Sterrenchef Bart De Pooter gaat plantaardig in Antwerps hotel Marriott

In het gloednieuwe Marriott hotel trokken ze recent Bart De Pooter aan. De tweesterrenchef van De Pastorale in Reet zal een plant based keuken lanceren in de restaurants Wild|n en Plant|n. 

 

De link met Sapphire House Antwerp, de naam van het hotel is duidelijk: de echtgenote van Bart is er de general manager. Uit marktonderzoek bleek dat er in Antwerpen ruimte was voor een plant based restaurant in het topsegment. In dat segment blijkt er nog geen gastronomie die volledig plantaardig werkt. 

 

RUIMTE VOOR EEN PLANT BASED RESTAURANT

 

Hiermee volgt Antwerpen in het zog van steden als Amsterdam en New York. De chef begint bescheiden met restaurant Wild|n, waar er ruimte is voor zo’n 25 personen. Daarna volgt Plant|n, een restaurant waar je de hele dag terecht kan. 

 

De chef is overtuigd dat het publiek er klaar voor is. “Plantaardig eten is geen gemis, het is een ontdekking. De boekingen lopen vlot binnen, net omdat we een plantaardige keuken brengen”, geeft Bart mee. 

 

EIGEN GROENTEN EN KRUIDEN VERBOUWEN

 

Maar Bart gaat verder dan enkel het bereiden van plantaardige gerechten. Hij transformeert ook de boerderij waar hij woont tot leverancier van groenten en kruiden. Bart is momenteel via het project ‘grond zoekt boer’ nog op zoek naar jonge landbouwers die grond willen verbouwen op zijn domein. De grond is gratis en een inkomen is via de restaurants en Tomorrowland gegarandeerd.

 

De restaurants bevinden in een Autograph Collection Hotel van Marriott. Het telt 139 kamers en gaat als Sapphire House door het leven. 

TAGS

0 Comments