BTW-verlaging voor horeca rond

De kogel is door de kerk, om de horeca tijdelijk te ondersteunen komt er een tijdelijke BTW-verlaging. Zowel op maaltijden als op drank zakt tot eind september het BTW tarief naar 6 procent.

 

Als de horeca vanaf 8 mei weer klanten kunnen ontvangen op hun terras, dan genieten ze meteen van deze BTW-verlaging. Om de horecaondernemers nog een bijkomend duwtje in de rug te geven keurde de federale regering een tijdelijke BTW-verlaging goed.

 

Ook op alcoholische dranken

 

Het BTW-tarief op maaltijden zakt van 12 naar 6 procent, terwijl de dranken van 21 naar 6 procent gaan. Dit moet de ondernemers de nodige ademruimte geven en toelaten meer marge te nemen op wat de klanten spenderen.

 

Na de eerste lockdown werd al een gelijkaardige maatregel doorgevoerd. Het grote verschil is dat de verlaging nu ook op alcoholische dranken van toepassing is. Dit omdat horecazaken voornamelijk winst boeken op de dranken. Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) gaf alvast aan hiermee in te spelen op de geleidelijke heropening en de uitbaters zo bijkomend te willen ondersteunen.

TAGS

0 Comments