TOM SAS - FOUNDER BOKER TOV

 

 

We willen je graag wat beter leren kennen. Kan je jezelf in 5 krachtige kernwoorden omschrijven?

 

Verbinder

Vader

Professionele eter

Creatief

Ongeduldig

 

 

Je hebt intussen al een mooi carrièrepad afgelegd. Als je daarop terugkijkt; welk moment is dan het meest bepalend geweest voor jouw loopbaan? (welke stap, welke keuze, welke beslissing)

 

Ik denk dat er twee belangrijke momenten waren… Ik ben in 2015 Bionda, m’n hartsvriendin verloren. Ze was een bron van energie en inspiratie voor me. Ik heb een stevige klap gekregen maar er toch de kracht uit gevonden om te starten als ondernemer. Iets wat zij me altijd had ingefluisterd. In 2016 leerde ik Lori kennen, mijn huidige partner, de mama van m’n kinderen, de verpersoonlijking van al het moois uit Tel Aviv. Zij is m’n motivator. Inspirator. Ze is de rust en de power. De lach en de traan.

 

 

Wat is tot op heden de meest unieke ervaring geweest in jouw carrière?

 

Ik denk dat het eerste Boker Tov jaar toch uniek is. In een moeilijk jaar vol uitdagingen op persoonlijk en economisch vlak, toch zo’n sterk merk ontwikkelen. Mensen verbinden, een prachtig team samenstellen, kansen creëren, kansen grijpen.

 

 

Wat is het moeilijkste moment geweest uit jouw carrière?

 

Ik denk met voorsprong het verlies van Bionda. Ik was 35 jaar. Besloot dan om zelfstandige te worden. Dus geen job meer, rekening op nul,… Op die moment stel je echt alles in vraag.

 

 

Stel, je zou de jongere versie van jezelf 1 advies mogen geven aan het begin van je carrière, wat zou dat advies (of die levensles) dan zijn?

 

Minder denken! Meer doen! Laat je niet leiden door de mening van anderen. Doe dingen vanuit je buik, je hart.

 

 

Iedereen heeft wel iemand naar waar men opkijkt, veel ontzag voor heeft, als inspirator beschouwt. Grote leiders, bekende personen, … Wie is jouw grote inspirerende voorbeeld? Naar wie kijk jij op? (en waarom?)

 

In de hospitality industrie denk ik toch aan Sergio Herman. Ik ken weinig mensen die in alles wat ze doen, zo hard in detail gaan. Design - food - mensen - locatie; het klopt allemaal. In alles wat hij doet: restaurants, hotelkamers, kookboeken, porselein,... Every detail is right! Zelfs als hij op stap gaat, is het met volle overgave ;-). 

 

 

We boeken voor jou ‘een lunchtafel voor twee’ bij het Hof van Cleve. Met wie zou jij deze tafel graag eens een keer willen delen?

 

Doe Sergio dan maar! Veel te lang geleden dat we nog eens tijd maakten voor elkaar. Lekker bijpraten over eten, ondernemen, over lastige liefjes, kinderen,... .

 

 

Stel, je wint morgen de titel ‘best professional of the world’ en krijgt daardoor de kans om in eender welk bedrijf ter wereld aan de slag te gaan, in eender welke functie. Bij welk droombedrijf (of welk merk) zou jij graag willen werken en in welke rol? Al was het maar voor even…

 

Moeilijk… Ik denk dat een global hospitality project me dan het meeste zou aanspreken. Six Senses Hotels wereldwijd ofzo… Ik vind hun design mooi… de locaties zijn prachtig. En de filosofie is ook wel mooi. Maar ik stoor me bijvoorbeeld al jaren aan het F&B programma van sportevenementen. Dus misschien is een frisse wind laten waaien bij Galozo ook wel mooi. Want met uitzondering van hun foodprogramma vind ik dat ook een prachtig én Belgisch bedrijf.

 

 

We maken even een sprong van 20 jaar vooruit. Op welk vlak zal de Belgische foodservicemarkt in jouw beleving dan het meest veranderd zijn ten opzichte van vandaag? Wat wordt volgens jou de grootste gamechanger voor de toekomst van eten en drinken buitenshuis?

 

Ik denk dat ‘every detail must be right’. Mensen gaan denk ik vaker uit eten gaan. Flexibel in tijd, eat-in of delivery,.. Ze gaan nog minder koken. Maar ze gaan wel meer en meer kiezen voor kwaliteit. Authentiek of innoverend. En aangezien de wereld steeds maar op een fingerclick away is, zit er zeker nog groei in voor concepten en keukens van verder weg. Tel Aviv met voorsprong uiteraard ;-) .

 

 

Deze set van 10 persoonlijkheidsvragen zwerven hun eigen weg doorheen de Belgische foodservicemarkt. We bouwen een soort van estafette en willen jou graag vragen om deze vragenlijst door te sturen naar iemand anders. Iemand van jouw keuze! Daarbij krijg je ook de mogelijkheid om de 10e vraag aan hem/haar zelf te stellen! Naar wie stuur jij deze vragenlijst en wat is de vraag die jij altijd al eens had willen stellen aan deze persoon? 

 

Dan kies ik Jan Peeters, zaakvoerder van Groep Peeters-Govers. Ik ken de Groep van kleins af toen de winkel op wielen nog in onze straat stopte. Ondertussen lijkt het wel of jullie een volledige verticale integratie hebben gedaan. Jullie zijn èn groothandel èn verwerker èn franchise nemer. Is dit de kracht geweest van jullie groeitraject?

 

 

FACTSHEET

Uw naam en voornaam: Sas Tom

Uw geboortejaar: 1980

Uw woonplaats: Antwerpen

Uw gezin (wat je wil delen): Partner Lori, Liya 2 jaar, Mila 4 jaar, Ben 11 jaar

Uw ideale vrijetijdsbesteding: Eten & dat liefst op reis

Uw ideale zondagochtend: Kijken naar onze spelende kinderen… of de koers

Uw favoriete restaurant in België: Invincible, Antwerpen

Uw favoriete restaurant in het buitenland: Open, Alicante & a very long list in Tel Aviv

Uw ‘guilty pleasure’: Sunrise op een buitenlands festival

 

 

Antwoord op de vraag van Ron Simpson:

 

Tom, je twee zaken Boker Tov en Laila Tov hebben een sterke invloed vanuit Tel Aviv. Waar komt die voorliefde vandaan en ga je nog meer van daar naar België halen of ga je ook een beetje België brengen naar daar?

 

One word… Lori. De vrouw van m’n leven.

Maar Tel Aviv is ook een superinclusieve stad. Ondanks een aantal vooroordelen denk ik dat er nergens in de wereld zoveel verdraagzaamheid en diversiteit is als in Tel Aviv. En dat proef je ook op het bord! Prachtige mix van kleuren en smaken. Gebracht met het grootste enthousiasme en hospitality. We zijn net terug van een inspirerende trip naar Tel Aviv met het team… en de liefde is alleen nog groter geworden. De aantrekking sterker. Tussen mij en Lori… maar ook tussen ons en de stad. En yes! Er komt zeker en vast nog meer Tel Aviv naar België en Nederland. Wanneer zitten we daarvoor een keer samen ;-)  . Andersom is het een kleine droom om Boker Tov – Laila te implementeren bij een mooie hotelgroep in Israël… Bij Brown Hotels herken ik wel een aantal van onze normen en waarden.

TAGS

0 Comments