Dappere beslissing van Easyfairs - HORECA EXPO gaat dit jaar niet door

Dat corona heel wat slachtoffers maakt in de evenementensector haalde al veelvuldig de pers, nu blaast ook Horeca Expo de editie van dit jaar af. Maar liefst 96% van de standhouders gaf aan liever een jaar te skippen, meteen het sein voor organisator Easyfairs om voor dit jaar de handdoek in de ring te werpen.

 

96% van exposanten ziet beurs liever uitgesteld

Hoewel Easyfairs, de organisator van Horeca Expo, de afgelopen maanden heel wat investeerde om aan de strenge normen en procedures te voldoen en er zelfs een samenwerking met het gereputeerde SGS, gespecialiseerd in veiligheid en controle voor aanging, blijkt uit een bevraging dat het organiseren van de beurs geen nut heeft. Uit een marktvraag blijkt immers dat exposanten zich zorgen maken over de aanwezigheid op een fysiek evenement. De exposanten werden begin september bevraagd en meer dan 96% gaf aan liever een jaar te passen en gelijk deel te nemen aan de editie in november 2021.

 

Weinig ruimte voor investeringen

Niet onlogisch want het horeca- en handelsprotocol belet het organiseren van degustaties, terwijl net dat facet ontzettend belangrijk is tijdens Horeca Expo. Ook het schenken van drank en heel wat andere rand- en netwerkactiviteiten zouden moeilijk te organiseren zijn. Bovendien zitten heel wat horecaondernemers nu al op hun tandvlees en is er sowieso weinig ruimte om bijkomende investeringen te doen.

 

Michelinsterren verhuizen naar Bergen

Het annuleren van de beurs is ook een domper voor Michelin, dat traditiegewijs tijdens Horeca Expo de Michelinsterren uitreikt. De sterren van de Michelin Gids België en Luxemburg zullen nu op maandag 11 januari 2021 toegekend worden in het Théâtre Royal in Bergen. In principe gaat - indien de situatie het toelaat - het event zowel fysiek als digitaal door. De organisatie geeft alvast aan dat de inspecteurs er alvast alles aan gedaan hebben om ook dit actief te zijn in de Benelux.

TAGS

0 Comments