Tweede Good Food-strategie gelanceerd in Brussel

Eerder deze week werd in restaurant Bel Mundo in Brussel de tweede Good Food-strategie voor het Brusselse gewest gelanceerd. Alain Maron, Brussels minister van Leefmilieu verkondigde er dat tegen 2030 alle Brusselaars toegang moeten hebben tot duurzame voeding. Een 100-tal concrete maatregelen moeten hiervoor zorgen. 

 

ELKE GEMEENTE EEN GOOD FOOD-ZAAK

 

Tegen 2030 moeten er dubbel zoveel biologisch gecertificeerde ondernemingen zijn en moet er in elke Brusselse gemeente per 6.000 inwoners minstens één Good Food-zaak zijn. Verder wordt de visie ook opgenomen in het lessenpakket van de beroepsopleidingen betreffende voeding. De minister kijkt dan ook een stuk verder dan enkel de voedingsmiddelen zelf. 

 

5 strategische assen geven vorm aan de duurzame voedingsstrategie. Good Food 2 wil de agro-ecologische productie in België stimuleren, een duurzame voedingsketen ontwikkelen, een Good Food-aanbod garanderen, duurzame voeding voor iedereen betaalbaar maken en verspilling tegengaan. 

 

Het beoogde resultaat? Een gezond en smakelijk bord met seizoensgebonden en lokale ingrediënten en producten. 

TAGS

0 Comments