McDonalds

DeSter zet grote stappen op het gebied van innovatie. Hun nieuwste product, papieren bestek, is een groot succes. De vraag overtreft de productie

Nieuwe oplossing voor pizza-dozenprobleem in Central Park New York

Zou deze slim bedachte vuilnisbak ook inspiratie kunnen zijn voor parken en pleinen in België? Ook bij ons zijn 'pizza's in het park' steeds populairder...

Group Bruno bouwt in Pelt modernste tankstation en zet volgende stap in duurzame mobiliteit

Het Limburgse bedrijf blijft geloven in de toekomst van het tankstation. Mede door de komst van groene diesel!

AI-assistant DONNA haalt 1,5 mio euro vers kapitaal op

Donna is een AI-assistent die sales professionals op de baan ondersteunt en toelaat zich volledig te focussen op verkopen.

G&V Energy Group neemt twee tankstations langs de snelweg in Marke over

In 2026 krijgt het Esso-tankstation in Marke onder de nieuwe naam “Waterlelie” een complete make-over die een toonbeeld moet worden van duurzaamheid en rust.

Brouwerij Cabardouche viert vijfjarig jubileum en opent eigen taproom

De brouwerij vervult daarmee nog meer haar rol als centrale ontmoetingsplek voor de lokale gemeenschap van Borgerhout.

HERSTEL EN VERANDERING: Hoofdpunten van het Nationaal Cateringcongres in Brugge

Op donderdag 13 juni verzamelden professionals uit de cateringindustrie zich in het BMCC te Brugge voor het Nationaal Cateringcongres. Dit congres bood een podium aan diverse experts en bedrijven om de toekomstige richtingen en huidige uitdagingen binnen de sector te bespreken, waaronder het herstel na de pandemie.

Nationaal Catering Congres 2024
Nationaal Catering Congres 2024
Nationaal Catering Congres 2024