380 jobs in gevaar bij cateraar Sodexo

De Franse cateraar Sodexo zit in moeilijk vaarwater. Door corona krimpen de cateringdiensten en sneuvelen er naar alle waarschijnlijkheid een 380-tal banen in België. De wet-Renault werd hiervoor alvast opgestart.

 

Tijdens een bijzondere ondernemingsraad werd deze beslissing gecommuniceerd en verduidelijkt. Heel wat klanten van Sodexo (bedrijven, scholen, administraties, ziekenhuizen, rusthuizen, …) hebben sinds het uitbreken van de pandemie minder activiteit en/of hebben zich moeten aanpassen aan nieuwe werkomstandigheden. Dit heeft een enorme impact op de cateringbehoeften. Denk maar aan bijvoorbeeld thuiswerk of thuisstudie, waardoor er minder catering nodig is.

 

1.400 van de 4.000 medewerkers van Sodexo in België werden door Covid-19 op tijdelijke werkloosheid geplaatst. Maar dit is niet genoeg om te overleven, volgens CEO Michel Croisé. De teams worden aangepast aan de lagere volumes, waardoor er medewerkers uit de boot vallen. Gezien het nieuwe consumptiegedrag voorziet Sodexo ook geen volledig herstel tot de niveaus van voor de pandemie en zullen er dus banen sneuvelen. 

TAGS

0 Comments