Brusselse restaurants doen het licht uit

De energiecrisis hakt er ook bij de Brusselse restaurants stevig in. Om dit aan te kaarten serveren binnenkort 10 Brusselse restaurants ‘In the dark’. 

 

Bars en restaurants verbruiken heel wat energie tijdens het bereiden van eten en het bedienen van klanten, ze leiden dus ook stevig onder de torenhoge elektriciteits- en gasprijzen. Van 29 september tot 2 oktober organiseren een aantal van deze restaurants dan ook een minifestival, Brussel ‘In the dark’. Klanten genieten dan van een creatief diner met kaarslicht, maar zonder fornuis, oven, verlichting of koffie achteraf. 

 

Op het menu staan koude- en BBQ-gerechten, want meer dan een koelkast als energieverbruiker, komt er deze periode niet aan te pas. Een handpomp zorgt er zelfs voor dat er toch pintjes getapt kunnen worden. 

 

Met de actie willen de ondernemers aandacht vragen voor de restauranthouders. De energiefacturen gaan door het dak en ook de grondstoffen zijn peperduur. Een verdriedubbeling van het energiefactuur is geen uitzondering en ook andere producten kosten vaak 20 tot 40% meer. De federatie Horeca Brussel staat alvast achter de actie.

TAGS

0 Comments