KLM SCHRAPT VLEES VAN VLIEGTUIGMENU'S

De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM schrapt al zijn vleesgerechten van het menu aan boord van haar vliegtuigen in toeristenklasse. ‘Verduurzaming en vergroening’ dat zijn de toverwoorden waar KLM sterk op wil inzetten. Op de vluchten vanuit Texas of Zuid-Amerika zal er wel nog vlees beschikbaar zijn.

 

Het klinkt als groen en duurzaam, maar in feite is het vooral een stuk goedkoper. Directeur customer experience Boet Kreiken van KLM kan er dan ook niet snel genoeg bij zijn om te benadrukken dat het schrappen van het vlees niet gaat om een bezuiniging, ondanks dat de luchtvaartmaatschappij zwaar heeft geleden onder de maatregelen van de coronacrisis. “Verduurzaming is een belangrijk thema. We kijken voortdurend naar trends in de maatschappij en en stemmen onze menu-ontwikkeling daarop af”, zegt Kreiken. “Bij het bepalen van het aanbod is keuzevrijheid van onze klanten belangrijk en moeten de maaltijden smakelijk en kwalitatief hoogstaand zijn. De trend is onmiskenbaar richting duurzaam. Dit gaat om een vergroening van ons aanbod.”

Voor wie in business class vliegt blijkt verduurzaming en vergroening minder van belang, want daar blijft het vlees op de menukaart staan. “Voor onze topklanten blijven we de keuze van vlees en vis aanbieden”, aldus Kreiken. “Die moet dan wel van biologische oorsprong zijn en met een keurmerk. Maar op een langere termijn kijken we of daar goede vervangers of alternatieven voor zijn. We kijken naar onze totale ecologische voetafdruk. Dus naast zuiniger vliegtuigen, ook een groener menu.” Ook op vluchten vanuit Texas en Zuid-Amerika, waar de vleesconsumptie zeer belangrijk is, blijft vlees op de menu staan.

TAGS

0 Comments