Fastned pakt uit met laadstation-shop in Brecht

Het Nederlandse Fastned, uitbater van laadstations, gaat ook in ons land shops aan zijn stations openen. Hier zal je een koffie kunnen drinken en een broodje eten terwijl je je wagen oplaadt. In de tweede helft van dit jaar opent de eerste winkel in Brecht. 

 

Met het openen van de shops wil het bedrijf de laadervaring aanzienlijke verbeteren en een stap zetten naar fullservicelaadstations. Een modulair concept dat makkelijk op te schalen is op verschillende locaties moet hier vorm aan geven. 

 

Fastned dat momenteel een 13-tal laadstations in België uitbaat wil tegen eind 2024 zijn totale netwerk uitbreiden tot minimaal 400 laadstations. Dit moeten er uiteindelijk 1.000 worden tegen 2030. Daarvoor kijkt het naar Nederland, Duitsland, het VK, België, Frankrijk, Zwitserland en een aantal nieuwe markten. Bestaande stations zullen ook van meer laadpunten voorzien worden. 

 

Het bedrijf mikt op een omzet van meer dan een miljoen euro in 2030. Ook voor 2023 wordt een positieve ebitda verwacht. In 2025 moet deze marge meer dan 40 procent bedragen. 

TAGS

0 Comments