Horeca vindt nog amper studenten

Iedereen zoekt jobstudenten en daarbij dreigt een traditionele studentensector als de horeca uit de boot te vallen. Studenten kiezen immers liever voor een job met regelmatige uren en een vast loon.

 

Voor de coronacrisis was de horecasector ontzettend populair bij studenten, maar nu dreigt er een torenhoog personeelsprobleem. Heel wat studenten hebben zich tijdens de coronaperiode noodgedwongen geheroriënteerd en maakten daar kennis met de voordelen van regelmatige uren en een vaster loon. De horeca heeft nu moeite om deze studenten terug voor zich te winnen. 

 

HORECA KAMPT MET PERSONEELSPROBLEEM

 

Bij het populaire uitzendkantoor voor studenten Deltaworx geeft vandaag de dag minder dan de helft van de jobstudenten de voorkeur aan de horeca. In grote steden lijkt het nog mee te vallen, maar in regio’s zoals de kust is de krapte echt enorm. “We zitten momenteel met een groot personeelsprobleem in heel West-Vlaanderen. Dat is al een paar jaar het geval, maar corona heeft erger gemaakt. Heel wat werknemers en jobstudenten hebben de overstap gemaakt naar een andere sector”, geeft Yves Van Moorter, voorzitter van Horeca West-Vlaanderen aan. 

 

De vraag naar jobstudenten is groter dan ooit. Deltaworx kreeg een kwart meer vacatures binnen dan voor de coronacrisis. In de horeca en evenementen is dat zelfs een verdubbeling. “Werkgevers willen meer studenten als flexibele werkkracht, maar ook bij studenten is er een krapte op de arbeidsmarkt”, geeft Jeroen Poels van Deltaworx aan.

TAGS

0 Comments