Trend Report

TREND: Impact van de Ramadan

Voor de meer dan 800.000 moslims in ons land, loopt de Ramadan op haar einde. FSA dook in de markt om beter te begrijpen hoe belangrijk deze culturele traditie is.

Voor meer dan 1,6 miljard moslims wereldwijd – waaronder meer dan 800.000 in ons land, loopt de Ramadan op haar einde. Deze vastenperiode duurde 30 dagen en staat in het teken van spirituele introspectie en solidariteit.

 

Elke vastendag begint met een pre-dageraadmaaltijd – bekend als suhoor, en eindigt met de iftar – een maaltijd na zonsondergang waarbij families en vriendensamenkomen.

 

Het sluitstuk van de Ramadan is ‘Eid-al-Fitr’, het ‘feest van het breken van het vasten’ of ‘het keine feest’ genoemd. Tijdens ‘Eid al-fitr’ wordt het doorstaan van de ramadan gevierd. Hoewel de meeste mensen het kennen als het ‘Suikerfeest’, heeft het weinig met suiker te maken.

 

Hoewel de Ramadan een tijd van vasten en bezinning is, brengt het voor de foodservice business een paradoxale toename van de voedselconsumptie en eenboost voor de economie met zich mee.

 

FSA dook in deze culturele traditie om beter te begrijpen hoe belangrijk de Ramadan is voor de – steeds groter wordende – doelgroep in ons land. En ook om de impact ervan in te schatten op de food en foodservicemarkt in ons land.

TAGS

Bekijk nog een
Alcoholische dranken in foodservice

Duik mee in de trends en ontwikkelingen van alcoholische dranken in foodservice

Trends in de hotelmarkt 2022

De hotelperformantie was in 2021 nog verre van normaal. Wat belooft 2022?

Tabak in de foodservicemarkt 2018

Tabak kan gekocht worden via verschillende kanalen. Het belang van foodservicekanalen is daarin belangrijk, zo blijkt uit dit rapport.

Sauzen in foodservice 2018

Analyse van de sauscategorie in foodservice, met veel aandacht voor consumptiemomenten en gebruikers

Sauzen in foodservice 2018

Analyse van de sauscategorie in foodservice, met veel aandacht voor consumptiemomenten en gebruikers

Vegan & veggie in horeca en foodservice

Uitgebreide analyse over het belang van vegan en veggie in horeca en foodservice

Trends in de hotelmarkt 2022

De hotelperformantie was in 2021 nog verre van normaal. Wat belooft 2022?

Belegde broodjes in foodservice

Rapport over het aankoop en consumptiegedrag rond belegde broodjes in foodservice

Tussendoorconsumptie in foodservice 2018

Rapport over het consumptiegedrag van consumenten in foodservice tijdens de tussendoormomenten.

Impact van corona op ondernemers in horeca

Onderzoeksrapport in samenwerking met Debic om de impact van corona op ondernemers in horeca in kaart te brengen.

Belegde broodjes in foodservice

Rapport over het aankoop en consumptiegedrag rond belegde broodjes in foodservice

Vegan & veggie in horeca en foodservice

Uitgebreide analyse over het belang van vegan en veggie in horeca en foodservice