HORECA TOTAAL OPENT IN ANTWERPEN

HORECA TOTAAL opende op 1 augustus haar nieuwste vestiging aan de Houtkaai in Antwerpen. Het West-Vlaamse bedrijf nam de vestiging over uit het faillissement van METRO en versterkt daarmee haar positie in een belangrijke horecaregio in Vlaanderen. 

 

Voor het bedrijf is de opening in Antwerpen een belangrijke strategisch zet. Eigenaar Roderick D'Hoore maakte er een persoonlijke strijd van om de komst van concurrent Sligro naar België te bemoeilijken. Die nam bijna alle filialen van het failliete METRO over. Met de overname van deze Antwerpse vestiging wil Horeca Totaal de strijd om de klanten van het vroegere METRO opnieuw verder aanscherpen.

 

ZWEVENDE KLANTEN

Uit onderzoek van Foodservice Alliance blijkt dat veel klanten van het vroegere Metro zijn overgestapt naar concurrent Solucious en ook naar heel wat kleinere horecagroothandels in de regio. Veel klanten van METRO waren al veel langer vertrokken, nog voordat het bedrijf failliet ging. Maar veel van die horecaondernemers zijn nog steeds 'zwevend'. Die hebben nog steeds geen nieuwe leverancier gevonden waarmee ze een langdurige relatie willen aangaan. Een groot aantal is intussen ook weer teruggekeerd naar de oude vestigingen van Metro die verder zijn gegaan onder de naam Sligro-M.

 

GROOT POTENTIEEL

Antwerpen is samen met de kust de regio met het grootste afzetpotentieel voor horecagroothandels. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de strijd om de klant hier gevoerd wordt op het scherp van de snee. Dat Horeca Totaal hier een grotere rol van betekenis wil hebben is logisch. Het bedrijf was al actief in de Antwerpse regio na een eerdere overname. Maar daarmee was ze nog niet echt heel zichtbaar. Door nu ook een zelfbedieningsgroothandel in Antwerpen te openen wil ze daar verandering in brengen.  

 

ASSORTIMENT BEPERKTER DAN IN BRUGGE

In Brugge bestaat het aanbod van Horeca Totaal uit een 40.000-tal verschillende producten. Omdat deze Antwerpse winkel een oppervlakte heeft van ‘amper’ 2.200 m² moest een selectie worden gemaakt. Maar het aanbod blijft divers. Het bedrijf wil ook hier zowel sterrenrestaurants, cateraars als frituren en broodjeszaken kunnen bedienen. 

 

AMBITIE

Voor Horeca Totaal is deze winkel buiten hun thuisregio een belangrijke test. Als de formule in Antwerpen aanslaat, dan wil ze ook kijken naar nieuwe filialen in steden als Gent en Brussel. 

 

TAGS

0 Comments