Coronacijfers houden toeristen niet weg uit Belgie

Slechte coronastatistieken of niet, uit een bevraging van Toerisme Vlaanderen blijkt dat Europese toeristen België als veilig blijven beschouwen. Dat corona het gedrag van de reizigers uit onze buurlanden beïnvloedt, staat wel buiten kijf, geeft Zuhal Demir, Vlaams minister van Toerisme aan.

Reisplannen dit jaar helemaal anders

De reisplannen van Nederlanders, Duitsers, Fransen, Zwitsers, Oostenrijkers, Italianen en Spanjaarden, zien er dit jaar helemaal anders uit. Corona heeft de reisplannen van de gemiddelde Europeaan grondig bijgestuurd. Heel wat Europeanen opteren voor een vakantie in eigen land of trekken naar een buurland. Met gerichte campagnes wil minister Demir deze toeristen overtuigen om hun vakantie in Vlaanderen te spenderen. Een gerichte campagne mikt daarbij op Nederland en Duitsland, maar ook de Walen worden getriggerd om naar Vlaanderen af te zakken.

Steden krijgen klappen, natuur in trek

Steden blijken in deze tijden minder populair, terwijl groene en rurale regio’s scoren. De kunststeden krijgen dan ook klappen, terwijl bestemmingen te midden de natuur stevige herstel cijfers optekenen. Onze steden in onze buurlanden weer in the picture krijgen, zal nog aardig wat inspanningen vergen, dat is duidelijk.

 

België op hetzelfde niveau als Nederland

Ondanks onze zwakke statistieken, blijven reizigers België zien als een aangenaam en veilig land. Hoewel de toeristische sector het ergste vreesde voor ons imago, blijkt dit al bij al dus wel mee te vallen. Landen als Italië, Spanje en Frankrijk scoren merkelijk minder dan ons landje, dat op hetzelfde niveau als Nederland wordt ingeschat. De hoge sterftecijfers hebben ons land zeker niet omgetoverd tot het kneusje van Europa. Een hele geruststelling.

TAGS

0 Comments