Een goed toeristisch jaar voor Brussel in 2022

December was een uitstekende maand voor het toerisme in Brussel. Winterpret en Tomorrowland waren de uitschieters van een geslaagd jaar. 

 

De voorbije 2 jaren was het huilen met de pet op voor het toerisme in Brussel. 2022 was echter een uitstekend jaar. Vanaf de maand mei werd de ommekeer ingezet. De bezettingsgraad van de hotels bedroeg over het hele jaar net geen 60 procent. Nog altijd een stuk minder dan 2019, maar wel een vertienvoudiging van de twee voorbije jaren. 

 

Evenementen wisten de toeristen terug naar Brussel te lokken. Concerten op de Heizel, maar vooral Tomorrowland was een publiekstrekker. Winterpret was in december dan weer een succes. Het zakentoerisme blijft wel achter in vergelijking met het vrijetijdstoerisme dat weer aantrok. 

 

De komende maanden zijn echter heel wat congressen gepland, wat de sector hoopvol stemt. Al beslissen meer en meer mensen last minute, wat vooruitkijken moeilijk maakt. 

 

Het centrum van Brussel blijft populair, maar ook andere wijken en gemeenten als Elsene en Sint-Gillis worden populairder. 

 

 

TAGS

0 Comments