RON SIMPSON – FOUNDER The Avocado Show

 

We willen je graag wat beter leren kennen. Kan je jezelf in 5 krachtige kernwoorden omschrijven?

 

  • Creatief
  • Ondernemend
  • Bon Vivant
  • Showman
  • Storyteller

 

 

Je hebt intussen al een mooi carrièrepad afgelegd. Als je daarop terugkijkt; welk moment is dan het meest bepalend geweest voor jouw loopbaan? (welke stap, welke keuze, welke beslissing)

 

Het meest bepalende moment, moet toch echt zijn geweest om een glansrijke carrière met toekomstperspectief bij een grote multinational vaarwel te zeggen om zelf te gaan ondernemen. Ik voelde het, ik wilde het, het stond in de sterren geschreven en toch twijfelde ik nog even, maar ik heb het toch gedaan. De vrijheid terugpakken, geloven in je eigen ideeën, creativiteit en kracht. Kansen creëren en die eerste stap zetten, is hetgeen dat mij uiteindelijk al het andere heeft gebracht. En toch ben ik ook erg blij dat ik mijn basis heb gelegd binnen de corporate wereld voordat ik zelf echt ging bouwen, daar heb ik superveel van geleerd.

 

 

Wat is tot op heden de meest unieke ervaring geweest in jouw carrière?

 

Ik heb echt het geluk gehad om een hele lange lijst aan unieke en bijzondere ervaringen mee te hebben gemaakt, terwijl ik het werk mocht noemen. Maar goed, ik ben ook van alles geweest. DJ, presentator, marketeer, ambassadeur, ondernemer, cocktailbarman, artist manager, you name it. Dat ging van privéfeestjes met supersterren op onbewoonde eilanden en optreden in uitverkochte stadions tot tv-reclames maken en bijdragen aan de Superbowl, maar het meest unieke moment voor mijzelf moet toch echt de seconde zijn geweest dat we de aankondiging van The Avocado Show deden en we wereldwijd viral gingen. Zoiets had ik nog nooit op die manier van dichtbij gezien en dit keer overkwam het mij zelf. Gelukkig was dat samen met mijn compagnon Julien Zaal en konden we samen van het moment genieten.

 

 

Wat is het moeilijkste moment geweest uit jouw carrière?

 

Elke keer dat ik afscheid moest nemen van een partner om zakelijke redenen. Er zijn honderden redenen waarom dingen niet kunnen werken, maar mijn partnerships zijn vaak ook op persoonlijke basis en dat vind ik tot de dag van vandaag moeilijk om te doen. Ik kan het wel, maar ik vind het echt niet leuk. Gelukkig kun je ook goed uit elkaar gaan als de visie maar fair en eerlijk is.

 

 

Stel, je zou de jongere versie van jezelf 1 advies mogen geven aan het begin van je carrière, wat zou dat advies (of die levensles) dan zijn?

 

“Figure out the value of time and act accordingly” zou een goede levensles zijn, want het geldt voor iedereen en altijd.

Een goede zakelijke les die ik eerder had willen weten is “build once, sell twice” oftewel de kracht van het schalen. 

 

 

Iedereen heeft wel iemand naar waar men opkijkt, veel ontzag voor heeft, als inspirator beschouwt. Grote leiders, bekende personen, … Wie is jouw grote inspirerende voorbeeld? Naar wie kijk jij op? (en waarom?)

 

Ook hier heb ik echt een lange lijst van. Grote bekende mensen vanuit de hele wereld, maar ook heel veel mensen om mij heen waar ik ontzettend naar opkijk. De laatste tijd was ik nogal in de ban van Virgil Abloh. Een fantastische creatieve ondernemer en stijlicoon, die creative director van Louis Vuitton was, maar ook eigenaar van zijn eigen label Off-White en nog honderden andere projecten. En ondanks dat ik bijna al zijn werk jaloersmakend goed vind, was ik het meeste onder de indruk van zijn karakter en hoe hij omging met anderen. Hij heeft voor heel veel mensen en vooral jong talent een deur opengezet en een extra stoel bij de tafel geschoven. Dát is echt iets waar ik naar opkijk. De beste zijn, maar je niet beter voelen. De hele wereld inspireren, maar toch op zoek gaan naar je eigen inspiratie. Samenwerken met merken die groter zijn dan jij, maar ook beseffen dat jij dat weer bent voor een ander en het dus ook andersom doen. Zijn uitspraak “Everything I do is for the 17-year-old version of myself” en zijn mantra van “you can do it too” laat me niet los en gebruik ik vaak als een soort kompas wanneer ik met Skybox projecten doe voor de nieuwe generaties.

 

 

We boeken voor jou ‘een lunchtafel voor twee’ bij het Hof van Cleve. Met wie zou jij deze tafel graag eens een keer willen delen?

 

Het antwoord is echt afhankelijk van de dag waarop je de vraag stelt denk ik, want dit is een onmogelijke keuze. Maar vandaag zou ik gaan voor Shep Gordon denk ik. Na het zien van de docu Supermensch, wilde ik er ook één worden en de verhalen zijn ongelooflijk.

 

 

Stel, je wint morgen de titel ‘best professional of the world’ en krijgt daardoor de kans om in eender welk bedrijf ter wereld aan de slag te gaan, in eender welke functie. Bij welk droombedrijf (of welk merk) zou jij graag willen werken en in welke rol? Al was het maar voor even…

 

Goede vraag, dan zou ik wel creative director of head of inspiration willen worden bij Netflix en mijn favoriete verhalen, mensen en lessen willen vertalen naar awesome content dat iedereen zou moeten zien.

 

 

We maken even een sprong van 20 jaar vooruit. Op welk vlak zal de Belgische foodservicemarkt in jouw beleving dan het meest veranderd zijn ten opzichte van vandaag? Wat wordt volgens jou de grootste gamechanger voor de toekomst van eten en drinken buitenshuis?

 

Met een beetje geluk, hebben we geen keuken meer in huis, tenzij je een hobbychef bent. Zoals in Buenos Aires bijvoorbeeld een trend is. Sommige mensen eten om te overleven en anderen om het leven te vieren, maar het komt er hoe dan ook op neer: koken kun je beter overlaten aan iemand die er verstand van heeft en liefde voor heeft. Ik denk dat er in elk opzicht van delivery, convenience, availability tot kostprijs een verandering gaat komen, waardoor mensen steeds meer alles door professionals laten maken. Als een goede, voedzame, lekkere maaltijd dezelfde prijs heeft als het zelf bereiden, of misschien wel minder zelfs. Dan gaan we echt stappen maken en trekken we de basis van voeding omhoog in plaats van het verhogen van de piek van voeding.

 

 

Deze set van 10 persoonlijkheidsvragen zwerven hun eigen weg doorheen de Belgische foodservicemarkt. We bouwen een soort van estafette en willen jou graag vragen om deze vragenlijst door te sturen naar iemand anders. Iemand van jouw keuze! Daarbij krijg je ook de mogelijkheid om de 10e vraag aan hem/haar zelf te stellen! Naar wie stuur jij deze vragenlijst en wat is de vraag die jij altijd al eens had willen stellen aan deze persoon? 

 

Dan wil ik graag een vraag stellen aan Tom Sas, Founder bij Boker Tov. Tom, je twee zaken Boker Tov en Laila Tov hebben een sterke invloed vanuit Tel Aviv. Waar komt die voorliefde vandaan en ga je nog meer van daar naar België halen of ga je ook een beetje België brengen naar daar?

 

 

FACTSHEET

Uw naam en voornaam: Ron Simpson

Uw geboortejaar: 1984

Uw woonplaats: Amsterdam

Uw gezin (wat je wil delen): samenwonend

Uw ideale vrijetijdsbesteding: Reizen en eten

Uw ideale zondagochtend: Laat slapen door een goede zaterdag nacht en dan breakfast for dinner

Uw favoriete restaurant in België: Daar moet ik er echt meer van proberen denk ik.

Uw favoriete restaurant in het buitenland: Sketch

Uw ‘guilty pleasure’: Een kapsalon

 

 

Antwoord op de vraag van Wouter Staal:

 

“Hoe zie je jouw afhankelijkheid van een one-product-concept qua hype en hoe ga je hierin mee met de tijd?

Leuke vraag! Ik zie de afhankelijkheid van een one-product-concept bij ons niet als een threat, maar juist als een opportunity. De avocado is slechts lokaal in Europa nog een hype, maar wereldwijd is het al eeuwen een vaste basis item in vele keukens. Door ervoor te kiezen om het als ingrediënt te gebruiken en niet alleen als gerecht, kunnen we er alle kanten mee op. Vandaag maken we er poké bowls mee, pancakes, burgers en salades, maar als de nieuwe trend ineens soep, areppa’s of loaded veggies wordt, dan kunnen we er altijd een avocado variant van maken. Wij zien het eerder in de categorie van truffel of knoflook restaurants, dan in de categorie van een mono salade bar of hamburgerzaak. Omdat de avocado vrij neutraal is van smaak kunnen we er van alles mee en omdat het zo goed is voor de mens, willen we er van alles mee. En als bonus zie je ook nog eens de avocado productie groeien in nieuwe gebieden op aarde, waardoor het ook lokaler wordt en duurzamer om te gebruiken. Ik voorzie een zeer groene toekomst.

TAGS

0 Comments