Coronavirus zet twee chefs aan tot ongeziene solidariteit

De horeca wordt door het coronavirus loodzwaar getroffen. Restaurantuitbaters worden opgezadeld met torenhoge kosten en verliezen. De schouders laten hangen is echter geen optie. Terwijl de meeste restaurantuitbaters de mogelijkheden van takeaway of het aan huis leveren/koken bekijken, gaan twee Antwerpse chefs een stap verder. Zij gaan maaltijden bereiden voor hulpverleners die door de crisis nog minder tijd hebben Een nobel initiatief!

Geen uitverkoop, maar koken voor de zorg

Deze twee chefs kiezen niet zoals andere horecaondernemers voor een uitverkoop, maar pakken het anders aan. Timothy Tynes van Atelier Maple en Lars Block van Zoen kozen ervoor om niet te trachten een habbekrats te recupereren van hun investeringen. Zij kruipen achter de potten en de pannen voor het ziekenhuispersoneel en zorginstellingen. Door de zware shiften komen deze mensen nu nog minder dan anders aan koken toe. Dokters, verplegend en verzorgend personeel een hart onder de riem steken door hen een lekkere maaltijd voor te schotelen, dat is de komende dagen hun missie.

Solidariteit ten top

Praktisch staat het hele plan nog niet helemaal op poten, maar een geweldig initiatief is het sowieso. Het is mooi om vast te stellen dat uitgerekend de sector die het hardst getroffen wordt door de coronacrisis, toch nog anderen centraal plaatst.

TAGS

0 Comments