Compass Group brengt het echte verhaal van de food services sector

De sector van Food Services – de grootkeukens, zeg maar – heeft het niet onder de markt vandaag. Niet alleen hakte het coronavirus zwaar in op de activiteiten, maar er zijn ook kapers op de kust: trendy entrepreneurs en grotere bedrijven uit andere sectoren die graag een deel van de koek willen en daarbij handig gebruik maken van het oude, ongezonde imago dat nog steeds aan de sector kleeft.
Daar wil Compass Group alvast verandering in brengen.

 

 

“Onlangs noemde een van die would-be concurrenten onze keukens kankerkeukens in de pers,“ aldus Johan Poelmans, Marcom en Business Development Manager bij Compass Group Belgium. “Dat was er net wat over voor ons [lacht]. Maar wij staan als bedrijf heel positief in het leven en we hebben dan ook heel snel beslist om niet naar hetzelfde niveau te zakken. Integendeel, dit soort dingen motiveert ons om nog harder te werken om het echte verhaal van onze sector te vertellen. Een sector waar hard gewerkt en zot goed gekookt wordt. Van dat oubollige, ongezonde imago moeten we dringend af.”

 

Om dat te doen beschikt Compass België al over een goedlopende blog en een zestiental (!) social mediakanalen. En sinds vandaag (8 maart) komt daar nog een podcast bij.

“Klopt,” zo zegt Johan Poelmans nog, “het idee van The Food Compass, onze podcast, lag al lang op tafel, maar we vonden er nooit tijd voor. Die tijd maken we nu wel. We gaan samen met boeiende gasten, interne en externe, onze luisteraars inkijk geven in onze wereld en meteen ook een aantal foute aannames rechtzetten. Saai wordt het zeker nooit. We zorgen ervoor dat The Food Compass voor iedereen toegankelijk is en er mag zeker ook eens gelachen worden.”

 

 

The Food Compass is beschikbaar op alle courante podcast-platformen (Spotify, Deezer, TuneIn, Pocket Casts, Amazon Audible).
“Apple Podcasts en Google Podcasts komen er zeker aan,” zo lacht Johan Poelmans nog, “maar dat gaat een beetje trager dan bij hun concurrenten. Luisteraars kunnen ook altijd terecht op onze eigen website om episodes te beluisteren en links te vinden naar de podcast-platformen.”

 

 

De eerste episode van The Food Compass, een thema-editie rond de Internationale Vrouwendag met diëtiste en atlete Lotte Hellinckx, staat sinds vandaag online.
Link: https://www.compass-group.be/nl/leesvoer/the-food-compass-ep-1-internationale-vrouwendag-met-lotte-hellinckx

TAGS

0 Comments