youtube: 

SALLY DE SALADEROBOT

Robot Sally is een nieuwe uitvinding van Silicon Valley start-up Chowbotics Inc. Sally is een robot die binnen een minuut de perfecte salade kan maken. De salades worden op maat gemaakt op basis van een keuze van 21 verschillende ingrediënten. Het bedrijf denkt dat de robot perfect past in de fastfoodsector en in hotel lobby’s voor gasten die laat aankomen of vertrekken.


Het formaat van robot Sally is niet groter dan een gemiddelde koelkast. Door de 21 verschillende ingrediënten waar men uit kan kiezen, is het mogelijk om meer dan duizend unieke salades te creëren. Voorbeelden van de ingrediënten zijn boerenkool, walnoten, komkommer, wortelen, kerstomaatjes, zongedroogde cranberries, olijven, Parmezaanse kaas, gebraden kipfilet, vinaigrette en honing mosterdsaus. 


Het nadeel is dat Sally nog niet helemaal “zelfstandig” kan werken. De ingrediënten moeten voorbereid worden voordat ze in de machine worden gestopt. Ook is het niet mogelijk om alles te gebruiken. Avocado is een product dat niet gebruikt kan worden. Het grote voordeel van de robot is de snelle bereidingstijd van de salades. 


Sally zal binnenkort op twee plekken te bewonderen zijn, bij Mama Mia’s, een fast casual restaurant in Santa Clara, Californië en bij de bedrijfskantine van H-E-B- Grocery Company in Texas. Het is mogelijk om de robot te kopen voor $30,000 of te leasen voor ongeveer $500 per maand.

TAGS

0 Comments