Market report

Nationaal Catering Rapport 2022

Van de bijna vijf miljoen werkende Belgen heeft 27 procent beschikking over een bedrijfsrestaurant. Het sterk toegenomen hybride werken zet echter druk op het traditionele model van het bedrijfsrestaurant én op het verdienmodel van de cateraar. Bedrijfscatering zal meer dan ooit een volkstrekker moeten worden.

Foodservice Alliance detecteerde vijf trends die de bedrijfscatering anno 2022 in de greep houden. Deze vormen de kapstok van het Nationaal Catering Rapport. De rode draad door alles: bedrijfscatering krijgt een vernieuwde functionaliteit waar zowel de gedegen bedrijfscateraars als nieuwe technologische spelers mee aan de slag gaan. Het veld is hertekend. Spelers trachten een eigen unieke invulling te geven en gaan op zoek naar synergiën.

CATERING 2.0: VAN FACILITY NAAR ATTRACTION   Hybride werken geeft catering meer socialiserende rol   Het hybride werken (de mix van on-site en telewerk)  zet de cateringmarkt voor een mega-uitdaging. Waar in 2019 amper 20% regelmatig van thuis werkte, is dat nu verdubbeld naar maar liefst 40%! Het kantoor van de toekomst ziet er anders…...

Dit rapport downloaden?

Dat kan met het FSA lidmaatschap!

Mis geen enkel inzicht meer. Upgrade je account om onbeperkte toegang te krijgen tot al onze bestaande en nieuwe content.

Waarom een lidmaatschap bij
FSA aankopen?

Neem contact op voor meer info!

Deze content is enkel beschikbaar voor betalende leden.

Upgrade jouw account om
deze informatie te bekijken!

Upgrade jouw account om deze informatie te bekijken!

Mis geen enkel inzicht meer. Upgrade je account om onbeperkte toegang te krijgen tot al onze bestaande en nieuwe content.

Deze content is enkel beschikbaar voor betalende leden.

Upgrade jouw account om deze informatie te bekijken!

Mis geen enkel inzicht meer. Upgrade je account om onbeperkte toegang te krijgen tot al onze bestaande en nieuwe content.

Al lid? Log hier in

TAGS

Bekijk nog een
Impact van corona op de Belgische foodservicemarkt 2021

Analyse van de impact van de corona crisis op de evolutie van de Belgische foodservicemarkt

Nationaal Pretparken Rapport 2022

Het oordeel van Belgische consumenten over hun bezoek aan pretparken en dierentuinen tijdens de zomer van 2022

Nationale Catering Monitor 2024

De Belgische cateringmarkt toont vandaag tekenen van herstel na de pandemie. Het aantal bezoeken aan het bedrijfsrestaurant is weer toegenomen. Toch blijven bedrijven de nasleep voelen. De invloed van toegenomen thuiswerk blijft zichtbaar met een aanhoudende kloof in de omzetten vergeleken met het precoronatijdperk.

Nationale Catering Monitor 2024

De Belgische cateringmarkt toont vandaag tekenen van herstel na de pandemie. Het aantal bezoeken aan het bedrijfsrestaurant is weer toegenomen. Toch blijven bedrijven de nasleep voelen. De invloed van toegenomen thuiswerk blijft zichtbaar met een aanhoudende kloof in de omzetten vergeleken met het precoronatijdperk.

Nationaal Pretparken Rapport 2022

Het oordeel van Belgische consumenten over hun bezoek aan pretparken en dierentuinen tijdens de zomer van 2022

Impact van corona op de Belgische foodservicemarkt 2021

Analyse van de impact van de corona crisis op de evolutie van de Belgische foodservicemarkt

Impact van corona op de Belgische foodservicemarkt 2021

Analyse van de impact van de corona crisis op de evolutie van de Belgische foodservicemarkt

Nationale Catering Monitor 2024

De Belgische cateringmarkt toont vandaag tekenen van herstel na de pandemie. Het aantal bezoeken aan het bedrijfsrestaurant is weer toegenomen. Toch blijven bedrijven de nasleep voelen. De invloed van toegenomen thuiswerk blijft zichtbaar met een aanhoudende kloof in de omzetten vergeleken met het precoronatijdperk.

Nationaal Pretparken Rapport 2022

Het oordeel van Belgische consumenten over hun bezoek aan pretparken en dierentuinen tijdens de zomer van 2022