Antwerpse hotels kennen hels jaar

Het zijn barre tijden voor de Antwerpse hotelsector. In de week voor de Ronde van Vlaanderen, haakten zelfs de wielerploegen en -toeristen af. Die opteren voor de regio Gent, dichter bij de aankomst.

 

“De dagen rond de Ronde van Vlaanderen, zijn normaal hoogdagen voor de hotelsector”, zegt Didier Boehlen, van de Antwerp Hotel Association. “Door corona blijven de wielertoeristen echter weg en ook wielerploegen logeren dicht bij de aankomst en laten Antwerpen links liggen.”

 

Daar komt nog bij dat de Stad Antwerpen ondertussen ook heeft aangeven de start van de Ronde van Vlaanderen, niet jaarlijks meer te willen organiseren. Een beurtrol met Brugge werd intussen bevestigd. An sich geen probleem voor Boehlen, zolang Antwerpen maar één van de vertrekpunten blijft. De aantrekkingskracht voor het toerisme is immers enorm.

 

Antwerpse hotelsector door zwaar weer

 

De hotelsector heeft het momenteel sowieso zwaar. “De lange periodes van sluiting hakken er stevig in. De bezetting schommelt rond de 20% en dat is dramatisch laag. De komende maanden lijkt er alvast niet veel beterschap in het vooruitzicht. Pas tegen 2023 rekenen we op stabiliteit. Faillissementen zijn onoverkomelijk. Hotel National ging al over kop en er zijn nog heel wat uitbaters die worstelen met de huur”, geeft Boehlen mee.

 

Mooie tijden op komst

 

De heropening van het Museum voor Schone Kunsten biedt een sprankeltje hoop. “Op lange termijn blijven we geloven in Antwerpen als toeristische aantrekkingspool. De heropening van het KMSKA is zeker een pluspunt en er zullen campagnes gelanceerd worden om toeristen naar onze stad te blijven lokken”, besluit Boehlen.

TAGS

0 Comments