Carrefour laat robots bestellingen geautomatiseerd leveren

Carrefour is gestart met het testen van autonome bezorgrobots. In het Corporate Village in Zaventem leveren deze robots de boodschappen en de lunch helemaal zelfstandig. Een samenwerking met Deliveroo werd hiervoor aangegaan. 

 

Bestel je je boodschappen vanuit het Corporate Village via Deliveroo, dan komt binnenkort Natacha of Nono de boodschappen leveren. Dit zijn de twee autonome bezorgrobots die door Carrefour getest worden. Ze halen een snelheid van 7 km/u en kunnen 15kg dragen. De leveringstijd? Binnen de 15 minuten als je bestelt bij de lokale Carrefour-supermarkt. 

 

Volgens Carrefour gaat om een Europese primeur, al zijn er eerder ook al experimenten in Nederland uitgevoerd. Ook Colruyt is volop aan het experimenteren met bezorgrobots op de openbare weg, maar die dienen vanop afstand nog steeds bestuurd te worden. Ook Carrefour wil in samenwerking met de Turkse leverancier DELIVERS.AI, binnenkort de openbare weg op in steden. Maar voorlopig is hier nog geen toestemming voor. 

 

Grotere steden vormen de prioriteit om daarna het concept landelijk uit te rollen. Het proefproject blijft nu beperkt tot de Corporate Village, goed voor 9.000 mensen en 60 hectare. Een perfect testgebied om een selectie aan voornamelijk gezonde producten te laten leveren. 

TAGS

0 Comments