Vincent Herbert trekt naar Neat Burger, de celebrity veganburgerketen

Vincent Herbert, de man die Le Pain Quotidien 17 jaar lang aanstuurde, trekt naar Neat Burger. De veganburgerketen waar F1-piloot Lewis Hamilton en binnenkort ook Leonardo DiCaprio mee aan het stuur zitten. 

 

De Belg Vincent Herbert bouwde Le Pain Quotidien wereldwijd uit tot een keten met meer dan 250 vestigingen in 21 landen tot hij in 2018 vertrok. Na een korte break sprong hij eind 2019 weer aan boord toen de keten door zwaar weer ging. Een grondige herstructurering volgde midden 2020. 

 

UITBOUW IN DE VERENIGDE STATEN 

 

Een tijdje geleden vertrok hij er definitief en nu gaat hij aan de slag bij Neat Burer. Daar wordt hij verantwoordelijk voor de verdere uitbouw van de veganburgerketen als topman van de Amerikaanse tak. 

 

De burgerketen is onder meer in handen van Formule 1-piloot Lewis Hamilton. Hij heeft een stevige minderheid van de aandelen in handen, net als de Italiaanse ondernemer Tomasso Chiabra, één van de investeerders in Beyond Meat. 

 

Neat Burger biedt consumenten vleesvrije burger, hotdogs en nuggets. De burgers van de keten lijken op echte burgers, ‘bloeden’ en verkleuren tijdens het bakken. Het verschil met een echte burger is amper te zien. De van origine Engelse keten wil nu stevig groeien in de Verenigde Staten. Er is een tijdelijk restaurant, maar het doel is om snel aan 14 vestigingen te komen. Herbert wordt verantwoordelijk om dit te realiseren. 

 

NA LEWIS HAMILTON OOK LEONARDO DICAPRIO

 

In 2019 haalde het bedrijf de nodige funding op en in 2021 werd er nog eens 7 miljoen dollar bijgetankt. Een volgende kapitaalronde is op komst en acteur Leonardo DiCaprio heeft al aangegeven in te stappen. Hij investeerde al eerder in duurzame bedrijven die bezig zijn met vegan.  

 

TAGS

0 Comments