FOODSERVICE ALLIANCE ZET ZICH IN VOOR FOODSERVICE PERU

Foodservice Alliance is uitgenodigd om te spreken op het “International Gastronomy Congress:  Innovating Peruvian gastronomy by 2021” georganiseerd in Lima, Peru.

Foodservice is het afgelopen decennium geëxplodeerd in Zuid-Amerika en vooral in Peru. Vooral op gebied van gastronomie is het land enorm gegroeid. Zo bevinden er zich maar liefst twee van de tien beste restaurants ter wereld in de Peruaanse hoofdstad. Maido is één van die restaurants en staat op de 8ste plaats van beste restaurants ter wereld dit jaar.

Maido overschrijdt de culinaire grens tussen Peru en Japan en mixt deze twee uiteenlopende culturen tot één geheel. Genaamd de ‘Nikkei’ ervaring, Maido maakt gebruik van zeldzame ingrediënten en kooktechnieken uit de Amazone om hun gasten een exceptionele kookervaring te laten ervaren.

Daarnaast zal ook het grootste food festival ter wereld er plaats vinden in september: Mistura. Het Mistura festival wordt jaarlijks in Lima georganiseerd. Deze achtste editie zal naar verwachting een half miljoen bezoekers naar de Costa Verde trekken. Speciale aandacht is er voor iedereen die bijdraagt aan de culinaire cultuur van Peru: van kleine boeren tot diegenen die het eten uiteindelijk serveren. Daarnaast maken elk jaar de beste chefs van de wereld hun opwachting tijdens dit festival.

Desondanks deze explosieve groei heeft Peru weinig statistische data ter beschikking om de markt en trends in kaart te brengen. Als gevolg hiervan hebben zowel investeerders in de sector alsook beleidsmakers een tekort aan informatie. Om deze groei te faciliteren heeft “Apega Sociedad Peruana De Gastronomía” dit congres in het leven geroepen. Het congres is gericht op het creëren van een toekomstvisie voor de Peruaanse gastronomie en toerisme tegen 2021. Het congres vindt plaats in de Universiteit van Lima en duurt twee dagen.

Foodservice Alliance werd uitgenodigd om te spreken over de aanpak van trend- en opportuniteitanalyse in foodservice, alsook de promotie van de gastronomische sector.

Gert Laurijssen (Foodservice Alliance) verschaft de deelnemers inzichten en knowhow van de Europese foodservicemarkt. Naast Foodservice Alliance is ook The National Restaurant Association (Washington D.C., USA) van de partij om de beste praktijken van de Verenigde Staten te delen.

Wil je zelf de bruisende food scene van Peru ontdekken? Wil je de opening van Mistura, het grootste food festival ter wereld, als VIP bijwonen? Schrijf je dan snel in voor de  trendtour want plaatsen zijn gelimiteerd!

TAGS

0 Comments