Franky Fresh Food en UpFresh (voorheen Depuydt) fusioneren

Vandaag kondigen de familiale groothandels in verse voeding Franky Fresh Food en UpFresh aan dat zij hun krachten gaan bundelen. De nieuwe fusiegroep zal met zijn 434 medewerkers en zeven vestigingen actief zijn in het hele land.

 

Franky Fresh Food en UpFresh zijn gespecialiseerd in distributie van voedingsproducten. Beiden hebben een sterk verleden in de wereld van het traditionele slagerijkanaal, maar zijn doorheen de jaren ook actief geworden in het kanaal van (zelfstandige) supermarkten en ook foodservice. Naast distributie onderscheiden beide bedrijven zich ook met aanvullende dienstverlening, waarbij vooral wordt gestreefd naar de ontzorging van de klant in de ruimste zin van het woord. Denk aan onder meer assortimentsadvies, promotionele en marketingondersteuning, category management en stockbeheer.

 

Als gefusioneerde groothandels zullen Franky Fresh Food, een onderdeel van Willy Naessens Food Group, en UpFresh, met de familie Depuydt, vanuit twee hoofdvestigingen en vijf hubs versproducten gaan leveren aan onder andere slagers, traiteurs, delicatessenwinkels, zelfstandige supermarkten, retail centrales en foodservice.

 

Franky Fresh Food werd opgericht in 1977 en was sinds 2007 deel van de Willy Naessens groep. Upfresh is opgericht in 1945 en veranderde nog maar recent van naam. Het bedrijf was voorheen vooral gekend onder de naam Vleeswaren Depuydt / Fermette. Het bedrijf wordt vandaag geleid door de derde en vierde generatie van de familie Depuydt. Beide bedrijven bouwden de voorbije decennia elk met succes een mooie positie op. Met deze krachtenbundeling zorgen zij voor lokale verankering en een stevige basis om te anticiperen op veranderende marktbehoeften om zo hun klanten te blijven inspireren.

 

Beide ondernemingsgroepen blijven dezelfde diensten aanbieden. Alle familiale aandeelhouders blijven aan boord in de nieuwe constellatie. Een goedkeuring door de Belgische Mededingingsautoriteit moet nog volgen.

 

“Deze fusie creëert synergiën, schaalvoordelen en opportuniteiten op diverse domeinen voor onze klanten, medewerkers en leveranciers. Wij werken samen met hetzelfde doel en voor hetzelfde eindresultaat,” laat woordvoerder Dennis Ingelbeen weten in een persbericht. “Wij geloven rotsvast in deze consolidatie met behoud van onze eigen identiteit en sterke familiale verankering. Wij starten samen dit nieuwe verhaal met gezonde ambitie voor verdere groei.”

TAGS

0 Comments