Deliveroo breidt fors uit in Belgie

Deliveroo verwacht zijn diensten in 2021 uit te breiden naar 15 extra steden in België, zowel in Wallonië als Vlaanderen. Dat kondigt de maaltijdbezorger vandaag aan. De uitbreiding volgt op een jaar van groei voor het bedrijf. Maar liefst een half miljoen mensen zullen zo voor het eerst toegang krijgen tot het platform in België.

 

Vanaf vandaag kunnen inwoners van Aalst, Sint-Niklaas en Doornik maaltijden laten leveren via de app van maaltijdbezorger Deliveroo. De drie steden geven het startschot voor een forse uitbreiding van Deliveroo in België. Als volgende in rij staan de steden Bergen, Louvain-la-Neuve, Sint-Truiden en Genk. Daar gaat Deliveroo alvast op zoek naar koeriers en restaurantpartners. Met de uitbreiding staat de teller van steden waar Deliveroo aanwezig is op 28. Dat is meer dan een verdubbeling tegenover het huidige aantal.

 

Deliveroo kent al sinds zijn komst in België in 2015 een constante groei. De pandemie – die maaltijdbezorgingsdiensten een enorme boost gaf – bracht die groei in 2020 in een stroomversnelling.

 

Rodolphe Van Nuffel, woordvoerder van Deliveroo: “De manier waarop mensen vandaag genieten van lekker eten is fundamenteel veranderd. Deliveroo wil dat zoveel mogelijk mensen gebruik kunnen maken van ons platform. De uitbreiding van onze diensten naar vijftien extra steden is bovendien niet enkel goed nieuws voor de consument. Het geeft ook een bemoedigend signaal aan de Belgische horeca en betekent extra inkomsten voor onze koeriers.”

 

Dankzij de logistieke expertise van het bedrijf hebben mensen toegang tot vertrouwde gerechten bereid door duizenden restaurants aangesloten op het platform. De uitbreiding naar 15 extra steden betekent dat Deliveroo zal samenwerken met zo’n vijfhonderd extra koeriers. Een bijbaan als koerier blijkt heel populair. Het bedrijf kreeg in 2020 meer dan 42.000 aanvragen van kandidaat koeriers in België. Dankzij de uitbreiding kunnen restaurants zonder eigen leverdienst openblijven en kunnen restaurants die nog steeds geen klanten mogen verwelkomen hun inkomsten verhogen. Deliveroo heeft al sterk geïnvesteerd in de ondersteuning van restaurants tijdens de pandemie. De maaltijdbezorger introduceerde verschillende steunmaatregelen, zoals marketingcampagnes ter ondersteuning van lokale restaurants, verlaagde inschrijvingskosten, snellere uitbetalingen, een fooi-optie die al 130.000€ verzamelde en 0% commissie-promoties op pick-up bestellingen.

 

Bestellen via Deliveroo België kan vandaag in Antwerpen, Aalst (nieuw), Brussel, Brugge, Charleroi, Doornik (nieuw), Gent, Hasselt, Kortrijk, Leuven, Luik, Mechelen, Namen, Oostende, Sint-Niklaas (nieuw) en Waterloo.  Deliveroo werkt samen met 3.000 koeriers die vanuit 3.000 restaurants heerlijke maaltijden bezorgen aan huis, of waar men ook wil.

TAGS

0 Comments