Diepgaand inzicht in
koop-, eet- en drinkgedrag
op het werk.

Hoe kunnen we bezoeken en
besteding laten groeien?

Door het aanbod
beter af te stemmen

op de behoefte!

NATIONALE MONITOR
CATERING BELGIE 2018

 

De mening van 12.000 werknemers
over eten en drinken op het werk.

Het enige onderzoek in België dat volledig inzicht geeft in prestaties en behoeften in catering op het werk!

Te gebruiken als een uniek instrument dat F&B voor werknemers in verschillende typen locaties vanuit diverse hoeken belicht.

Er wordt verregaand inzicht verschaft in koop-, eet- en drinkgedrag rond het lunchmoment. Daarnaast wordt gefocust op eten en drinken dat geconsumeerd wordt gedurende de volledige werkdag. Onderzoekscijfers worden vertaald naar bruikbare kerngetallen en worden verrijkt met interessante inzichten en visies.

Fabrikanten, grossiers, cateraars én facilitaire managers krijgen inzicht in de structuur van dit belangrijke marktsegment!

Dit rapport is onmisbaar als u in de Belgische cateringmarkt actief bent!

WAT U ALLEMAAL IN DIT RAPPORT KUNT VINDEN:

 

Volgende elementen worden uitgebreid bevraagd:

  • Consumentenprofielen en locatieprofielen
  • Het belang van merken binnen catering
  • De bekendheid van de cateraar (formule)
  • Aanwezigheid en gebruik lunchfaciliteiten
  • Voorzieningen naast bedrijfsrestaurant (koffiecorner, automaten...)
  • Productaanbod en productgebruik (frequentie)
  • Redenen voor niet-gebruik van de cateringfaciliteiten
  • Welke producten worden ter plaatse of buiten gekocht?
  • Wat van thuis meegenomen? (brooddoos, drank, tussendoortjes...)
  • Wat wordt er besteed en wat is gratis? (bv. koffie, thee, water...)
  • Tevredenheid faciliteiten, productaanbod en dienstverlening
  • Loyaliteit aan het bedrijfsrestaurant

Daarnaast wordt ook veel aandacht besteed aan:

  • Marktcijfers
  • Trends op vlak van bedrijfscatering
  • Best Practices op vlak van category management
  • Analyse van tevredenheid en prestaties van de grote cateraars

 

 

 

De visie van facilitaire managers over F&B in bedrijven

Naast werknemers worden ook facilitaire managers in bedrijven bevraagd over behoeften en visie op vlak van eten en drinken op het werk. Ze geven inzicht in de trends en huidige relevante ontwikkelingen op het gebied van bedrijfscatering. Het aantal ondervraagde facilitaire managers is groot, waardoor betrouwbare én representatieve uitspraken worden gedaan.

  • Uitbesteden versus eigen beheer?
  • Redenen uitbesteden catering?
  • Tevredenheid over de cateraar / catering medewerkers?
  • Visie op werknemer als consument van de toekomst?
  • Belang van bekende merken in bedrijfscatering?
  • Belang van duurzaamheid en verantwoord ondernemen?
  • Keuzecriteria van cateraar?
  • Tevredenheid over het productaanbod?
  • Belang van de lunchvoorziening?
  • Conceptontwikkeling?

 

 

 

OPTIMAAL PRODUCTASSORTIMENT
PER TYPE BEDRIJFSLOCATIE

 

 

 

WAAROM DIT RAPPORT VOOR U ONMISBAAR IS

 

1

COMPLEET
MARKTINZICHT

Alle essentiële marktinformatie over catering in 1 document

De markt van catering is moeilijk te doorgronden en weinig transparant. Dankzij dit rapport bent u meteen op de hoogte van alle marktkenmerken, ontwikkelingen en prestaties op vlak van F&B. Net dat maakt deze studie uniek en onmisbaar.

 

2

REPRESENTATIEF

Grote steekproef levert betrouwbaar resultaat

Met een steekproef van 12.000 respondenten is het mogelijk om verregaande conclusies te trekken met een hoge betrouwbaarheid. Het onderzoek wordt representatief uitgevoerd in Vlaanderen, Brussel en Wallonië.

 

 

 

 

 

 

3

VOOR UW
TOEKOMSTVISIE

Waardevolle input om uw rendement in de markt te verhogen

Dit onderzoek levert info over actueel consumentengedrag, gekoppeld aan locatieprofielen in catering. Dit helpt u om opnieuw na te denken over de sterk veranderende markt en de nieuwe generaties van users die in bedrijfscatering voorkomen. Ze stellen in staat een unieke toekomstvisie te ontwikkelen die gestoeld is op inzicht én inspiratie!

 

4

DIGITAAL
RAPPORT

Makkelijk om intern te delen en te gebruiken

De resultaten van het onderzoek worden ter beschikking gesteld in een handig en duidelijk digitaal rapport. Daarnaast wordt een beknopte digitale samenvatting ter beschikking gesteld met de belangrijkste conclusies.

WAAROM DIT RAPPORT VOOR U ONMISBAAR IS

 

1

COMPLEET
MARKTINZICHT

Alle essentiële marktinformatie over catering in 1 document

De markt van catering is moeilijk te doorgronden en weinig transparant. Dankzij dit rapport bent u meteen op de hoogte van alle marktkenmerken, ontwikkelingen en prestaties op vlak van F1B. Net dat maakt deze studie uniek en onmisbaar.

2

REPRESENTATIEF

Grote steekproef levert betrouwbaar resultaat

Met een steekproef van 12.000 respondenten is het mogelijk om verregaande conclusied te trekken met een hoge betrouwbaarheid. Het onderzoek wordt representatief uitgevoerd in Vlaanderen, Brussel en Wallonië.

3

VOOR UW
TOEKOMSTVISIE

Waardevolle input om uw rendement in de markt te verhogen

Dit onderzoek levert info over actueel consumentengedrag, gekoppeld aan locatieprofielen in catering. Dit helpt u om opnieuw na te denken over de sterk veranderende markt en de nieuwe generaties van users die in bedrijfscatering voorkomen. Ze stellen in staat een unieke toekomstvisie te ontwikkelen die gestoeld is op inzicht én inspiratie!

4

DIGITAAL
RAPPORT

Makkelijk om intern te delen en te gebruiken

De resultaten van het onderzoek worden ter beschikking gesteld in een handig en duidelijk digitaal rapport. Daarnaast wordt een beknopte digitale samenvatting ter beschikking gesteld met de belangrijkste conclusies.

 
BESTELLEN?

 

Bedrijven die lid zijn van het kennisnetwerk van Foodservice Alliance genieten een aanzienlijke korting.

 

 
MEER INFO?

 

Indien u vragen en/of opmerkingen heeft over opzet of uitvoering van het onderzoek, dan kan u uiteraard contact met Foodservice Alliance opnemen voor nadere informatie.

Bellen kan naar +32(0)14.703.302
of mailen naar Aranka Roos: ar@foodservicealliance.be

VUL HIERONDER UW GEGEVENS IN:
Bedrijf
Facturatie Gegevens
Indien er een PO- of referentienummer vereist is op de factuur, gelieve dit hier dan in te vullen.
Contactpersoon
Verzendadres
Additioneel & Privacy

Door het invullen van dit formulier verklaart u akkoord te gaan met onze privacy policy.

Bevestig via de onderstaande checkbox.

16 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.