Luca Bruno - Hoofd Retail Group Bruno

 

Foodservice Alliance legt regelmatig een bekende foodservice inspirator een set van persoonlijke vragen voor. Vragen over leven en werk. Over heden en toekomst. We willen vooral de mens achter de manager leren kennen. 

 

Maak deze week kennis met Luca Bruno, Hoofd Retail Management bij Group Bruno

 

Hoe ziet een ideale zondag eruit voor jou? 

Op zondag sta ik vroeg op, drink ik samen met mijn vrouw een cappuccino en daarna gaan we samen met de kinderen een wandeling doen. Idealiter eindigt die ergens bij een speeltuin waar zij met z’n tweeën kunnen ravotten en de papa van een blond biertje kan genieten op terras.

 

En de ideale maandag? 

Dat is eigenlijk vrij simpel. Voor mij is een ideale maandag eentje die mooi gestructureerd is. Maandagen bij ons zijn vergaderdagen. Als al die meetings bij elkaar aansluiten is dat een dag die productief is en op een normaal uur eindigt. In de realiteit merk ik dat veel vergaderingen toch uitlopen.

 

We willen je graag wat beter leren kennen. Kan je jezelf in 5 krachtige kernwoorden omschrijven? 

Enthousiasme, doorzettingsvermogen, humor, familie, genieten. Familie is voor mij ook echt een breed begrip. De mensen bij ons op de vloer reken ik daar ook bij.

 

Wat zijn de grootste veranderingen die er aan zitten te komen in de wereld van on-the-go foodservice?

Kwaliteit wordt belangrijker in mijn segment. Mensen zijn veeleisender, zowel op vlak van kwaliteit van de producten als service. Technologie en verdere digitalisatie zal zich ook laten gelden. Men wil snel bestellen, betalen, ook tijdens het taken. En dan uiteraard het veganistisch of vegetarisch verhaal. Wat wel belangrijk is, is om dat op een slimme manier aan te pakken. Steeds meer consumenten zijn op zoek naar alternatieve producten, maar dat wil niet zeggen dat je daarom het roer volledig moet omgooien. De komende jaren wordt het volgens mij cruciaal om op het juiste moment in te zetten op nieuwere categorieën als vegan&veggie. Timing is key.

 

Iedereen heeft wel iemand naar wie men opkijkt, veel ontzag voor heeft, als inspirator beschouwt. Grote leiders, bekende personen, … Wie is jouw grote inspirerende voorbeeld? Naar wie kijk jij op? (en waarom?) 

Echt specifiek iemand aanduiden, vind ik moeilijk. Ik laat mij eerder inspireren door andere culturen, andere bedrijven, noem maar op. Als ik op vakantie ga in het buitenland kan ik echt met mijn ogen stelen bij lokale concepten, zonder daarom de copycat uit te hangen. Ik leer enorm veel van mensen die de zaken anders zien, maar ik probeer er dan wel mijn eigen draai aan te geven.

 

We boeken voor jou ‘een lunchtafel voor twee’ bij het Hof van Cleve. Met wie zou jij deze tafel graag eens een keer willen delen? 

Barack Obama. Onlangs hebben we het over hem gehad tijdens een opleiding rond leiderschap. Op de juiste manier mijn mensen aansturen, is iets waar ik enorm hard aan werk. Hoe Obama mensen kan boeien, kan charmeren, vind ik écht bewonderingswaardig.

 

Wat bezorgt jou nog altijd stress, ondanks vele jaren ervaring? 

Ik kan me echt opjagen in partners die onbetrouwbaar te werk gaan. Een woord is een woord en beloftes moet je nakomen. Uiteraard kunnen dingen verkeerd gaan, maar transparant daarover communiceren is toch een minimum. Eveneens heb ik het moeilijk met kritiek die enkel afbreekt. Fouten moeten aangepakt worden, maar dat kan, volgens mij, enkel op een opbouwende, constructieve manier.

 

Wat is tot op heden de meest unieke ervaring geweest in jouw carrière? 

Twee jaar geleden hebben mijn broer, mijn zus en ik de kans gekregen om medeaandeelhouder te worden van Group Bruno. Group Bruno is een mooi bedrijf dat al 35 jaar bestaat en om daar als toen 31-jarige in te mogen stappen, was toch wel een hoogtepunt.

 

Wat is het moeilijkste moment geweest uit jouw carrière? 

Niet echt een ding, eerder een constante, spijtig genoeg: mensen verliezen. Zowel privé als professioneel is het altijd moeilijk om mensen te laten gaan. Soms kan het zijn dat een collega niet meer verder wil, of ergens tegen een muur botst en dat zijn altijd moeilijke gesprekken.

 

Stel, je wint morgen de titel ‘best professional of the world’ en krijgt daardoor de kans om in eender welk bedrijf ter wereld aan de slag te gaan, in eender welke functie. Bij welk droombedrijf (of welk merk) zou jij graag willen werken en in welke rol? Al was het maar voor even… 

Het lijkt me bijvoorbeeld enorm boeiend om eens mee te draaien bij een multinational, liefst een Italiaanse keten, als Autogrill binnen R&D of het assortiment bepalen.

 

Hoe kom jij echt tot ontspanning?

Ik ga graag op café met vrienden. Dat is dan met alles erop en eraan. Een pint drinken, een beetje ventileren over de wereld en daarna wat kaarten.  

 

Stel, je zou de jongere versie van jezelf 1 advies mogen geven aan het begin van je carrière, wat zou dat advies (of die levensles) dan zijn? 

Ik zou hem aanraden om beter te studeren, een diploma te halen en van daaruit bij andere bedrijven ervaring opdoen. Spijt heb ik niet, maar ik heb altijd bij Bruno gewerkt en ik heb geen diploma. In het buitenland studeren lijkt me ook een enorm verrijkende ervaring.

 

Wie kies jij als volgende inspirator en wat zou je hem/haar willen vragen?

Maxim Geurden van Grapes House of Wines: Als je de tijd kon terugdraaien, was je dan opnieuw in de foodservice gestapt?

 

FACT SHEET

 

Je naam en voornaam: Luca Bruno

Je geboortejaar:  1990 (ik ben thuis geboren)

Je woonplaats: Genk

Je gezin: Ik ben drie jaar getrouwd en heb twee zoontje; eentje van drie en eentje van anderhalf

Je ideale vrijetijdsbesteding: op café gaan met vrienden

Je ideale zondagochtend: een cappuccino drinken

Je favoriete restaurant in België: La Botte (Genk)

Je favoriete restaurant in het buitenland: Mare Mosse (Puglia)

Je ‘guilty pleasure’: iets te veel eten en af en toe de Mcdrive binnenrijden

 

 

 

 

 

 

 

TAGS

0 Comments