Paul Florizoone - Founding Partner Greenway

 

We willen je graag wat beter leren kennen. Kan je jezelf in 5 krachtige kernwoorden omschrijven?

 

  • Creatief
  • Rustig
  • Ondernemend
  • Avontuurlijk
  • Empathisch

 

Je hebt intussen al een mooi carrièrepad afgelegd. Als je daarop terugkijkt; welk moment is dan het meest bepalend geweest voor jouw loopbaan? (welke stap, welke keuze, welke beslissing)

 

Dat was ongetwijfeld het moment wanneer ik heb beslist dat het bedrijf niet enkel rond mijn eigen persoon meer mocht draaien. Op dat moment heb ik een klein stapje opzij gezet en ben ik wat aan de zijlijn gaan staan. Ik heb me omringd met een sterk team, zodat het bedrijf toekomstgericht ook zonder mij verder kan.

 

 

Wat is tot op heden de meest unieke ervaring geweest in jouw carrière?

 

Het moment dat we de Greenway burger hadden ontwikkeld en deze effectief aansloeg en gerust zijn voet naast die van de collega’s mocht zetten, is een gevoel dat onbeschrijflijk is en altijd zal bijblijven. Het gevoel hebben dat iets waar je hard aan hebt gewerkt, ook effectief slaagt, dat is top.

 

 

Wat is het moeilijkste moment geweest uit jouw carrière?

 

Het feit dat we door corona afscheid hebben moeten nemen van enkele medewerkers blijft knagen, maar gezien de situatie en de onzekerheid kon het niet anders.

 

 

Stel, je zou de jongere versie van jezelf 1 advies mogen geven aan het begin van je carrière, wat zou dat advies (of die levensles) dan zijn?

 

Houd focus, iets waar ik zelf heel hard mee heb gekampt en soms nog. Schiet niet alle richtingen uit, maar focus je op één groot doel. Af en toe zondig ik hier nog tegen, maar ondertussen heb ik voldoende collega’s die me hier dan op wijzen en weer op het juiste pad zetten.

 

 

Iedereen heeft wel iemand naar waar men opkijkt, veel ontzag voor heeft, als inspirator beschouwt. Grote leiders, bekende personen, … Wie is jouw grote inspirerende voorbeeld? Naar wie kijk jij op? (en waarom?)

 

Voor mij is dat Patrick Vandenbogaerde, momenteel general manager bij Brico. Toen hij aan de slag was als aankoopdirecteur bij Delhaize heeft hij ons mee gelanceerd en dat vergeet ik nooit. Ik apprecieer hem als mens, kijk op naar zijn traject en vooral hoe hij opportuniteiten ziet en grijpt.

 

 

We boeken voor jou ‘een lunchtafel voor twee’ bij het Hof van Cleve. Met wie zou jij deze tafel graag eens een keer willen delen?

 

Mark Post. Mark is misschien wel dé pionier op het vlak van kweekvlees en daar zou ik met hem een stevig boompje over kunnen opzetten.

 

 

Stel, je wint morgen de titel ‘best professional of the world’ en krijgt daardoor de kans om in eender welk bedrijf ter wereld aan de slag te gaan, in eender welke functie. Bij welk droombedrijf (of welk merk) zou jij graag willen werken en in welke rol? Al was het maar voor even…

 

Zet me dan maar aan het roer bij Patagonia, een prachtig outdoor label. Hoe ze hun duurzame manier van werken ook kunnen verpakken, dat vind ik fantastisch. Het is een creatief merk met een mooi en ecologisch verhaal en daar zou ik met plezier aan meeschrijven.

 

 

We maken even een sprong van 20 jaar vooruit. Op welk vlak zal de Belgische foodservicemarkt in jouw beleving dan het meest veranderd zijn ten opzichte van vandaag? Wat wordt volgens jou de grootste gamechanger voor de toekomst van eten en drinken buitenshuis?

 

Ongetwijfeld gaat de komende jaren plantaardige voeding nog een heel stuk belangrijker worden dan de dag van vandaag. Lokaal en duurzaam winkelen, consumeren, … Het is een tendens die zich verder zal doorzetten. Grote bedrijven gaan zich hieraan aanpassen, terwijl er tal van nieuwe bedrijven op zullen inspelen. Het feit dat de consument meer en meer thuis beleverd zal worden, ook daar hebben we het einde nog lang niet van gezien. Verder zal er nog meer digitalisering en automatisering plaatsvinden.

 

 

Deze set van 10 persoonlijkheidsvragen zwerven hun eigen weg doorheen de Belgische foodservicemarkt. We bouwen een soort van estafette en willen jou graag vragen om deze vragenlijst door te sturen naar iemand anders. Iemand van jouw keuze! Daarbij krijg je ook de mogelijkheid om de 10e vraag aan hem/haar zelf te stellen! Naar wie stuur jij deze vragenlijst en wat is de vraag die jij altijd al eens had willen stellen aan deze persoon? 

 

Mijn vraag is voor Erik Veyt, onder meer Procurement Manager bij Compass. Mijn vraag is: “Hoe zie jij bedrijfscatering evolueren de komende vijf jaar wetende dat thuiswerk ook na corona deel van de realiteit zal zijn?”

 

 

FACTSHEET

Uw naam en voornaam: Paul Florizoone

Uw geboortejaar: 1971

Uw woonplaats: De Pinte

Uw gezin: Echtgenote en 2 zonen

Uw ideale vrijetijdsbesteding: Reizen en skiën

Uw ideale zondagochtend: Een tripje naar de biomarkt en dan rustig thuis wat klussen

Uw favoriete restaurant in België: The Jane in Antwerpen

Uw favoriete restaurant in het buitenland: De Nieuwe Winkel in Nijmegen

Uw ‘guilty pleasure’: Een dame blanche

 

 

Antwoord op de vraag die Peter van Praet stelde aan Paul Florizoone.

Eten we binnen 10 jaar nog vlees?

 

Ik ben er van overtuigd dat we over 10 jaar nog vlees zullen eten. Maar door steeds betere alternatieven voor vlees en de bewustwording dat plantaardige voeding een onbetwistbare positieve impact heeft op klimaatverandering, zullen we wel minder en minder vlees gaan eten. Als we dan nog vlees zullen eten, zal het hopelijk duurzaam gekweekt vlees zijn van korte keten.

 

TAGS

0 Comments