Starbucks helpt mee aan een plasticvrije wereld

Starbucks zette recent een forse stap vooruit in zijn inspanningen om mee te werken aan een plasticvrije wereld. Het bedrijf werkt sinds kort met lichte, recycleerbare deksels zonder rietjes voor hun koude dranken. Voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten en Canada.

Nadat eerdere testen positief verliepen wordt het project nu uitgerold. De bedoeling is dat deze deksels de nieuwe standaard wordt en overal gebruikt zullen worden voor iced coffee, thee, espresso en andere koude dranken. De oplossing met de nieuwe deksels zonder rietje, zou zo’n 9 procent plastic uitsparen.

 

Rietjes nog wel verkrijgbaar op aanvraag

Plastic rietjes kunnen bovendien niet gerecycleerd worden, terwijl dit bij het deksel gemaakt uit polypropyleen, perfect kan. Starbucks heeft al wel aangegeven dat niet alle koude dranken voorzien zullen zijn van het nieuwe deksel, dit omwille van praktische noodzaak. De keten geeft ook aan dat rietjes nog altijd op aanvraag verkrijgbaar zullen zijn.

 

Tegen 2030 op naar 50% minder afval

Het bedrijf speelt hiermee in op hun plan, dat dateert uit 2018, om vanaf 2020 het gebruik van rietjes af te bouwen. Er zouden jaarlijks zo’n miljard rietjes minder gebruikt worden in de 28.000 shops. Naast de deksels experimenteert Starbucks ook met composteerbare bekers in vijf steden wereldwijd. Beide ingrepen kaderen in de doelstelling van Starbucks om tegen 2030, 50 procent minder afval te produceren.

TAGS

0 Comments