Erik Veyt - Procurement Manager Compass

 

We willen je graag wat beter leren kennen. Kan je jezelf in 5 krachtige kernwoorden omschrijven?

 

  • Toekomstdenker
  • Dankbaar
  • Familieman
  • Innovator
  • Probleemoplosser

 

 

Je hebt intussen al een mooi carrièrepad afgelegd. Als je daarop terugkijkt; welk moment is dan het meest bepalend geweest voor jouw loopbaan? (welke stap, welke keuze, welke beslissing)

 

 

Ik ben niet zoveel gewijzigd van bedrijf en functie. Het was eerder een aaneenschakeling van fantastische momenten. Van de financiële sector, ben ik bij een familiebedrijf terecht gekomen om nu vorm te mogen geven aan het nieuwe Compass. Stuk voor stuk momenten en opportuniteiten die ik koester.

 

 

 

Wat is tot op heden de meest unieke ervaring geweest in jouw carrière?

 

 

Hier kan ik echt geen keuze maken. Overal waar ik aan de slag was, heb ik unieke momenten meegemaakt. Wat ik wel altijd centraal plaats, ongeacht waar, is het ombuigen van sales, naar het écht verzorgen van klanten en dit met wederzijds vertrouwen.

 

 

Wat is het moeilijkste moment geweest uit jouw carrière?

 

 

Na een jarenlange samenwerking vertrekken, daar blijf ik het moeilijk mee hebben. Daar komt wel wat emotie aan te pas. Toen ik na 21 jaar bij JAVA vertrok, heb ik meer dan 100 berichtjes gekregen. Dat doet wel iets met een mens.

 

 

Stel, je zou de jongere versie van jezelf 1 advies mogen geven aan het begin van je carrière, wat zou dat advies (of die levensles) dan zijn?

 

 

Wees geduldig, omring je met enthousiaste medewerkers, denk out of the box en zorg dat je kansen ziet en ze vervolgens grijpt.

 

 

Iedereen heeft wel iemand naar waar men opkijkt, veel ontzag voor heeft, als inspirator beschouwt. Grote leiders, bekende personen, … Wie is jouw grote inspirerende voorbeeld? Naar wie kijk jij op? (en waarom?)

 

Mijn vader. Jammer genoeg ben ik deze man veel te vroeg in mijn leven verloren, maar het ondernemen heb ik zeker en vast van hem.

 

 

We boeken voor jou ‘een lunchtafel voor twee’ bij het Hof van Cleve. Met wie zou jij deze tafel graag eens een keer willen delen?

 

Geert Noels. Deze Belgische econoom heeft steeds een gefundeerde mening klaar en dat lijkt me dan ook de perfecte gesprekspartner voor een etentje.

 

 

Stel, je wint morgen de titel ‘best professional of the world’ en krijgt daardoor de kans om in eender welk bedrijf ter wereld aan de slag te gaan, in eender welke functie. Bij welk droombedrijf (of welk merk) zou jij graag willen werken en in welke rol? Al was het maar voor even…

 

Wel, als ik dan toch moet kiezen, dan wordt het een eigen bedrijf met naam EVC.

Mijn oudste dochter kwam met het idee toen ze een werk aan het maken was tijdens haar studies Idea & innovation- management. (toeval of niet dat ze deze studie had gekozen?) Ze begon me erna te triggeren als loopbaancoach.

Geen consultancy, maar wel een belangrijke rol spelen als mentor binnen een onderneming. Als ik rondom mij kijk in de bedrijfswereld wordt er volgens mij TE weinig aan coaching gedaan, te weinig out of the box gedacht. Als externe mentor lukt dat iets makkelijker. Je hebt bovendien geen vooroordelen of emoties met uw werkomgeving tijdens de opdracht, of beter gezegd missie.

 

 

We maken even een sprong van 20 jaar vooruit. Op welk vlak zal de Belgische foodservicemarkt in jouw beleving dan het meest veranderd zijn ten opzichte van vandaag? Wat wordt volgens jou de grootste gamechanger voor de toekomst van eten en drinken buitenshuis?

 

De komende jaren kunnen we niet om meer duurzaamheid heen. Bovendien gaat er nog meer ingezet worden op hospitality en beleving, want daar ontbreekt het nu nog steeds wat aan. Alles moet nog menselijker en meer conceptueel. Met het gegeven ‘korte keten’ blijf ik worstelen omdat het heel moeilijk is om die supply chain te organiseren.

 

 

Deze set van 10 persoonlijkheidsvragen zwerven hun eigen weg doorheen de Belgische foodservicemarkt. We bouwen een soort van estafette en willen jou graag vragen om deze vragenlijst door te sturen naar iemand anders. Iemand van jouw keuze! Daarbij krijg je ook de mogelijkheid om de 10e vraag aan hem/haar zelf te stellen! Naar wie stuur jij deze vragenlijst en wat is de vraag die jij altijd al eens had willen stellen aan deze persoon? 

 

 

Mijn vraag is voor Katrien Bousson, CEO bij Pietercil Group Mijn vraag is: “Retail en foodservice groeien verder naar elkaar toe, maar blijven toch twee verschillende werelden. 

De aanpak qua sales, marketing, aanbod en innovatie heeft andere behoeften. Waar liggen voor jou nog de grootste verschillen?”

 

 

FACTSHEET

 

Uw naam en voornaam: Erik Veyt

Uw geboortejaar: 1967

Uw woonplaats: Wolvertem

Uw gezin: Echtgenote en 4 kinderen

Uw ideale vrijetijdsbesteding: Genieten in Italië

Uw ideale zondagochtend: Koffie met de krant en wat genieten in de tuin

Uw favoriete restaurant in België: Testa Rossi in Vilvoorde

Uw favoriete restaurant in het buitenland: Trattoria Del Pescatore aan het Trasimenomeer Umbrië

Uw ‘guilty pleasure’: Een Aperol-party met de beste vrienden

 

 

Antwoord op de vraag die Paul Florizoone stelde aan Erik Veyt.

“Hoe zie jij bedrijfscatering evolueren de komende vijf jaar wetende dat thuiswerk ook na corona deel van de realiteit zal zijn?”

 

Bedrijfscatering is een blijver, maar het zal evolueren naar nog meer maatwerk, flexibiliteit en ook een stukje takeaway. De werknemer kan ook aankopen doen om ze thuis te nuttigen. Zelf hebben we daarom ook al een onbemand food en beverage concept ontwikkeld dat 24/7 beschikbaar is met premium takeaway. De verschillende eetmomenten van de dag worden er gecoverd. Alles wordt vers en centraal bereid en vervolgens dagelijks aangevuld in functie van de data/sales out.

TAGS

0 Comments