Katrien Bousson - CEO Pietercil Delby's

We willen je graag wat beter leren kennen. Kan je jezelf in 5 krachtige kernwoorden omschrijven? 

 

  • Integer 
  • Doorzettingsvermogen  
  • Oplossingsgedreven
  • Energiek 
  • Hands-on

 

Je hebt intussen al een mooi carrièrepad afgelegd. Als je daarop terugkijkt; welk moment is dan het meest bepalend geweest voor jouw loopbaan? (welke stap, welke keuze, welke beslissing)

 

Ik ben gestart in een familiebedrijf en heb daar marketing en sales mogen combineren.  Daarna ben ik naar de grote FMCG-speler Danone overgestapt, die toen nog een sterke entrepreneurial spirit had. Het feit van die twee te hebben gecombineerd, geeft me nu een mooie opportuniteit voor een bedrijf als Pietercil de combinatie te mogen waarmaken. We doen 80 à 90 merken, maar we blijven een familiebedrijf. Ik voel de beide werelden aan en dat is een enorme troef. Het laat me toe om in partnerships te denken met andere partijen die je in deze sector sowieso nodig hebt. 

 

Wat is tot op heden de meest unieke ervaring geweest in jouw carrière? 

 

Ik heb veel mooie momenten mogen meemaken. Een organisatie klaar maken voor de toekomst, teams doen groeien, … en zo zijn er nog wel een aantal. De appreciatie die ik kreeg toen ik vertrok bij Danone Waters is me ook bijgebleven. Ook het creëren van totaal nieuwe marktconcepten blijft uniek. Zo heb ik voor Danone ooit de eerste culinaire room ontwikkeld met derde partijen. Dat ik dat conceptueel vorm heb kunnen geven en dat mensen nu op een gezonde manier room kunnen eten, maakt me best wel trots. 

 

Wat is het moeilijkste moment geweest uit jouw carrière? 

 

Afscheid moeten nemen van mensen waar je lang mee hebt samengewerkt, blijft moeilijk. 

 

Stel, je zou de jongere versie van jezelf 1 advies mogen geven aan het begin van je carrière, wat zou dat advies (of die levensles) dan zijn? 

 

Schakel al in het begin van je carrière een personal coach in en investeer tijd in het ontwikkelen van je emotionele skills. Ik stam nog uit een generatie die sterk rond competenties bezig was, maar minder rond persoonlijke ontwikkeling. 

 

Iedereen heeft wel iemand naar waar men opkijkt, veel ontzag voor heeft, als inspirator beschouwt. Grote leiders, bekende personen, … Wie is jouw grote inspirerende voorbeeld? Naar wie kijk jij op? (en waarom?)

 

Voor iemand als Kris Geeraert heb ik enorm veel appreciatie. Hij combineert professionele en persoonlijke skils en houdt ook in moeilijke omstandigheden het hoofd koel, zonder het menselijke uit het oog te verliezen. Bovendien beschikt hij over een ontzettend breed netwerk. 

 

We boeken voor jou ‘een lunchtafel voor twee’ bij het Hof van Cleve. Met wie zou jij deze tafel graag eens een keer willen delen? 

 

Ik maak liever geen keuze, maar houd alle opties graag open. Ik laat me nogal graag verrassen. 

 

Stel, je wint morgen de titel ‘best professional of the world’ en krijgt daardoor de kans om in eender welk bedrijf ter wereld aan de slag te gaan, in eender welke functie. Bij welk droombedrijf (of welk merk) zou jij graag willen werken en in welke rol? Al was het maar voor even…

 

 

Voor mijn eigen leercurve zou ik gaan voor Tesla. Vooral dan om die innovatie-pipeline eens te kunnen bekijken en te bekijken hoe de breinen daar werken. Ik wil ook weleens een praatje slaan met Elon Musk over de diversiteit in zijn onderneming en eens informeren waarom er zo weinig vrouwen bij Tesla aan de slag zijn. 

 

We maken even een sprong van 20 jaar vooruit. Op welk vlak zal de Belgische foodservicemarkt in jouw beleving dan het meest veranderd zijn ten opzichte van vandaag? Wat wordt volgens jou de grootste gamechanger voor de toekomst van eten en drinken buitenshuis? 

 

Ik denk dat de digitale shift nog maar in zijn kinderschoenen staat, dit zowel bij grossiers als bij eindklanten. Foodservice zal nog meer om experience draaien en gaat nog meer versnipperd raken in verschillende types doelgroepen. Het contrast tussen duurzame en pure ingrediënten langs de ene en pure ‘indulgence’ langs de andere kant lijkt me ook een boeiende uitdaging in de toekomst. Dat grillige gedrag van de consument wordt een grote uitdaging. Ze verwachten steeds meer qua tijdstip, locatie, aanbod, … Dit wordt een serieuze challenge. Grilligheid opvangen is niet makkelijk als je met verse producten werkt. 

 

Deze set van 10 persoonlijkheidsvragen zwerven hun eigen weg doorheen de Belgische foodservicemarkt. We bouwen een soort van estafette en willen jou graag vragen om deze vragenlijst door te sturen naar iemand anders. Iemand van jouw keuze! Daarbij krijg je ook de mogelijkheid om de 10e vraag aan hem/haar zelf te stellen! Naar wie stuur jij deze vragenlijst en wat is de vraag die jij altijd al eens had willen stellen aan deze persoon?  

 

 

Mijn vraag is voor Kris Geeraert, COO La Lorraine Bakery Group. Mijn vraag is: “Hoe ga je de uitdaging aan om de hoeveelheid van de kanalen te bewerken. Leveren aan retail, eigen concept Panos, grossiers, … Hoe versterken die kanalen elkaar of is dit niet het geval?”

 

FACTSHEET

 

Uw naam en voornaam: Katrien Bousson

Uw geboortejaar: 1959

Uw woonplaats: Oostduinkerke

Uw gezin (wat je wil delen): gelukkig gehuwd, een zoon en 2 dochters 

Uw ideale vrijetijdsbesteding: fietsen, golfen en genieten met vrienden en een glaasje erbij

Uw ideale zondagochtend: lekker uitgebreid ontbijt met zicht op zee

Uw favoriete restaurant in België: Niet echt. Voor mij gaat het om goed bediend worden, zuivere ingrediënten en leuk gezelschap!

Uw favoriete restaurant in het buitenland: El Celler de Can Roca, Girona

Uw ‘guilty pleasure’: een Brusselse wafel met echte slagroom

 

Antwoord op de vraag van Erik Veyt.

 

“Retail en foodservice groeien verder naar elkaar toe, maar blijven toch twee verschillende werelden. De aanpak qua sales, marketing, aanbod en innovatie heeft andere behoeften. Waar liggen voor jou nog de grootste verschillen?”

 

Het meest gevatte antwoord ligt in het woord foodservice, namelijk in ‘service’. Hoe kan je die foodprofessional op de beste manier gaan servicen? Het zit dan vooral in de oplossingen, zoals gezonder, meer variatie, sneller, … Je probeert samen met je partners een oplossing te zoeken voor die eindconsument. We spreken in foodservice nog van een echte samenwerking! Daar waar je in retail veel meer in het transactionele zit. Je hebt er ook je rechtstreeks communicatie naar je consument, wat een totaal andere aanpak vraagt. 

 

TAGS

0 Comments