PANOS DOET EXTRA SCHENKINGEN AAN VOEDSELBANKEN

Panos doet extra donaties aan de voedselbanken tijdens de coronacrisis om voedselverspilling tegen te gaan. Door de tijdelijke sluiting van heel wat Panoswinkels blijft een groot deel van de voorraden van verse producten ongebruikt. “Dit zijn ongeziene en bijzonder moeilijke omstandigheden. Iedereen voelt de impact van de crisis, zeker de ondernemers in onze sector. Maar we mogen ook de mensen die het altijd moeilijk hebben niet vergeten. Zo hopen we de afname van de andere schenkingen aan de voedselbanken deels te kunnen compenseren”, zegt managing director Karl Selleslags.  

Panos doneert deze week verschillende voedingsmiddelen (waaronder brood, yoghurt, margarine, mozzarella, americain préparé en vers sinaasappelsap) aan de voedselbanken, goed voor in totaal ruim 1.000 kilogram. Volgende week staat er een nog grotere levering op de planning. 

“Door het coronavirus kunnen we momenteel vaker, grotere donaties schenken. We zijn blij dat we zo kunnen bijdragen aan de basisbehoeften van de meest kwetsbare mensen. In normale omstandigheden doen we minstens elke maand een schenking. Nu bekijken we van week tot week wat mogelijk is om onze stock zo efficiënt mogelijk, en zonder voedselverspilling, te beheren”, aldus Selleslags. 

Bij de voedselbanken zijn alle schenkingen vandaag meer dan welkom. 

“We voelen nog steeds de impact van het hamstergedrag van consumenten in de supermarkten, ondanks de ontrading. Voor sommige producten, zoals zuivel en vlees, zitten we echt met een tekort. We zijn daarom dankbaar dat Panos nu extra voedingsmiddelen aan onze voedselbanken aanlevert”, zegt Jozef Mottar, gedelegeerd bestuurder van de Belgische Federatie van Voedselbanken. 

TAGS

0 Comments