De smaakvolle wereld van kennis!

Welkom op het foodservice kennisplatform van FSA!

Hoe mogen we jou vandaag inspireren?

Annual Report Foodservice Belgium 2023 (ENG version)

FOODSERVICE
REPORTS

Download hieronder de meeste actuele
rapporten en papers van FSA

Foodservice Kwartaalupdate Q3 – 2023

De zonnige maand september gaf nog een extra duwtje aan de omzet in foodservice. Consumenten blijven vlot geld uitgeven en de markt groeit. Ondanks grote uitdagingen voor ondernemers...

Annual Report Foodservice Belgium 2023 (ENG version)

Foodservice Alliance publishes every year an English version of the Annual Monitor Foodservice! Here you can find the English report of 2023 with an update of the most important channel insights and developments in the Belgian foodservice market.

Foodservice Petrolshop Monitor 2023

Update met de belangrijkste marktontwikkelingen rond eten en drinken in het Belgische petrolshopkanaal.

Jaarmonitor Foodservice 2023

De Jaarmonitor Foodservice is hét naslagwerk met alle laatste ontwikkelingen in de wereld van eten en drinken buitenshuis.

Foodservice Kwartaalupdate Q1 – 2023

Download hieronder het volledige rapport met alle detailprestaties van de verschillende kanalen van de Belgische foodservicemarkt!

De opmars van FRIED CHICKEN in foodservice

Wordt 'fried chicken' de nieuwe 'pizza' van de foodservicemarkt? Het gerecht is bezig aan een stevige opmars!

Foodservice Evolution Report 2022

De Belgische foodservicemarkt sloot 2022 af met een recordprestatie. Bekijk alle analyses en ontdek alvast wat 2023 kan brengen.

Nationaal Petrolshop Rapport 2022

De laatste ontwikkelingen in het Belgische landschap van tankstationshops.

Foodservice Kwartaalupdate Q3 – 2022

Update rond de laatste marktontwikkelingen in de verschillende foodservicekanalen in België tijdens de zomer van 2022

Nationaal Pretparken Rapport 2022

Het oordeel van Belgische consumenten over hun bezoek aan pretparken en dierentuinen tijdens de zomer van 2022

Alcoholische dranken in foodservice

Duik mee in de trends en ontwikkelingen van alcoholische dranken in foodservice

Foodservice Kwartaalupdate Q2 – 2022

Actuele inzichten in de ontwikkeling van foodservicekanalen in België

Nationaal Catering Rapport 2022

De wereld van catering verandert ingrijpend. Ontdek de laatste ontwikkelingen van het kanaal.

Vegan & veggie in horeca en foodservice

Uitgebreide analyse over het belang van vegan en veggie in horeca en foodservice

Prijsstijgingen in Foodservice

Nadat foodservice de coronacrisis heeft doorstaan, dient meteen de volgende crisis zich aan. Inflatie doet prijzen exploderen.

Foodservice Kwartaalupdate Q3 – 2023

De zonnige maand september gaf nog een extra duwtje aan de omzet in foodservice. Consumenten blijven vlot geld uitgeven en de markt groeit. Ondanks grote uitdagingen voor ondernemers...

Annual Report Foodservice Belgium 2023 (ENG version)

Foodservice Alliance publishes every year an English version of the Annual Monitor Foodservice! Here you can find the English report of 2023 with an update of the most important channel insights and developments in the Belgian foodservice market.

Foodservice Petrolshop Monitor 2023

Update met de belangrijkste marktontwikkelingen rond eten en drinken in het Belgische petrolshopkanaal.

Jaarmonitor Foodservice 2023

De Jaarmonitor Foodservice is hét naslagwerk met alle laatste ontwikkelingen in de wereld van eten en drinken buitenshuis.

Foodservice Kwartaalupdate Q1 – 2023

Download hieronder het volledige rapport met alle detailprestaties van de verschillende kanalen van de Belgische foodservicemarkt!

De opmars van FRIED CHICKEN in foodservice

Wordt 'fried chicken' de nieuwe 'pizza' van de foodservicemarkt? Het gerecht is bezig aan een stevige opmars!

Foodservice Evolution Report 2022

De Belgische foodservicemarkt sloot 2022 af met een recordprestatie. Bekijk alle analyses en ontdek alvast wat 2023 kan brengen.

Nationaal Petrolshop Rapport 2022

De laatste ontwikkelingen in het Belgische landschap van tankstationshops.

Foodservice Kwartaalupdate Q3 – 2022

Update rond de laatste marktontwikkelingen in de verschillende foodservicekanalen in België tijdens de zomer van 2022

Nationaal Pretparken Rapport 2022

Het oordeel van Belgische consumenten over hun bezoek aan pretparken en dierentuinen tijdens de zomer van 2022

Alcoholische dranken in foodservice

Duik mee in de trends en ontwikkelingen van alcoholische dranken in foodservice

Foodservice Kwartaalupdate Q2 – 2022

Actuele inzichten in de ontwikkeling van foodservicekanalen in België

Foodservice Kwartaalupdate Q3 – 2023

De zonnige maand september gaf nog een extra duwtje aan de omzet in foodservice. Consumenten blijven vlot geld uitgeven en de markt groeit. Ondanks grote uitdagingen voor ondernemers...

Annual Report Foodservice Belgium 2023 (ENG version)

Foodservice Alliance publishes every year an English version of the Annual Monitor Foodservice! Here you can find the English report of 2023 with an update of the most important channel insights and developments in the Belgian foodservice market.

Foodservice Petrolshop Monitor 2023

Update met de belangrijkste marktontwikkelingen rond eten en drinken in het Belgische petrolshopkanaal.

Jaarmonitor Foodservice 2023

De Jaarmonitor Foodservice is hét naslagwerk met alle laatste ontwikkelingen in de wereld van eten en drinken buitenshuis.

Foodservice Kwartaalupdate Q1 – 2023

Download hieronder het volledige rapport met alle detailprestaties van de verschillende kanalen van de Belgische foodservicemarkt!

De opmars van FRIED CHICKEN in foodservice

Wordt 'fried chicken' de nieuwe 'pizza' van de foodservicemarkt? Het gerecht is bezig aan een stevige opmars!

Foodservice Evolution Report 2022

De Belgische foodservicemarkt sloot 2022 af met een recordprestatie. Bekijk alle analyses en ontdek alvast wat 2023 kan brengen.

Nationaal Petrolshop Rapport 2022

De laatste ontwikkelingen in het Belgische landschap van tankstationshops.

Foodservice Kwartaalupdate Q3 – 2022

Update rond de laatste marktontwikkelingen in de verschillende foodservicekanalen in België tijdens de zomer van 2022

Nationaal Pretparken Rapport 2022

Het oordeel van Belgische consumenten over hun bezoek aan pretparken en dierentuinen tijdens de zomer van 2022

Alcoholische dranken in foodservice

Duik mee in de trends en ontwikkelingen van alcoholische dranken in foodservice

FOODSERVICE
INSPIRATIE

Laat je hieronder inspireren
door unieke foodservice verhalen

Foodservice Inspirator: JULES KONINCKX

Jules is samen met Luc De Laet het brein achter toprestaurant Maven. Hij is Beenhouwer, Chef, Vleessommelier en Food Entrepreneur.

Het verhaal van IZY COFFEE

Ontdek het unieke groeiverhaal achter de nieuwe koffieformule met West-Vlaamse roots: IZY Coffee

Dimitri De Cuyper – CEO van Pleasures

Dimitri De Cuyper is het gezicht van Pleasures, gekend van tal van topzaken in Brussel en Gent.

De opkomst van AI in foodservice

Artificial Intelligence lijkt vandaag overal. Dus ook in foodservice! Samen met Maxim Sergeant ontdekken we wat er allemaal kan.

Het verhaal achter Umamido

Ontdek het verhaal achter het unieke concept Umamido. Het geesteskind van ondernemer Guy Quirynen.

Guy Vlaeminck – General manager bij Carlsberg Importers

Guy Vlaeminck is een bekend gezicht in de Belgische foodservicemarkt. Maar wie is Guy nu eigenlijk echt?

Ron Simpson – Founder van The Avocado Show

Foodservice Alliance legt regelmatig een bekende foodservice inspirator een set van persoonlijke vragen voor. Vragen over leven en werk. Over heden en toekomst. We willen vooral de mens achter de manager leren kennen. Maak kennis met Ron Simpson, founder van The Avocado Show.

 

Het verhaal achter Barouche

Ontdek het verhaal achter het concept BAROUCHE!  Een verhaal van premium pita en huisgebakken brood.

Marc Lanneau – CEO van Conway

Marc Lanneau leidt groothandel Conway en is zowel in België als Nederland actief.

De toekomst van low & no alcohol in foodservice

Een gesprek met Kaat Claessens van The Mocktail Club over No/Low Alcohol in België (en daarbuiten)

Gil Dumarey – CEO van Upfresh

Gil Dumarey is een echt 'foodservicebeest', een netwerker met een enorme passie voor de wereld van hospitality.

Stephane Ronse – Founder van Foodbag

Maak kennis met de founder van Foodbag, Stephane Ronse

Jan Peeters – Zaakvoerder van Peeters – Govers

Foodservice Alliance legt regelmatig een bekende foodservice inspirator een set van persoonlijke vragen voor. Vragen over leven en werk. Over heden en toekomst. We willen vooral de mens achter de manager leren kennen. Maak kennis met Jan Peeters, zaakvoerder van Peeters - Govers.

Tom Sas – Founder van Boker Tov

Foodservice Alliance legt regelmatig een bekende foodservice inspirator een set van persoonlijke vragen voor. Vragen over leven en werk. Over heden en toekomst. We willen vooral de mens achter de manager leren kennen. Maak kennis met Tom Sas, Founder van Boker Tov.

Kris Geeraert – COO van La Lorraine Bakery Group

Foodservice Alliance legt regelmatig een bekende foodservice inspirator een set van persoonlijke vragen voor. Vragen over leven en werk. Over heden en toekomst. We willen vooral de mens achter de manager leren kennen. Maak kennis met Kris Geeraert, COO bij La Lorraine Bakery Group.

 

Foodservice Inspirator: JULES KONINCKX

Jules is samen met Luc De Laet het brein achter toprestaurant Maven. Hij is Beenhouwer, Chef, Vleessommelier en Food Entrepreneur.

Het verhaal van IZY COFFEE

Ontdek het unieke groeiverhaal achter de nieuwe koffieformule met West-Vlaamse roots: IZY Coffee

Dimitri De Cuyper – CEO van Pleasures

Dimitri De Cuyper is het gezicht van Pleasures, gekend van tal van topzaken in Brussel en Gent.

De opkomst van AI in foodservice

Artificial Intelligence lijkt vandaag overal. Dus ook in foodservice! Samen met Maxim Sergeant ontdekken we wat er allemaal kan.

Het verhaal achter Umamido

Ontdek het verhaal achter het unieke concept Umamido. Het geesteskind van ondernemer Guy Quirynen.

Guy Vlaeminck – General manager bij Carlsberg Importers

Guy Vlaeminck is een bekend gezicht in de Belgische foodservicemarkt. Maar wie is Guy nu eigenlijk echt?

Ron Simpson – Founder van The Avocado Show

Foodservice Alliance legt regelmatig een bekende foodservice inspirator een set van persoonlijke vragen voor. Vragen over leven en werk. Over heden en toekomst. We willen vooral de mens achter de manager leren kennen. Maak kennis met Ron Simpson, founder van The Avocado Show.

 

Het verhaal achter Barouche

Ontdek het verhaal achter het concept BAROUCHE!  Een verhaal van premium pita en huisgebakken brood.

Marc Lanneau – CEO van Conway

Marc Lanneau leidt groothandel Conway en is zowel in België als Nederland actief.

De toekomst van low & no alcohol in foodservice

Een gesprek met Kaat Claessens van The Mocktail Club over No/Low Alcohol in België (en daarbuiten)

Gil Dumarey – CEO van Upfresh

Gil Dumarey is een echt 'foodservicebeest', een netwerker met een enorme passie voor de wereld van hospitality.

Stephane Ronse – Founder van Foodbag

Maak kennis met de founder van Foodbag, Stephane Ronse

Jan Peeters – Zaakvoerder van Peeters – Govers

Foodservice Alliance legt regelmatig een bekende foodservice inspirator een set van persoonlijke vragen voor. Vragen over leven en werk. Over heden en toekomst. We willen vooral de mens achter de manager leren kennen. Maak kennis met Jan Peeters, zaakvoerder van Peeters - Govers.

Tom Sas – Founder van Boker Tov

Foodservice Alliance legt regelmatig een bekende foodservice inspirator een set van persoonlijke vragen voor. Vragen over leven en werk. Over heden en toekomst. We willen vooral de mens achter de manager leren kennen. Maak kennis met Tom Sas, Founder van Boker Tov.

Kris Geeraert – COO van La Lorraine Bakery Group

Foodservice Alliance legt regelmatig een bekende foodservice inspirator een set van persoonlijke vragen voor. Vragen over leven en werk. Over heden en toekomst. We willen vooral de mens achter de manager leren kennen. Maak kennis met Kris Geeraert, COO bij La Lorraine Bakery Group.

 

Foodservice Inspirator: JULES KONINCKX

Jules is samen met Luc De Laet het brein achter toprestaurant Maven. Hij is Beenhouwer, Chef, Vleessommelier en Food Entrepreneur.

Het verhaal van IZY COFFEE

Ontdek het unieke groeiverhaal achter de nieuwe koffieformule met West-Vlaamse roots: IZY Coffee

Dimitri De Cuyper – CEO van Pleasures

Dimitri De Cuyper is het gezicht van Pleasures, gekend van tal van topzaken in Brussel en Gent.

De opkomst van AI in foodservice

Artificial Intelligence lijkt vandaag overal. Dus ook in foodservice! Samen met Maxim Sergeant ontdekken we wat er allemaal kan.

Het verhaal achter Umamido

Ontdek het verhaal achter het unieke concept Umamido. Het geesteskind van ondernemer Guy Quirynen.

Guy Vlaeminck – General manager bij Carlsberg Importers

Guy Vlaeminck is een bekend gezicht in de Belgische foodservicemarkt. Maar wie is Guy nu eigenlijk echt?

Ron Simpson – Founder van The Avocado Show

Foodservice Alliance legt regelmatig een bekende foodservice inspirator een set van persoonlijke vragen voor. Vragen over leven en werk. Over heden en toekomst. We willen vooral de mens achter de manager leren kennen. Maak kennis met Ron Simpson, founder van The Avocado Show.

 

Het verhaal achter Barouche

Ontdek het verhaal achter het concept BAROUCHE!  Een verhaal van premium pita en huisgebakken brood.

Marc Lanneau – CEO van Conway

Marc Lanneau leidt groothandel Conway en is zowel in België als Nederland actief.

De toekomst van low & no alcohol in foodservice

Een gesprek met Kaat Claessens van The Mocktail Club over No/Low Alcohol in België (en daarbuiten)

Gil Dumarey – CEO van Upfresh

Gil Dumarey is een echt 'foodservicebeest', een netwerker met een enorme passie voor de wereld van hospitality.

Stephane Ronse – Founder van Foodbag

Maak kennis met de founder van Foodbag, Stephane Ronse

Jan Peeters – Zaakvoerder van Peeters – Govers

Foodservice Alliance legt regelmatig een bekende foodservice inspirator een set van persoonlijke vragen voor. Vragen over leven en werk. Over heden en toekomst. We willen vooral de mens achter de manager leren kennen. Maak kennis met Jan Peeters, zaakvoerder van Peeters - Govers.

Tom Sas – Founder van Boker Tov

Foodservice Alliance legt regelmatig een bekende foodservice inspirator een set van persoonlijke vragen voor. Vragen over leven en werk. Over heden en toekomst. We willen vooral de mens achter de manager leren kennen. Maak kennis met Tom Sas, Founder van Boker Tov.

Kris Geeraert – COO van La Lorraine Bakery Group

Foodservice Alliance legt regelmatig een bekende foodservice inspirator een set van persoonlijke vragen voor. Vragen over leven en werk. Over heden en toekomst. We willen vooral de mens achter de manager leren kennen. Maak kennis met Kris Geeraert, COO bij La Lorraine Bakery Group.

 

FOODSERVICE
KEYNOTES

Download hieronder de handouts
van de meest recente FSA keynotes

Nationaal Foodservice Congres 2023
21 november 2023
Nationaal Foodservice Congres 2023
21 november 2023
Nationaal Foodservice Congres 2023
21 november 2023
Channel Experience Day – Health & Care
5 oktober 2023
Channel Experience Safari – Zomer in Knokke
22 september 2023
Masterclass Packaging 2.0 in Foodservice
12 september 2023
Masterclass Packaging 2.0 in Foodservice
12 september 2023
Masterclass Packaging 2.0 in Foodservice
12 september 2023
Masterclass Packaging 2.0 in Foodservice
12 september 2023
Masterclass Packaging 2.0 in Foodservice
12 september 2023
Masterclass Packaging 2.0 in Foodservice
12 september 2023
Masterclass Packaging 2.0 in Foodservice
12 september 2023
Masterclass Packaging 2.0 in Foodservice
12 september 2023
Masterclass Packaging 2.0 in Foodservice
12 september 2023
Nationaal Petrol Event 2023
29 augustus 2023
Nationaal Foodservice Congres 2023
21 november 2023
Nationaal Foodservice Congres 2023
21 november 2023
Nationaal Foodservice Congres 2023
21 november 2023
Channel Experience Day – Health & Care
5 oktober 2023
Channel Experience Safari – Zomer in Knokke
22 september 2023
Masterclass Packaging 2.0 in Foodservice
12 september 2023
Masterclass Packaging 2.0 in Foodservice
12 september 2023
Masterclass Packaging 2.0 in Foodservice
12 september 2023
Masterclass Packaging 2.0 in Foodservice
12 september 2023
Masterclass Packaging 2.0 in Foodservice
12 september 2023
Masterclass Packaging 2.0 in Foodservice
12 september 2023
Masterclass Packaging 2.0 in Foodservice
12 september 2023
Masterclass Packaging 2.0 in Foodservice
12 september 2023
Masterclass Packaging 2.0 in Foodservice
12 september 2023
Nationaal Petrol Event 2023
29 augustus 2023
Nationaal Foodservice Congres 2023
21 november 2023
Nationaal Foodservice Congres 2023
21 november 2023
Nationaal Foodservice Congres 2023
21 november 2023
Channel Experience Day – Health & Care
5 oktober 2023
Channel Experience Safari – Zomer in Knokke
22 september 2023
Masterclass Packaging 2.0 in Foodservice
12 september 2023
Masterclass Packaging 2.0 in Foodservice
12 september 2023
Masterclass Packaging 2.0 in Foodservice
12 september 2023
Masterclass Packaging 2.0 in Foodservice
12 september 2023
Masterclass Packaging 2.0 in Foodservice
12 september 2023
Masterclass Packaging 2.0 in Foodservice
12 september 2023
Masterclass Packaging 2.0 in Foodservice
12 september 2023
Masterclass Packaging 2.0 in Foodservice
12 september 2023
Masterclass Packaging 2.0 in Foodservice
12 september 2023
Nationaal Petrol Event 2023
29 augustus 2023

Toegang tot meer foodservice marktinformatie?

Je bent slechts één klik verwijderd!

Wil je graag toegang tot exclusieve content en het nieuwste inzicht in de Belgische foodservicemarkt? Het enige wat je hoeft te doen, is een gratis account aanmaken.