Tomorrowland en Tall Ships Races doen Antwerpse hotels volstromen

Het vorige weekend was het in Antwerpen over de koppen lopen. Het Bollekesfeest, Tomorrowland en de Tall Ships Races zorgden voor het drukste weekend van de zomer. Voor de Antwerpse hotels mocht de drukte gerust wat meer gespreid worden. 

 

De hotels zaten nagenoeg dan ook helemaal vol. Vooral Tomorrowland zorgt voor een hoge bezettingsgraad. De Tall Ships Races lokt eerder lokale bezoekers. Heel wat hotels gingen voor een minimum stay van een paar nachten en de gemiddelde kamerprijs lag in het eerste weekend ook 18 euro hoger dan vorig jaar in hetzelfde weekend. Tijdens het tweede weekend kwam daar nog een schepje bovenop. 

 

Didier Boehlen van de Antwerp Hotel Association geeft wel aan dat er in augustus heel wat minder te beleven valt in de stad, waardoor de reservaties minder vlot lopen. Een betere spreiding van de zomerevents zou dit kunnen voorkomen. 

 

NIET ENKEL DRUK IN ANTWERPEN 

 

Antwerpen mocht vorig weekend dan overrompeld worden, ook de Gents Feesten wist vorige zaterdag maar liefst 260.000 bezoekers te lokken. Dit staat zowat gelijk aan het totale inwoneraantal van de stad. Al snel liepen de Gentse parkings vol en werd beslist om de pleinen langer open te houden, waardoor de mensen niet allemaal tegelijkertijd in beweging kwamen. 

TAGS

0 Comments