McDonald’s opent vijftig nieuwe restaurants in ons land de komende vijf jaar

McDonald’s heeft de komende jaren stevige uitbreidingsplannen in ons land. Zo gaan er binnen nu en vijf jaar, vijftig nieuwe restaurants van de fastfoodketen open. Dit moet zo’n 2.500 banen opleveren. 

 

Met de vestiging in het Limburgse Bree ging het honderdste restaurant in ons land open van de Amerikaanse keten. De komende jaren versnelt het aantal openingen naar tien per jaar. Het gaat om een investering van om en bij de 192 miljoen euro. 

 

De eerste McDonald’s in België opende deuren in 1978 in Brussel. De keten deed er tot nu over om aan honderd restaurants te geraken. Dit jaar openden al 7 nieuwe zaken de deuren, maar de ambities zijn dus nog een stuk groter. 

 

De resultaten van de recente openingen zijn bemoedigend waardoor er voldoende vertrouwen is om nog extra restaurants te openen. Geografisch zijn er nog heel wat opportuniteiten en in heel het land worden nieuwe vestigingen gepland. 

 

De stijgende vraag naar gebruiksgemak van klanten, de steeds drukker worden fastfoodmarkt en het succes van de tafelbediening, waarmee de keten een nieuw publiek bereikt, sterken de keten in hun plannen. 2020 en 2021 mogen dan door corona geen evidente jaren zijn, toch hielden nog heel wat restaurants goed stand.

TAGS

0 Comments