The Hoxton komt naar Belgie

The Hoxton, een hotelketen met vestigingen in onder andere London, Los Angeles, Rome en Berlijn, opent officieel haar deuren in België. The Hoxton Brussels is gevestigd in de Europese hoofdstad in de Victoria Tower, naast de Botanische Tuinen. Het hotel biedt een moderne mix van topgastvrijheid, culinaire ervaringen en werkruimtes met een opvallende esthetiek die het seventies brutalisme combineert met veel groen. The Hoxton in Brussel heeft 198 kamers, opgedeeld in drie categorieën: Cosy, Roomy en Biggy.  

 

Work-life hotel 

The Hoxton is een voorbeeld van hoe hotels stilaan meerdere functies vervullen binnen de gastvrijheidsindustrie; slapen, eten, werken en leven. Het hotel herbergt twee restaurants: Cantina Valentina en Tope. Cantina Valentina is een Peruaans restaurant dat geopend is van ontbijt tot diner en biedt levendige, kleurrijke gerechten gedurende de dag. Tope is iets totaal anders: een rooftopbar en een taqueria die gerechten serveert geïnspireerd door verschillende regio's van Mexico en een uitgebreide lijst van tequila- en mezcalcocktails aanbiedt. In de lobby kunnen gasten doorzakken in de retro-bar. ‘s Morgens kan je daar terecht voor een verse kop koffie, ‘s avonds wordt ze omgetoverd tot een cocktailbar.  

 

Net als de bar in de lobby, is het hotel ingericht als een plek om zowel te ontspannen als te werken. Verder zal The Hoxton Brussels ook Working From_ huisvesten, het populaire coworking-merk met filialen in Londen en Chicago. En ook het eigen evenementen- en vergaderconcept van The Hoxton, The Apartment, bevindt zich op de begane grond en is te bereiken via een opvallende spiegeltrap. Deze flexibele ruimte kan worden geboekt voor intieme diners, workshops, vergaderingen of grote feesten. 

 

Lokaal verankerd 

The Hoxton Brussels heeft enorm veel aandacht voor hun verankering binnen de lokale gemeenschap. Daarom steunen ze een lokale liefdadigheidsorganisatie als L’Ilot die mensen helpt met huisvestiging. Om hun appreciatie voor Brusselse ambachtslieden, ondernemers en creatives te tonen verkoopt The Hoxton allerlei merken en producten van de stad. Waaronder de huidverzorgingsproducten van KLASK, modeartikelen van Bellerose en de saus die voortkomt uit de samenwerking tussen Tope en Swet.  

 

Locatie 

The Hoxton Brussels is  ideaal gelegen voor het verkennen van de stad en haar omgeving. Het ligt dicht bij KIOSK Radio, een onafhankelijk radiostation, Le Botanique, het culturele centrum van de stad, en de Rue Antoine Dansaert, de belangrijkste winkelbestemming van de stad. De locatie van het hotel biedt ook gemakkelijke toegang tot directe internationale treinverbindingen vanaf het nabijgelegen station Brussel-Zuid. 

 

TAGS

0 Comments