DE 10 FAVORIETE DELIVEROO GERECHTEN VAN 2017

Het bestelplatform Deliveroo stelde vorige week hun eindejaarslijst op bestaande uit de favoriete gerechten van de bestellende Vlaming in 2017. En van één ding kunnen we zeker zijn: we houden van gehakt.

Opvallend is dat pizza het niet het meest bestelde gerecht is op Deliveroo. Het favoriete gerecht van de Vlaming is gehakt. Het Brusselse restaurant 'Ballekes' heeft namelijk de absolute topper in huis: balletjes van gemengd gehakt, met een sausje naar keuze, aan huis geleverd. Pure comfort food!

Op de tweede plaats staat sushi. Ook daar mag een Brussels restaurant de kroon opzetten: de Sushi Shop levert het vaakst de California Dream Sushi Box aan huis in zone 1000. Op drie staat dan toch pizza, de eer komt toe aan het restaurant Mamma Roma's Bufala Pizza Slice.

 

Dit is de volledige Belgische top tien:

1. Ballekes - Gemengde gehaktballetjes

 

2. Sushi Shop - California Dream Sushi Box

 

3. Mamma Roma Chatelain - Bufala Pizza Slice

 

4. Bavet - Bavet Spaghetti

 

5. Würst - Classic

 

6. Lucy Chang - Thai Green Curry

 

7. Paul's Boutique - Paris Texas Burger

 

8. CHEZWaWa - Tacos met dessert

 

9. The Huggy's Bar - Big Cheesy

 

10. Umamido Baili - Kara Miso Ramen

 

Antwerpen

 

De Vlaamse steden hebben blijkbaar allemaal een verschillende smaak: zo zijn ze in Antwerpen meer fan van Lucy Chang dan in Brussel. De top drie ziet er daar zo uit:

 

1. Lucy Chang - Thai Green Curry

 

2. Finjan - Shoarma

 

3. Bavet - The Holy Grail

 

 

 

Gent

 

Ook in Gent zijn er verschillen waarneembaar. Daar krijgt Bavet de eerste plaats, maar ook op plaats twee en drie is het al gehakt wat de klok slaat.

 

1. Bavet - Bavet spaghetti

 

2. Würst - Classic

 

3. Paul's Boutique - Paris Texas Burger

TAGS

0 Comments