COLRUYT LANCEERT NIEUWE FORMULE VOOR PROFESSIONALS IN BRUSSEL

Colruyt investeert in een nieuwe winkelformule op de D’Ieteren-site aan de Leuvensesteenweg te Schaarbeek. De oppervlakte van 4.000 m2 biedt plaats voor 2 afzonderlijke winkels. Enerzijds test Colruyt er een nieuwe winkelformule voor professionele klanten, specifiek aangepast aan de noden van klanten uit de regio rond Brussel. Deze gloednieuwe vestiging, Colruyt voor Professionals Meiser opent op 17 juni en wordt met het oog op een eventuele uitbreiding naar andere regio’s grondig geëvalueerd. Anderzijds komt er op de site ook een nieuwe Colruyt-winkel voor particuliere klanten. Deze biedt een alternatief voor Colruyt-winkels uit de omgeving die tijdelijk gesloten zijn voor renovatie of uitbreiding.

 

Antwoord op de behoefte van Brusselaars

De site geeft Colruyt de mogelijkheid om zijn nieuwe formule ‘Colruyt voor Professionals’ uitgebreid te testen. Het assortiment van deze nieuwe winkelformule is helemaal afgestemd op professionele klanten.

“De regio Brussel is heel uitdagend en biedt dus ook veel kansen”, legt regiodirecteur André Giglio uit. “De demografische samenstelling van deze streek verandert voortdurend. Kleine, lokale winkels zitten er in de lift. In het Brusselse bedraagt onze omzet via professionele klanten bijna het dubbele van andere regio’s. Het spreekt dan ook voor zich dat we hen een winkelformule aanbieden die beter inspeelt op hun behoeften.”

 

Verbeterde winkelervaring

Ook eigen aan Brussel is het Gewestelijk Bestemmingsplan. Dat laat maar een maximale winkeloppervlakte van 1.000 m2 toe. “Daardoor zijn de Colruyt-winkels in Brussel kleiner dan gemiddeld en zijn twee winkelformules onder een dak, particulier en professioneel, niet haalbaar. Met deze nieuwe winkelformule verbeteren we de winkelervaring voor deze twee klantengroepen”, besluit André Giglio. Dit testproject wordt grondig opgevolgd en geëvalueerd met het oog op toekomstige uitbreiding in de regio Brussel.

 

2.500 artikelen

Concreet bedraagt de commerciële oppervlakte van de nieuwe Colruyt voor Professionals 2500 m2. De parking met 20 plaatsen is voorbehouden voor Colruyt Professional Plus-kaarthouders. Gerant Vincent Kestemont: “De winkel biedt een assortiment aan van ongeveer 2.500 producten. Dat bepalen we op basis van de meest verkochte producten voor professionals in de nabijgelegen Colruyt-winkels. Dit assortiment sturen we voortdurend bij in functie van de vraag. Bij Colruyt voor Professionals bieden we professionele klanten de laagste prijzen in de buurt. Dat doen we enerzijds door onze prijzen met andere retailers te vergelijken, en anderzijds door de prijzen in groothandelsfolders te volgen. Binnen deze winkelformule geven we regelmatig kortingen, boven op de exclusieve voordelen voor professionals.”

 

Inrichting op maat

Boven op de aangepaste winkeluren, maandag t.e.m. zaterdag van 7 tot 20 u., is Colruyt voor Professionals ingericht op maat van professionele klanten. De gangen zijn breder en de winkelrekken hoger. Ook de platte winkelkarren zijn ideaal voor grote aankopen. Om deze makkelijk in de wagen of bestelwagen te kunnen inladen, beschikt deze winkel over een praktisch laadplatform. De toegang tot de winkel en de parkeerplaatsen zijn strikt voorbehouden voor klanten met een Colruyt Professional Plus-kaart.

 

Colruyt-winkel

Een week vroeger opent er op dezelfde site een Colruyt-winkel voor particulieren. Die biedt een alternatief voor klanten die niet terecht kunnen in hun vertrouwde Colruyt-winkel door renovatie of uitbreiding. Op een winkeloppervlakte van 974 m2 biedt Colruyt een ruim basisassortiment voeding en niet-voeding van zowel eigen als grote merken. Er zijn 115 parkeerplaatsen voorzien. Gerant Suleyman Urfali: “Onze oppervlakte is iets beperkter dan bij de gemiddelde Colruyt-winkel. Daarom maakten we een zorgvuldige selectie uit het assortiment. Klanten vinden bij ons een basisassortiment voor de laagste prijzen in de streek. Omdat het om een tijdelijke winkel gaat, is er geen beenhouwerij, maar komt het vlees in handige porties in de rekken te liggen. Uiteraard met respect voor de koude keten en de bijhorende, strenge hygiëneregels.” De winkel biedt een parking met 115 plaatsen aan.

 

Strikte voorzorgsmaatregelen voor de opening

Oorspronkelijk was de opening van beide winkels voorzien begin april. Door de uitbraak van het coronavirus kwam de focus van Colruyt Group eerst en vooral te liggen op veiligheid en continuïteit in de bestaande winkels.

“De gezondheid van onze medewerkers en klanten is onze grootste prioriteit, net als de maatregelen om samen de verspreiding van het virus tegen te gaan”, benadrukt André Giglio. Net als in alle andere Colruyt-winkels treft het bedrijf ook hier maatregelen: medewerkers dragen er mondmaskers, ontsmetten regelmatig hun handen en winkelkarren en bedienen klanten aan de kassa achter een plexischerm. Helaas kunnen de gebruikelijke openingsrecepties, vlak voor de officiële opening, niet doorgaan.

 

Practische info:

Colruyt Meiser
Officiële opening: 
10 juni 2020
Adres: Leuvensesteenweg 510
Tel.: 02 374 27 82

Openingsuren:​
ma - za:  8.30 - 20 u.
vr: 8u30 - 21 u.

Colruyt Voor Professionals Meiser

Officiële opening: 17 juni 2020
Adres: Leuvensesteenweg 510
Tel. : 02  734 22 19
Openingsuren: Ma. – Za.: 7.00 – 20 u.

Meer info over de Colruyt Professional Plus-kaart:
https://www.colruyt.be/nl/over-colruyt/klantenvoordelen/voor-professionals/onze-kaarten

 

 

TAGS

0 Comments