MARKTRAPPORT GEMIST IN 2022?

Afgelopen jaar een interessant rapport over de Belgische foodservicemarkt gemist? 

Dan maken we het je graag extra makkelijk! 
 

 

Om het nieuwe jaar goed te starten brengt Foodservice Alliance nog eens een handig overzicht van alle rapporten en hand-outs die we het afgelopen jaar allemaal hebben gepubliceerd.
 

 

Lid van het Kennisnetwerk van Foodservice Alliance? 
Dan kan je het document via de bijgevoegde link meteen downloaden! 
 

 

REPORTS

 

JAARMONITOR CHANNEL INSIGHTS 2022 ( & Executive summary)
Elk jaar publiceert Foodservice Alliance de Foodservice Jaarmonitor Channel Insights met een update van de belangrijkste kanaalkenmerken en ontwikkelingen in de Belgische foodservicemarkt. 
https://www.foodservicealliance.be/insight/jaarmonitor-channel-insights-2022 
 

 

ANNUAL REPORT CHANNEL INSIGHTS 2022
Dit rapport is een Engelse samenvatting van de Jaarmonitor Channel Insights 2022.
https://www.foodservicealliance.be/insight/annual-report-channel-insights-2022

 

FOODSERVICE BAROMETER – UPDATE Q1 2022
De Foodservice barometer kwartaalupdate geeft een overzicht van de kanaalontwikkelingen gedurende het eerste kwartaal van 2022. Ook werd er gepeild naar de financiële situatie van gezinnen en de impact van de inflatie.
https://www.foodservicealliance.be/insight/foodservice-barometer-update-quarter-1-2022

 

NATIONAAL PETROLSHOP RAPPORT 2022
Het rapport geeft de meest actuele marktcijfers en trends over de Belgische petrolmarkt. Er wordt dieper ingegaan op de verschillende drivers die voor een verschuiving in het landschap zorgen. Daarnaast besteedt het rapport ook aandacht aan de bekendheid van en de tevredenheid over de verschillende petrolshopformules in België.
https://www.foodservicealliance.be/insight/nationaal-petrolshop-rapport-belgie-2022

 

NATIONAAL CATERING RAPPORT 2022
Een volledig rapport met de meest actuele marktcijfers en trends over de Belgische cateringmarkt. Het rapport bevat tal van interessante bevindingen uit een nationale bevraging bij werknemers en facilitaire managers en interviews met zowel de gevestigde waarden als veelbelovende start-ups in het veld.
https://www.foodservicealliance.be/insight/nationaal-catering-rapport-2022
 
 

FOODSERVICE BAROMETER – UPDATE Q2 2022
Foodservice Alliance bracht eind augustus een nieuw rapport uit met een detailanalyse van de uitzonderlijke marktprestaties van het tweede kwartaal.
https://www.foodservicealliance.be/insight/foodservice-barometer-update-quarter-2-2022
 
 

FOODSERVICE ZOMERRAPPORT
Het Foodservice zomerrapport brengt een update van de marktontwikkelingen tijdens het eerste half jaar van 2022 en ook een detailanalyse van de zomer die uitzonderlijke omzetcijfers kon voorleggen. Daarnaast werd er ook al een estimatie gemaakt van de ontwikkelingen over het hele jaar 2022.
https://www.foodservicealliance.be/insight/foodservice-zomerrapport
 
 

NATIONAAL PRETPARKEN RAPPORT 2022
Foodservice Alliance voerde afgelopen zomer een bevraging uit bij Belgische pret-en dierenparkbezoekers rond de consumptie van F&B tijdens het bezoek en de tevredenheid van de parken.
https://www.foodservicealliance.be/report/nationaal-pretparken-rapport-2022
 

 

FOODSERVICE BAROMETER – UPDATE Q3 2022
De Foodservice Barometer met update Q3 2022 geeft de marktontwikkelingen weer van het derde kwartaal voor de totale foodservicemarkt alsook apart per kanaal.
https://www.foodservicealliance.be/insight/foodservice-barometer-update-q3-2022
 

 

TRENDPAPERS 
 

 

TRENDPAPER HOTELMARKT
Deze trendpaper geeft een gedetailleerde inkijk in de kerncijfers van de Belgische hotelmarkt naar marktcompositie en performantie. Ook wordt er  meer duiding gegeven bij de voornaamste trends in reizen en F&B in de hotelmarkt door Foodservice Alliance en andere experten in het domein.
https://www.foodservicealliance.be/insight/trendpaper-hotelmarkt-2022

 

TRENDPAPER PRIJSSTIJGINGEN IN FOODSERVICE
In deze trendpaper wordt er dieper in gegaan op de impact van de prijsstijgingen op de consumptie in foodservice. We gingen in gesprek met consumenten en ondernemers om te peilen wat er echt aan de hand is.
https://www.foodservicealliance.be/node/1492

 

TRENDPAPER VEGAN & VEGGIE IN HORECA EN FOODSERVICE
Foodservice Alliance deed een interessant marktonderzoek in België om te begrijpen welke rol vegan & veggie spelen -specifiek voor foodservice, en maakte een rapport met een aantal opvallende bevindingen. 
https://www.foodservicealliance.be/insight/rapport-vegan-veggie-horeca-en-foodservice

 

TRENDPAPER ALCOHOLISCHE DRANKEN
Een rapport over de ontwikkelingen in de alcoholcategorie. Er wordt dieper gekeken naar de alcoholconsumptie en de trend van het bewuster omgaan met alcoholische dranken. Ook verschillende spelers delen hun kijk op de categorie.
https://www.foodservicealliance.be/insight/trendrapport-alcoholische-dranken

 

HANDOUTS (EVENTS)

 

HAND-OUTS CHANNEL SAFARI HOTELLERIE

PRESENTATIE GERT LAURIJSSEN - FOODSERVICE ALLIANCE 
De Channel Safari Hotellerie in Botanic Sanctuary bracht boeiende en frisse inzichten over de Belgische hotelsector. Gert Laurijssen bracht een update van de Belgische hotelmarkt met een aantal kerncijfers.
https://www.foodservicealliance.be/events/terugblik-channel-safari-hotellerie
 
 

PRESENTATIE DAAN SPARENBERG - TRINITY PURCHASING
Daan Sparenberg, Procurement Manager Belgium, Netherlands & Germany van Trinity Purchasing gaf een unieke en eerlijke inkijk in het aankoopbeleid van GPO’s in de hospitality.
https://www.foodservicealliance.be/events/terugblik-channel-safari-hotellerie
 
 

PRESENTATIE MARION FLIPSE & LIAM GUILLOU - MARION FLIPSE & PARTNERS EN OLIVIER MICHILS - KITCHENCABINET 
Marion Flipse, Liam Guillou en Olivier Michils gidsten ons door trends op het gebied van gastengedrag, reizen, hospitality en F&B. Zij spraken onder andere over fluid identities, connectiviteit en well-/selfness.
https://www.foodservicealliance.be/events/terugblik-channel-safari-hotellerie
 

HAND-OUTS TREND & INNOVATION SHOW 2022

 

PRESENTATIE ZHONG YUAN XU - DELIVERECT 
Zhong Yuan Xu sprak tijdens de Trend & Innovation Show over de groeimarkt home delivery en de mogelijkheden voor foodservicespelers.
https://www.foodservicealliance.be/events/terugblik-trend-innovation-show-2022
 
 

PRESENTATIE LAURENCE DAEMS - DONUTTELLO 
Laurence Daems kwam het succesverhaal van Donuttello brengen. Hij gaf vooral aandacht aan hoe digitaal essentieel is in de marketingstrategie.
https://www.foodservicealliance.be/events/terugblik-trend-innovation-show-2022
 
 

PRESENTATIE SOPHIE VERSYCK -  DPD FRESH
Sofie Versyck bracht het verhaal van DPD Fresh. Hoe ze te werk gaan en hun expertise in food shipping. 
https://www.foodservicealliance.be/events/terugblik-trend-innovation-show-2022
 
PRESENTATIE GERT LAURIJSSEN – FOODSERVICE ALLIANCE
Gert Laurijssen bracht een update van de foodservicemarkt. Er was vooral aandacht voor het herstel na corona en de impact van de prijsstijgingen op de consumptie in foodservice.
https://www.foodservicealliance.be/events/terugblik-trend-innovation-show-2022
 

 

HAND-OUTS CHANNEL SAFARI VEGAN & VEGGIE
 

 

PRESENTATIE MADDY FRANÇOIS – LE BOTANISTE
De channel safari vegan & veggie bracht een tour langs een brede waaier een Brusselse adresjes. Zo ook aan Le Botaniste waar er werd gesproken over de filosofie en het ontstaan van dit vegan concept.
https://www.foodservicealliance.be/events/channel-safari-vegan-veggie-0
 
 

PRESENTATIE ANNEMARIE IJKEMA – EVA VZW
Annemarie Ijkema sprak over een transformatie naar meer vegetarisch. Hoe steeds meer jongeren en kinderen opstaan voor vegetarisme en veganisme en hoe massale investeringen zoren voor een revolutie in vleesvervangers.
https://www.foodservicealliance.be/events/channel-safari-vegan-veggie-0
 
 

PRESENTATIE SOFIE ARSLIJDER & BJORN DESLOOVERE –BELLEWAERDE
Tijdens de channel safari pretparken gaven Sofie en Bjorn van Bellewaerde meer uitleg over de evoluties die binnen de pretparken zichtbaar zijn alsook van de ontwikkelingen en uitdagingen op gebied van F&B. 
https://www.foodservicealliance.be/events/channel-safari-pretparken
 
 

HAND-OUTS CHANNEL SAFARI PRETPARKEN

 

 

PRESENTATIE JULIE STOCKMAN – UNILEVER
Julie Stockman, Head of Out of Home, gaf de visie van Unilever mee op de ijscategorie in het pretparksegment.
https://www.foodservicealliance.be/events/channel-safari-pretparken 
 

 

HAND-OUTS NATIONAAL CATERING CONGRES 2022

 

PRESENTATIE GERT LAURIJSSEN & OLIVIER MINNE – FOODSERVICE ALLIANCE
Het Nationaal Catering Congres gaf een blik op de ontwikkelingen in bedrijfscatering. Gert Laurijssen en Olivier Minne brachten de opvallendste resultaten van het Nationaal Catering Rapport alsook een blik op de trends die zich momenteel spelen in de markt.
https://www.foodservicealliance.be/events/nationaal-catering-congres-2022
 
 

PRESENTATIE QUENTIN WALRAVENS – FOODIZ
Quentin Walravens vertelde alles over Foodiz. Een bedrijf dat verschillende voedingsmerken kan aanleveren tot op de werkvloer. 
https://www.foodservicealliance.be/events/nationaal-catering-congres-2022
 
PRESENTATIE ISAAC EECKHOUT – WUNDERMART
De groei van retail in bedrijfscatering kwam aanbod door Isaac Eeckhout. Wundermart, gekend van onbemande shops in de hotelsector, kijkt nu ook naar de corporate wereld.
https://www.foodservicealliance.be/events/nationaal-catering-congres-2022
 
PRESENTATIE BRAM CROON – FOODM
Bram Croon gaf meer info over de werking van hun smart fridges en het belang van behavioral data in bedrijfscatering.
https://www.foodservicealliance.be/events/nationaal-catering-congres-2022
 
 

PRESENTATIE AITOR SOMERS– JUSTBITE
Justbite wil gezonde snacks aanbieden op de werkvloer. Aitor Somers gaf hun visie op het gezonder snacken mainstream te maken.
https://www.foodservicealliance.be/events/nationaal-catering-congres-2022
  
 

HAND-OUTS CHANNEL SAFARI ZORGCATERING

 

PRESENTATIE PIETER DE SMET – AZ ZENO
De Channel Safari Zorgcatering ging door bij AZ Zeno te Knokke waar Pieter De Smet (Catering manager) de deelnemers meenam in hun verhaal met holistische aanpak, zorg voor mensen via voeding en pure producten.
https://www.foodservicealliance.be/events/terugblik-channel-safari-zorgcatering
 
 

PRESENTATIE LIEN VAN DEN BROECK – VIVES HOGESCHOOL
Vives hogeschool nam iedereen mee in hun proces van onderzoek & dienstverlening in de voedingsindustrie. Met hun projecten willen ze voedingsoplossingen ontwikkelen die een positieve impact hebben op de gezondheid.
https://www.foodservicealliance.be/events/terugblik-channel-safari-zorgcatering
 
 

PRESENTATIE GREET CLEEMPUT – FLANDERS FOOD
Flanders Food werkt samen met Vives Hogeschool aan het project FoodCare. Greet Cleemput gaf meer info over de methodieken die ze gebruiken om maaltijden te optimaliseren op basis van de behoeften van de consument.
https://www.foodservicealliance.be/events/terugblik-channel-safari-zorgcatering
 
 

HAND-OUTS CHANNEL SAFARI BREAKFAST

 

PRESENTATIE GERT LAURIJSSEN – FOODSERVICE ALLIANCE
Tijdens de Channel Safari Breakfast werden er verschillende ontbijtconcepten bezocht in Mechelen. Foodservice Alliance gaf tijdens deze tour inzichten mee over het ontbijtmoment buitenshuis en de kansen die er liggen voor alle spelers in de markt.
https://www.foodservicealliance.be/events/terugblik-channel-safari-breakfast
 
 

PRESENTATIE BART DE WOLF – MARTIN’S HOTELS
De channel safari breakfast startte bij Martin’s Hotel Patershof. Bart De Wolf, Director Food & Beverage bij Martin’s Hotels, vertelde over hoe zij het ontbijt aanpassen aan het type hotel.
https://www.foodservicealliance.be/events/terugblik-channel-safari-breakfast
 
 

PRESENTATIE GLENN MIDDELHOF – TLANT
Glenn Middelhof, zaakvoerder van TLANT, sprak over hun aanpak van het ontbijtmoment in hotels. Ze begeleiden hotels om een optimaal ontbijtmoment te creëren.
https://www.foodservicealliance.be/events/terugblik-channel-safari-breakfast
 
 

PRESENTATIE PHAEDRA LYBAERT – O’YO
Phaedra Lybaert, Founder van O’yo, gaf als ondernemer haar visie op het ontbijtmoment. O’Yo, een ontbijtbar waar de focus volledig op gezonde voeding ligt, ontstond uit de zoektocht naar gezonde ontbijtproducten buitenshuis.
https://www.foodservicealliance.be/events/terugblik-channel-safari-breakfast
 
 

PRESENTATIE JO BUSSELS – BELGOCATERING
De chanenl safari werd afgesloten bij Bar Marie dat wordt uitgebaat door Belgocatering. Jo Bussels, de nieuwe executive chef van Belgocatering, nam iedereen mee in het verhaal van Bar Marie en de focus van Belgocatering op gezonde en lokale producten.
https://www.foodservicealliance.be/events/terugblik-channel-safari-breakfast

 

HAND-OUTS NATIONAAL FOODSERVICE CONGRES 
 

 

PRESENTATIE VERONIQUE GOOSSENS – BELFIUS
Al voor de 14de keer organiseerde Foodservice Alliance haar jaarlijkse Nationaal Foodservice Congres in het kader van Horeca Expo. Veronique Goossens, hoofdeconoom bij Belfius Bank, schetste de ruime economische context en de drijfveren achter de stijgende voedingsprijzen.
https://www.foodservicealliance.be/events/terugblik-nationaal-foodservice-congres-2022
 
 

PRESENTATIE OLIVIER MINNE – FOODSERVICE ALLIANCE
Olivier Minne bracht tijdens het congres een overzicht van foodservice trends en marktontwikkelingen die in 2022 hebben plaatsgevonden.
https://www.foodservicealliance.be/events/terugblik-nationaal-foodservice-congres-2022
 
 

PRESENTATIE GEERT ROETE – SAYL
Geert Roete is CEO en mede-oprichter van Sayl, een CRM/ecommerce platform dat klanten helpt om hun klanten beter te leren kennen. Hij belichtte de mogelijkheden die het metaversum biedt en ging aan de slag met concrete cases uit de wereld van foodservice.
https://www.foodservicealliance.be/events/terugblik-nationaal-foodservice-congres-2022
 
 

PRESENTATIE NEHME DARWICHE – WATR
Nehme Darwiche, co-founder van Watr, gaf de aanwezigen op het congres een inkijk in hun bedrijf en de werkwijze van hun verschillende afdelingen namelijk Watr Food, Watr Hospitality en Watr Entertainment.
https://www.foodservicealliance.be/events/terugblik-nationaal-foodservice-congres-2022
 
 

PRESENTATIE GERT LAURIJSSEN – FOODSERVICE ALLIANCE
Gert Laurijssen sloot het congres af met een Foodservice Outlook 2030. Een toekomstvisie over de ontwikkelingen en verwachtingen voor de Belgische foodservicemarkt richting 2030.
https://www.foodservicealliance.be/events/terugblik-nationaal-foodservice-congres-2022
 
 

HAND-OUTS CHANNEL SAFARI ONDERWIJSCATERING

 

PRESENTATIE CATHERINE ONGENAE & AN OP DE BEECK – UNIVERSITEIT ANTWERPEN
De channel safari onderwijscatering bracht in Antwerpen bezoek een meerdere onderwijsinstellingen. De dag begon bij Universiteit Antwerpen. KOMIDA, staat bij de Universiteit van Antwerpen in voor de catering en faciliteiten van de studenten. Catherine Ongenae en An Op de Beeck gaven de werking en missie mee van KOMIDA en worpen ook blik op de toekomst van studentenrestaurants.
https://www.foodservicealliance.be/events/channel-safari-onderwijscatering
 
 

PRESENTATIE MATHIJS HOUBEN – KDG
Mathijs Houben gaf de visie van de Karel de Grote Hogeschool op studentencatering. Ze willen een verschil maken met de klassieke grootkeuken door hun maaltijden te laten serveren door ondernemers die op de campussen hun gerechten verdelen.
https://www.foodservicealliance.be/events/channel-safari-onderwijscatering
 
 

PRESENTATIE LIESELOTTE HEYMANS – THOMAS MORE
Lieselotte Heymans had het tijdens haar presentatie vooral op de focus die Thomas More heeft op de studentencommunity. Studenten krijgen veel inspraak in het aanbod, welke ook sterk verschillen tussen de verschillende campussen.
https://www.foodservicealliance.be/events/channel-safari-onderwijscatering

 

TAGS

0 Comments