Bar.on beweert brouwproces te kunnen omzeilen

Drinken we binnenkort een frisse trappist uit een printer? Het is een gedachte die alvast tot de verbeelding spreekt. De mening van de modale Belg zal wellicht verdeeld zijn, maar één ding is zeker; menig belgische pater – de top van het mondiale trappistbrouwen – zal bij het idee alleen al, stellig zijn neus ophalen.  

 

'Moleculaire bierprinter'

 

Desondanks blijven Dirk Standaert en Valentijn Destoop van het Antwerpse bedrijf Baron standvastig achter hun moleculaire bierprinter ‘One Tap’ staan. De ‘One Tap’ is een machine die op basis van kraantjeswater en verschillende smaakingrediënten in een vingerknip een lege pint in een glanzend glas gerstenat naar keuze omtovert. Iets bitterder, zoeter of zuurder; dat kiest de klant. Alcoholvrij behoort ook tot de mogelijkheden. 

 

Milieubewust

 

Bar.on beweert dapper dat hun prototype het gistingsproces bij het traditionele brouwen omzeilt. Volgens hen, overleefden de eerste brouwsels de blinde smaaktesten zonder problemen. Uiteraard volgt Bar.on het draaiboek van de milieubewuste ondernemer, en claimen zij met hun geesteskindje een antwoord te vormen op de super vervuilende, reguliere biersector.  

 

1,8 miljoen 

 

Intussen wordt de ‘one tap pro’ ontwikkeld, een machine voor de horeca. Later dit jaar wordt die voor het eerst getest. Voor een release datum of prijs is het wel nog even wachten. De oprichters werkten voor het project samen met professor Kevin Verstrepen. Vorig jaar verzamelde Bar.on 1,8 miljoen euro. Een nieuwe financieringsronde is recentelijk van start gegaan. 

TAGS

0 Comments