Nieuwe foodmarkt van AB Inbev in Brussel

Met Gare Maritime, gelegen op de site van Tour & Taxis, opent dit najaar een nieuwe foodmarket van AB Inbev de deuren. Daar zullen 10 restaurants, een aantal overdekte terrassen en foodshops een plaatsje krijgen.

 

 

Grootste van Europa

 

 

Dit nieuwe initiatief is een samenwerking tussen brouwerij AB Inbev en de projectontwikkelaar Extensa. Onder impuls van beide partijen zal Gare Maritime uitgroeien tot de grootste foodmarkt van Europa. Nadat Extensa eerder het stadsdeel Tour & Taxis tot een nieuwe, hippe stadswijk transformeerde, is dit het volgende project waar de ontwikkelaar zijn tanden in zet. Samen met AB Inbev toveren ze het voormalige grootste goederenstation van Europa om tot een bruisende foodmarkt. De Belgische keuken staat daarbij centraal en de 10 restaurants waar zowel ervaren chefs als jong talent de plak zwaaien, vormen daarbij het kloppende hart.

 

 

Duurzaam en lokaal

 

 

Zero waste en duurzaamheid staan centraal in het nieuwe concept. Verschillende food start-ups en boerderijen uit de buurt zullen dan zorgen voor lokaal geproduceerde seizoensgebonden maaltijden. Het gaat om meer dan een culinair concept, want ook de sociale impact en de banden met de buurt zijn belangrijk. De inkopen zullen voornamelijk lokaal gebeuren. Centraal in het concept prijkt de Victoria Bar, een bier van AB Inbev dat uit 100% natuurlijke ingrediënten bestaat en perfect past in het duurzame concept.

TAGS

0 Comments