SODEXO wordt nieuwe cateraar van de NMBS

Vandaag is een belangrijke dag voor cateraar Sodexo. Deze mag namelijk vanaf heden en voor de komende vier jaar maar liefst 30.000 medewerkers van NMBS, Infrabel en HR Rail bedienen.

 

Dit zal Sodexo doen via  13 restaurants en 3 sandwichbars verspreid over het hele land, waaronder Oostende, Antwerpen, Vorst, Namen en Luik. Totaalconcept ‘Bistro’ zal op al deze locaties de rode draad vormen qua menu, beleving en look & feel.

 

Een van de centrale pijlers in de samenwerking is duurzaamheid. Paul Hautekiet, algemeen directeur van HR Rail: “Dankzij de samenwerking met Sodexo kunnen we ons nog breder inzetten voor het milieu: door te kiezen voor lokale producten, duurzame vis, gezonde en vegetarische alternatieven … Een goede manier om het maatschappelijk verantwoord ondernemerschap nog sterker te verankeren binnen de Belgische spoorwegen.”

 

Verder wordt ook een doorgedreven digitalisering aangehaald als sterkte. Een app zal werknemers inzicht geven in de voedingswaardes, allergenen tot zelfs de ecologische impact van de producten die ze nuttigen. Michel Croisé van Sodexo: “Dat Sodexo fors inzet op digitalisering wordt als sterke meerwaarde gezien. We bieden zoveel mogelijk informatie over onze menu’s aan in de app; van nutriscore, tot allergenen en de CO2-afdruk van een specifiek gerecht. Ook stockbeheer, aankoop en de planning van leveringen worden digitaal geoptimaliseerd op het niveau van efficiëntie en van duurzaamheid.

 

Medewerkers mogen zich in de sandwichbars verwachten aan diverse warme en koude maaltijden. Eveneens is er een takeawayaanbod met broodjes voorzien. In de grotere bedrijfsrestaurants wordt dit aanbod verder uitgebreid met onder andere een suggestiemenu en een uitgebreidere selectie aan vegetarische en veganistische opties. Tenslotte zal Sodexo ook traiteurdiensten, coffee corners en de levering van vers fruit op zich nemen.

TAGS

0 Comments