Bezorgdienst Gorillas op zoek naar extra kapitaal voor groei in Belgie

De Duitse flitsbezorger Gorillas is op zoek naar investeerders die zwaar willen investeren in de Belgische groei. Het bedrijf dat belooft kruidenierswaren binnen de 10 minuten aan huis te leveren in de steden waar ze actief zijn, contacteerde al heel wat potentiële kandidaten. De Belgische expansie zou honderden miljoenen vergen.

 

INVESTEREN OM DE MARKT IN TE  PALMEN

 

Kruidenierswaren, gekoelde artikelen, diepvriesartikelen en verswaren, … de flitsbezorger levert het al binnen de 10 minuten in bepaalde delen van Antwerpen en Brussel. Om dit te kunnen realiseren is een dicht logistiek net essentieel. Het bedrijf wil in de steden dan ook zwaar investeren in leegstaande panden waar ze koel- en vriesinstallaties kunnen neerpoten en kunnen gebruiken als distributiepunt. Eigen koeriers zorgen dan voor de uiteindelijke levering bij de consument. Het basisassortiment telt bij Gorillas zo’n 1.500 artikelen en deze op voorraad houden kost het bedrijf handenvol geld. Er zitten immers ook bederfbare producten in het aanbod, terwijl de vraag nog miniem is. De gemiddelde ticketprijs is momenteel laag en heel wat versproducten belanden in de vuilbak. Stuk voor stuk zaken waar het bedrijf niet om geeft, het gaat om snel de markt te penetreren en marktaandeel te claimen.

 

TURKSE GETIR ALS VOORBEELD

 

Daarbij vormt het Turkse Getir, een bedrijf dat al 6 jaar flitsbezorgers uitstuurt, het voorbeeld. De markt waar Gorillas en Getir opereren is een stuk complexer dan deze van bijvoorbeeld Uber Eats. Gorillas moet een hele logistieke keten managen en een eigen assortiment aanhouden. Momenteel pikt Colruyt als leverancier van Gorillas alvast een graantje mee. De vraag is of ze zo niet helpen een concurrent te lanceren.

TAGS

0 Comments