Deliveroo haalt bijna kwart miljoen euro fooi op in een jaar voor Belgische restauranthouders

Sinds juni 2020 beschikt Deliveroo over een nieuwe fooifunctie waarmee klanten lokale restaurants kunnen steunen. Via de app of website kunnen klanten hun rekening naar boven afronden waarbij het verschil volledig naar het restaurant gaat. Ook kunnen ze een donatie geven van een vast bedrag dat zonder commissie rechtstreeks naar de restauranthouder gaat.

 

222.962 euro fooi voor Belgische restaurants

 

Volgens de gegevens van Deliveroo ontvingen Belgische restaurants zo'n €222.962 aan fooien. Naar schatting zou de som rond 9 juni de kaap van een kwart miljoen bereiken. Deliverooklanten gaven hun lokale restaurants afgelopen jaar dus gemiddeld meer fooi. Bovendien toont het bedrag duidelijk aan dat Belgen tijdens de lockdown graag de lokale horecasector wilden steunen.

 

Belgen vrijgeviger ’s avonds laat en op vrijdag

 

Uit de fooigegevens blijkt dat Belgen het vrijgevigst zijn op vrijdagavond en 's avonds laat rond 21.00 uur. Op maandag liggen de fooien daarentegen het laagst. Verder geven Antwerpenaren het vaakst fooi: gemiddeld €1,51 boven op hun bestelling (tegenover een gemiddelde van €1,04 in België). Tot slot, varieerden de fooien van €0,01 tot €30 per bestelling.

 

Loyale steun voor de geleidelijke heropening van de horeca

 

Sinds september 2020 stegen de fooien met gemiddeld 10%. Bovendien verdubbelde Deliveroo in november elke betaalde fooi. Sinds de horeca in mei heropende, daalden de fooien slechts lichtjes met €0,05 (van €1,00 naar €0,95). Hieruit blijkt dat de Belgen – ondanks de geleidelijke heropening van de horeca – hun lokale restaurants loyaal blijven steunen wanneer ze maaltijden bestellen.

 

Naast deze fooioptie verlaagde Deliveroo de registratiekosten en het commissiebedrag. Het commissiebedrag werd verlaagd naar 0% voor afhaalbestellingen. De maaltijdbezorger versnelde ook de betalingen en lanceerde tal van kortingsacties om klanten bij restauranthouders te laten bestellen.

 

Rodolphe Van Nuffel, woordvoerder van Deliveroo België, zegt:

"Als vertrouwde partner heeft Deliveroo consequent geprobeerd om restaurants te ondersteunen tijdens deze crisis. We konden duidelijk zien dat de Belgen niet alleen thuis van hun favoriete maaltijden wilden genieten, maar ook hun lokale restaurants wilden steunen door hen fooi te geven. Na de moeilijke maanden die de restauranthouders net achter de rug hebben, zijn deze kleine extra helpers een noodzakelijke en gewaardeerde hulp voor de restauranthouders en een uiting van de loyale steun van Belgen voor hun lokale restaurants.”

TAGS

0 Comments