Toerisme kent slecht 2020

Het verblijfstoerisme kende een moeilijk 2020. In Vlaanderen verbleven er in totaal zo’n 62% minder toeristen. Limburg hield nog het beste stand en wist de schade te beperken tot 48%.

 

Provincie Limburg houdt goed stand

 

Corona zorgde voor heel wat minder toeristen en dit zowel in hotels, B&B’s als vakantiewoningen. Terwijl de meeste provincies tussen de 52 en 70 procent verloren, hield Limburg beter stand. “Fietsen en wandelen was nog wel mogelijk en in Limburg hebben we heel wat groen”, geeft Peter De Wilde, directeur van toerisme Vlaanderen, een verklaring.

 

Vooral het aantal toeristen uit het buitenland kelderde, logisch gezien reizen vaak onmogelijk was. Ook in Limburg liep het aantal Nederlandse en Duitse toeristen fors terug. Het aantal binnenlandse toeristen daalde er slechts met 37 procent.

 

Inzetten op binnenlands toerisme en buurlanden

 

Binnenlands toerisme wordt de komende maanden het speerpunt voor Toerisme Vlaanderen. Later dit jaar komen dan de buurlanden aan bod. “Zodra het weer kan en de situatie rond corona het toelaat, willen we weer inzetten op het stimuleren van landgenoten om het mooie Vlaanderen te verkennen”, geeft Zuhal Demir, Vlaams minister voor toerisme aan. “Daarna willen we ook de bezoekers uit onze buurlanden bereiken.”

 

Ook in Limburg ligt de focus op het binnenland en het zakentoerisme. Congressen in het groen zijn immers populair. De nodige middelen zijn alvast voorzien om de congresinfrastructuur naar een hoger niveau te tillen.

TAGS

0 Comments