SLIGRO BELGIE VOORTAAN AANGESTUURD VANUIT NEDERLAND

Het rommelt bij de Belgische tak van Sligro. De foodservicegroothandel voert een reorganisatie door en vroeg de Belgische directie om op te stappen. Daarmee komt een einde aan de functie van Rudi Petit-Jean die er sinds 2017 de Belgische tak leidde.  

 

Sligro zit in België al een tijdje in woelig water. Na corona ervaarde het net als alle andere groothandels logistieke uitdagingen. Maar de implementatie van nieuwe software maakte het voor Sligro extra lastig. Veel klanten haakten af door aanhoudende manco leveringen. In de tussentijd nam het bedrijf ook 9 winkels van haar Belgische concurrent METRO over en moest het afrekenen met stijgende kosten en hoge investeringen. Om dat alles in goede banen te leiden plaatste Sligro intussen al enkele ouwegetrouwen uit de Nederlandse organisatie op strategische functies in België. Nu zet ze een grote stap. Sligro heeft beslist om voortaan België en Nederland aan te sturen vanuit één directie.

 

EINDE RUDI PETIT-JEAN

 

Dat Sligro afscheid neemt van haar Belgische zwaargewicht is een verrassing. Begin dit jaar werd Rudi Petit-Jean nog genomineerd voor de Personality of the Year in de category 'retail'. Hij kwam in 2017 bij Sligro aan boord na een indrukwekkende carriëre als directeur van Gamma België. Zijn Nederlandse collega Dries Bögels blijft wel actief in het bedrijf. Petit-Jean zal tot eind september actief blijven bij Sligro om de goede overgang te verzekeren. 

TAGS

0 Comments