Nieuws

Verpakkingsbedrijf deSter daagt creatievelingen uit met een ‘Packathon’

dinsdag 5 december 2023

Verpakkingsproducent deSter is een innovatieve speler binnen de internationale luchtvaart- en foodservicebranche. Dat imago zet ze nu verder kracht bij door de lancering van een heuse packathon. Een wedstrijd die kan worden beschouwd als een soort van duurzaamheidsuitdaging die tot doel heeft te inspireren om milieuvriendelijke herbruikbare voedselverpakkingsoplossingen te ontwerpen.

Met de voortdurend wereldwijde impact van plasticvervuiling door eenmalig gebruik, neemt deSter een proactieve houding aan door deelnemers uit alle achtergronden uit te nodigen om innovatieve ideeën in te dienen die de kritieke uitdagingen van afvalvermindering in de voedselverpakkingsindustrie aanpakken.

“In een wereld waar miljoenen tonnen plastic afval voor eenmalig gebruik jaarlijks onze planeet schaden, is het belangrijk om te zorgen dat we blijven actie ondernemen om dit afval te vermijden”, luidt het bij de verpakkingsspecialist. “deSter gelooft dat de overstap van eenmalige verpakkingen naar herbruikbare alternatieven een holistische aanpak vereist die productontwerp, inzameling, retour logistiek en aanmoedigingsmaatregelingen voor mensen omvat. deSter Packathon nodigt deelnemers uit om creatieve en duurzame oplossingen te ontwikkelen voor herbruikbare voedselverpakkingen in een of meer van de volgende segmenten: evenementen, afhaalmaaltijden, thuisbezorging en retail. Elk idee wordt beoordeeld op basis van zijn wenselijkheid, haalbaarheid en levensvatbaarheid.”

De Packathon staat open voor studenten, professionals, creativelingen, duurzaamheidsondernemers, enz., kortom iedereen die gepassioneerd is om een verschil te maken. De deadline voor de inzendingen is vastgesteld op 15 januari 2024.

Meer info kan je vinden op de website van deSter: https://www.dester.com/packathon

 

Gert
Author: Gert

TAGS