Start-up TASTIES lanceert slimme frigo's voor op het werk

Het ouderwetse bedrijfsrestaurant? Dat idee lijkt steeds meer uitgeleefd. Corona heeft de zaken danig versneld. Alternatieven worden volop bekeken. Tasties, een start-up uit Schelle, speelt hier handig op in en lanceert een slimme frigo voor bedrijven. 

 

EEN BEDRIJFSRESTAURANT UITBATEN IS MINDER EVIDENT GEWORDEN

 

Door het vele en vaak ook onvoorspelbare thuiswerk is het voor bedrijfscateraars een heel stuk lastiger plannen geworden. “Als je niet weet of je 200 of 400 maaltijden moet voorzien door het thuiswerk dat nu is ingeburgerd, dan wordt het uitbaten van een bedrijfskeuken een stuk minder evident”, geeft Dirk Van den Steen van ISS aan. “Zeker kleinere bedrijven nemen het bedrijfsrestaurant onder de loep en kijken uit naar alternatieven.”

 

FLEXIBELER EN GEZONDER

 

Dagverse maaltijden blijven behouden, maar vaak komen deze nu uit een gecentraliseerde keuken, dus geen keuken per bedrijf meer. Zo moet er minder volk voorzien worden en is er heel wat minder voedselverspilling. Cateraars zagen de omzetten terugvallen, maar vooral ook de wensen veranderen. Mensen verwachten gezonde, meer diverse voeding en dit tijdens ruimere openingstijden.

 

SLIMME FRIGO'S VAN START-UP TASTIES

 

Eén van de alternatieven die momenteel opduiken zijn de slimme frigo’s van Tasties. Binnen de drie jaar wil het bedrijf honderden van deze frigo’s plaatsen bij bedrijven. “Door je bankkaart of maaltijdcheque kaart te koppelen aan onze app, kun je gebruik maken van onze slimme frigo”, geeft Pieter-Jan Debel, CEO van Tasties aan. “Je scant een QR-code en de deur gaat open. Via de RFID-code op de verpakking gaat de kost meteen van je rekening. Elke gebruiker krijgt ook een GDPR-proof profiel, zodat we de voorkeuren kunnen bekijken en ons aanbod op maat kunnen aanpassen.” Eind dit jaar wil Tasties 8.000 maaltijden via 50 frigo’s bezorgen, met de ambitie om binnen 3 jaar 80.000 maaltijden te leveren.

 

Wil je het verhaal achter TASTIES horen? Boek dan nu je ticket voor het Nationaal Foodservice Congres op 23 november in Gent. Daar zal Pieter-Jan Debel, CEO van Tasties, zijn concept voorstellen. Tickets en meer info: www.foodservicecongres.be  

TAGS

0 Comments