SLIGRO NEEMT METRO OVER

De Nederlandse foodservicegrossier Sligro zal de Metro-winkels van het noodlijdende Makro overnemen. Dat schrijft krant De Standaard. Sligro legt daarvoor meer dan 55 miljoen euro op tafel en redt zo 500 jobs. Voor de overige 1.400 medewerkers van Makro is de situatie uitzichtloos.

 

De elf groothandelswinkels van Metro maken deel uit van Makro Cash & Carry Belgium. Het concern vroeg in september bescherming aan tegen schuldeisers bij de rechtbank en kreeg die ook. Er meldden zich meerdere kandidaten om een deel van de boedel over te nemen. Gisteren raakte bekend dat naast Sligro en huidig CEO Vincent Nolf ook Horeca Van Zon interesse had in een aantal filialen van Metro. 

 

55 miljoen euro

Door de overname van Metro worden 506 banen gered, meldt De Standaard. Bij Makro Cash & Carry Belgium werken in totaal zo’n 1.900 mensen. Voor de rest van het concern dreigt het faillissement. Een troost voor de 1.400 medewerkers van Makro is dat Sligro wel 55 miljoen euro biedt voor Metro. Die smak geld zou deels gebruikt kunnen worden om ontslagvergoedingen uit te keren.

 

Geen interesse in de buurman

Sligro bedankt wel voor het Metro-filiaal in Antwerpen-Noord. Het bood maar op 10 van de 11 Metro-winkels. Maar het maakte zich wel sterk dat het alle medewerkers wil overnemen. De vestiging in Antwerpen-Noord zit niet in het bod omdat die pal naast de bestaande Sligro vestiging ligt. Ook de vestiging in Evergem is voor Sligro geen prioriteit, opnieuw wegens mogelijke overlap. De verwachting is dat de Limburgse horecagroep Van Zon die mogelijk koopt.

 

Definitief op 2 december

Het bod van Sligro werd vandaag door de curatoren aanvaard. Maandag wordt dat overgemaakt aan de ondernemingsrechtbank. Die zal het al behandelen op vrijdag 2 december. Pas dan is de overname écht formeel. 

TAGS

0 Comments